Khamis, 13 Oktober 2016

.:: Tioman Lagi | Part 2 ::.

sambungan Part 1...

selamat morning,,, yyeeaahhh da pagi,, jom pegi makan,,, eh mandi dulu la... sebab ade air panas... segar rasa,,, siap mandi kami sarapan,, menarik jugak la makanan nya... nasi lemak meehon goreng roti bakar spagetti telur hancur buah... eermmm,, banyak kan... hihi


 
 round 1

 round 2

beerrkk,, kenyang... dan kami pun da ready nak ke aktiviti hari ni,,, yang kami da bayar rm200... jom kita tengok berbaloi ke idok...

 pool ni petang kang aku terjun yek


1. Water Fall Kg Juara

perjalanan untuk ke air terjun ni sangat mencabar... naik kete kembara auto terpaksa memanjat bukit kira² 90 darjah tegak nya walaupun slow tapi berjaya... lebih kurang 10 minit untuk sampai ke air terjun ni...



da sampai tu ke masuk ke dalam baru jumpa kawasan air terjun,,, tapi air terjun nya tak de sebab tak hujan dan air sikit... choiii... sign board ye ye air terjun tapi tak de,,, ceehhh... tak pe la,, da sampai sini pegi je la jejak kaki kat air sambil bagi ikan² kecik  makan roti yang aku bawak dari JB,,, huhu



2. Jeti Kg Juara

Kg Juara ni ngadap Laut China Selatan,,, so angin dia memang kuat sampai rasa nak terbang... kat sini kami lepak kat jeti, amik² gambo dan makan...












3. Restoran Santai Bistro, Kg Juara

Masa untuk makan pulak,, kat jeti tu ade 1 kedai makan,,, so kami order la ape yang patut dan yang sesuai dengan angin yang kuat tu... 4 orang punya makan termasuk la air dan ais krim semua RM70++... so far ok la kan,,,


 

mee hailam & nasi putih udang black pepper,,, sedap bak hang ooiii...

4. Pusat Taman Laut Pulau Tioman

ni adalah temapt untuk snokeling... ramai la mat dan minah salleh yang seksi seksa,, kat sini aku angin sebab MRK tak nak terjun snokeling dengan aku,, da la aku ni 1st time nak cuba,,, eeee,, gerammmm tau...


 jom sewa jacket dan googles RM15 jek





aku tabur roti berebut ikan makan,,, geram nya

  ok,, da ready da,, tapi aku nebezz





kejap je kat air sebab aku takut dan tak reti,, pastu nak naik ke tangga aku mintak tolong dengan omputih tu,,, help me help i want go up,, hahaha terus omputih tu tolak aku ke tangga,,, pastu tapak kaki aku luka kena tebing tangga,,, aaarrggghhh tak suka..

MRK...? dia ketawakan aku ade la,,, sekarang aku paksa dia terjun,,, da kat sini tak nak mandi ko da kenapa,,, terjun cepat... !!!

 nak terjun pun amik masa sampai 5 minit,,,

 si amirul yang beriya nak snokeling tapi mampu buat gini je,, sian..


kecewa tak dapat tengok ikan aku mandi sorang² kat gigi laut,, layan perasaan,, MRK...? tak nak mandi malas nanti hitam susah,, eh bukan ke ko memang hitam pekat,,, kalau sunburn pun tak nampak ok...



 ni chalet baru kat depan taman laut tu tapi dari culbert,, ade pakej murah kata nya,,
bole survey² nanti len kali bole try

5. Duty Free Shop

lokasi terakhir untuk pakej kami ni... banyak jugak barang dalam ni,, survenior baju coklat makanan ringan pun ada,,, bole la beli untuk kawan²...



aku sambar frigde magnet ni untuk jenjiran,,, 

itu saje aktiviti kami,,, dari kol 10 pagi sampai kol 5.30 petang.. penat jugak la,, tapi sebelum balik bilik kami kecebur dulu kat pool,,, aarrgghh lega rasa dapat berendam,,, dan dapat air kelapa,, tak beli tapi pekerja hotel tengah kemas pokok kelapa tu yang dapat tu,, rezeki rezeki


 rambut MRK di kala basah,, panjang macam antu,, hahaha

da puas mandi pool masuk bilik mandi bebetul pulak,, da siap mandi baru la rasa penat dan lapo,,, dinner lambat lagi ayuh la kita memasak megi menggunakan periuk nasi... 4 bungkus maggi big kari selesai kami ber-4 hadap,,, nikmat ko rasa nya,,, try la buat,, hihihi


tepat jam 8 malam kami pegi dinner pulak, eh malam ni special, ada BBQ... ade ikan ade udang ade ayam,, makanan lain pun ade jugak,, nasi goreng, mee goreng, sayur campur, buah.. walaupun tak berapa lapar tapi kena gak makan sebab da bayo kan...



tak larat nak abis kan bawak masuk bilik... 

lepas makan aku kemas beg, sok nak balik da,,, nak tengok tv siaran tak terang, boring terus tido,,, zzzz

**********************

yeaaahh selamat pagi,, hari ni balik darat,,, tepu da otak dok pulau lelama... rindu nak bau asap lori,, ehh,, hahahaha

aku da siap MRK baru nak mandi,, mandi sambil nyanyi lagu tamil yang dia je tau maksudnya ape,,, ntah ape² jek. stress aku... cepat la mandi nak sarapan ni,,, lapoooooo,, iiisshhhh

 wahhh,, sarapan pagi syok,, nampak ade macam² kan,,, puas hati sangat

 sempat lagi MRK ajo budak cuci kolam tu,, tau la dulu keje tu,,, eerrrmmm

siap sarapan kami pun check out,, lori pick up datang dalam kol 10 pagi,, feri balik 11 pagi,, tak pe la pegi jeti awal kat sana leh lepak² tengok kawasan,, hihi




otw ke Jeti tu kat area Hotel Berjaya ade pasar tani ke pasar lambak ke ape ntah,, memacam jugak jualan nya,,, pasar lambak isnin kot nama nya,, ngggeee

eh ade jugak yang main golf,,,reti ke...? hihihi


sedap eak kena angin laut sampai nak tertido dia ni,, stimmm je mata,,,

banyak jugak projek² kat Tekek ni,,, 

buat jambatan

ok da sampai Jeti,, jom amik boarding pass naik feri...

da dapat boarding pass kita ngeteh dulu,,,


lebih kurang jam 11 pagi nombor da kena panggil da beratur untuk ke feri... berebut² jugak la,, ramai jugak orang yang nak balik arini... sib baik si Amirul da lari dulu cop tempat duduk kalau tak tak dapat duduk kami,,,



da dapat duduk da lega da,, yang tak lega kena tunggu 2 jam untuk sampai ke darat,,, part ni yang aku kureng sikit,, bosan,, tido bangun tak sampai lagi,,, kepala da senoning da,,, nak tengok permandangan luar tak clear,,, adeehhh,, cepat la sampai darat,,, cepat la cepat la cepat la.. 

peneman di kala pening

alhamdulillah kami sampai darat jam 130 tghri,,,, amik kereta kat parking pusing cari kopok lekor dengan kuih muih kami pun bergerak balik ke JB,, dalam jam 530 petang kami sampai uma... rehat² kat uma sampai esok sebab 9hb kami masih bercuti lagi... hihi

ok, untuk percutian ni aku enjoy,,, 1 sebab MRK yang plan, 2 dapat pegi pulau, 3 banyak kenangan... harap² lepas ni ade lagi percutian macam ni so dapat la release badan dan otak yang tepu dengan keje dan masalah...


da da ~ ~


Tioman Lagi Part 1


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...