Isnin, 19 Jun 2017

.:: Salam Ramadhan 1438H | Minggu 3 ::.

minggu ke-3 puasa,, sekelip mata jek.. iisshh.. kemas uma tak siap² lagi... umah banyak habuk,,, bercinta betul nak buat, kompom bersin.. eerrmm

apa² pun meh la aku nk share menu berbuka kami utk minggu ke-3 ni... 



16 Ramadhan,,, rajin sikit buat buah melaka... ikan bawal tu sedap pulak,, kena pulak sayur lemak,, pergghhh


17 Ramadhan,,, buat kuih bom khas utk MRK sebab itu mmg kegemaran dia,, 1st time buat jadi, rasa nak melonjak... senang rupe nya.. nanti nak buat lg


18 Ramadhan,,, abis kan kulit popia yang ade,, sardin, lama tak masak,,, 


19 Ramadhan,,, soto pun kegemaran MRK,,, jejemput tu di hadap sorang,,, lauk dia jamah sikit jek,, aku la yang makan,, kekeke


20 Ramadhan,,, buka dengan jiran², kebetulan pun MRK keje tak balik,, aku buat kuih bom je,, menu utama bakso dan rendang ayam.. jiran² yang lain ade bawak nasi kerabu, akok, kuih, bubur lambok,, seronok !

21 Ramadhan... simple sangat kan,,, tapi aku masak banyak tapi terpedas sikit,, huhu


22 Ramadhan,, MRK ajak betul kereta, ajak buka kat luar, ajak g bazar dia tak nak, makan ayam je la,


23 Ramadhan,,, khas untuk MRK, ni pun kegemaran dia,, masak sendiri lagi baloi dari makan kat kedai,, bole ulang, bole tambah..

abis da untuk minggu ni, minggu depan sesi menghabiskan stok² barang basah yang ade dalam peti ais... ade la ayam sikit, daging sikit, udang sikit, ikan siakap 1.. cukup la rasa nya untuk 5 hari puasa ni.. 

da da



Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...