Ahad, 4 Jun 2017

.:: Salam Ramadhan 1438H | Minggu 1 ::.

wah,, lama da kakak tak update blog,, sekali nak update da bulan puasa... cerita tu ade je tapi tu la nak curi masa macam da tak pandai da...

ok la macam biasa bulan puasa ni selain beribadat, makanan buka tu penting jugak kan... semata nak makan kurma hari² macam tak tertelan.. oleh yang demikian, setakat seminggu berpuasa ni sekali je pegi bazar tu pun tak rela hati - bawak mertua - huhuhu

1 ramadhan, berbuka kat uma mak aku,,, sebab abang dan adik balik jugak,,, so tengok la bila 3 org kat dapur sorang  menu berlambak makanan atas meja...

2 ramadhan, berbuka kat uma mertua, makan mee rebus.. pegi bazar ramadhan tapi tak sempat amik gambar.. ye ke tak sempat,, ke malu... huhu


3 ramadhan, simple je sebab MRK tak balik... lempeng tu jiran bagi,, sedappp... 


4 ramadhan, masih makan nasi... dan rajin pulak aku buat martabak mini guna kulit popia,,, inti nya daging cincang + kentang.... sedap wey,,, 


5 ramadhan, rajin buat popia,, kulit nya ade baki semalam... gulung² la kejap,, puas hati inti banyak,, gemok² belaka popia kakak


6 ramadhan, nyaris tak masak sebab ade hal tapi berat rasa hati nak masak, masak je la,, hujung² kami makan jugak menu ni... 


7 ramadhan,  memula nak masak ikan kerisi singgang tapi MRK tak gemo ikan lembik²,, eerrmmm


8 ramadhan, buka kat old town kota,, sebab sebelum tu dok tengok wayang Pirate tu... layan MRK yang nak tengok sangat dari 1 ramadhan aritu,,,

abis da puasa seminggu... next entry menu untuk minggu kedua pulak yek..

Selamat Berpuasa !!!

da da



Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...