Selasa, 7 Jun 2016

.:: Kawah Putih, Bandung | Part 5 ::.

sambungan Part 4...

akhirnya,, sampai jugak kami di Kawah Putih selepas berjalan hampir 3 jam... nak mendaki ke atas tu mau 15 minit jugak la,, sebab jalan nya bengkang bengkok... tapi sebelum naik, pak supir saje stop kan kami di bawah pintu masuk kawah  ni untuk kami amik gambo kenangan ... bersuka ria la kami... padahal gambo kat sign board je kot,,, kekeke 






ni da sampai atas,, dataran kawah putih



jom kita masuk

suasana sejuk beserta bau belerang.. perit tekak,,, 

suka kat awk,,,


kegemaran MRK,,, dia akan membaca info di sesuatu tempat yang dia pegi... bagus jugak nanti aku tinggal tanya je la sebab pasti dia tahu jawapan nya... kekeke





kami tewas,, sakit tekak weeyyy

nampak hijau kan,, kalau real ni akan nampak kabus menutupi keliling kawah




 haaa,, tu kabus nya,, makin bawah kita turun, makin kuat bau belerang nya,, nyesal pulak tak beli mask...





 

   



kami tak lama pun kat sini,,, ye la sekadar memenuhi syarat destinasi kawasan yang perlu di lawati... so far 1 pengalama baru yang rasa nya tak ade di Malaysia, mungkin,,, cantik memang cantik,, tapi lain kali rasa kami tak nak pegi sebab tak ade ape pun,, sekadar kawah putih - berkabus - bau belerang yang kuat - sakit tekak - perjalanan nya jauh - buang masa,, hihihi

lebih kurang 30 minit kami di sini, kami balik semula ke Bandung,, perjalanan pulang tu kami singgah makan di Saung Andir... sebab kat sini ade menu Ayam Brengset... eeerrrmmm




 yang hijau tu ayam brengset

 binaan tempat makan ni semua dari buluh

 

siap makan kami sambung perjalanan balik,,, perut kenyang hati senang - semua tido,, eh sebelum tu kami singgah dulu di Kartika Sari... tetiba adik bungso aku dok request set gift untuk letak atas dulang hantaran dia tunang... iiissshhh.... terpaksa la aku beli kan... huh!
 


 aku beli yang dalam box tu,,, yang atas tu

eh, kami tak terus balik hotel... masih mencari makanan dan tempat makan yang menarik,, Paskal Food Market.. ade pelbagai makanan nya,, molek sangat tempat makan nya.. siap ade live band... kiosk makanan pun lebih kurang 50 buah,,, banyak dan pening nak makan ape,, ade sedikit gambar suasana di sana... masa kami pegi tu hujan ...




MRK makan steak,, aku makan jagung bakar... 2 btg ok...






perbincangan dengan supir,, esok balik nak tambah 1 kereta sebab beg kami da beranak pinak... nak isi dalam pregio memang tak muat... supir kata bole tambah lagi RP100 ribu... ok,, deal.. bayar - setel

perut kenyang - moh balik kemas beg sok nak balik daaaaa....

ok,,, masa untuk parking beg sebab esok da nak balik JB... tak mustahil beg kami akan bertambah,, hihihi

da da ~ ~


Bandung Part 1
Bandung Part 2
Bandung Part 3
Bandung Part 4
Bandung Part 6


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...