Isnin, 20 Jun 2016

.:: Salam Ramadhan 1437H | Minggu 2 ::.

hari ni masuk minggu ketiga fasa berpuasa... mood raya da timbul da ni... lagu raya pun da berdendang kat radio,,, cuti hujung minggu lepas pun aku da mula kemas uma sikit²... ade je jumpa barang yang nak kena dibuang... iiisshhh

ok,, untuk puasa permulaan minggu ke-2 yang lepas MRK ajak buka luar... aku da ready da nak masak tapi dihalang keras,, hahaha... makan kat nasi arab Desa Rahmat... kami amik buffet RM38/orang,, banyak jugak pilihan makanannya... yang buffet kena makan kat tingkat atas kedai ni,, yang belah bawah order biasa... so far sedap jugak la...

hari² lain kembali makan di rumah je...


mana MRK... 

 

asam pedas ayam

kangkung goreng

kuih sagu tapi warna hijau

ayam tua masak kicap

sayur kacang+tahu kering+suun

mee goreng

 sup tahu kering+suun+cendawan


 roti jala

 paru sambal

 mee hoon goreng

kuih koci + cream puff - beli


bubur ayam

 popia sambal

 sup embah + martabak dan lain²

penutup puasa minggu ke-2 di uma mak... jadual berbuka di uma mertua dan mak da tercapai... cukup la kan dapat sekali berbuka dengan family memasing...

kita tunggu menu berbuka untuk minggu ke-3 pulak nanti ye... semestinya yang simple² sahaja... hihi

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...