Rabu, 8 Jun 2016

.:: Bye² Bandung | Part 6 ::.

sambungan Part 5...

bersungguh aku kemas beg malam semalam... susun bongkar susun bingkar,, adeehhh... hujung² sama jugak,, ala lantak la,,, balik ni aku da beli kan semua luggage 20kg sorang... mana yang lebih mana yang kurang nanti pepandai la susun... antara barang yang kami beli di Bandung - seluar jeans - tshirt - helmet - beg - kasut - kain pasang sulam - kain pelekat - batik garut - kerepek²... 


siap check out semua, siap sarapan kami susun beg dalam kereta... sekali susun beg penuh 1 kete,, hahaha.... mau tak nya,, memasing beg bertambah 2 3 beg... orang je ade 10.... 


 gambar kenangan dengan staff hotel

 menantu dan bakal menantu bersama mertua

flight ke JB jam 1255 thgri,,, kol 930 pagi kami da sampai airport... tak pe la sampai awal bole rileks² tapi boring abis... pastu telinga bingit sikit sebab jaga ke polis ke yang jaga jalan tu asik prat prit prat prit wisel,,, sakit telingaaaaaa...
kereta yang bawak beg saje


si abang dan si adik...

misai memang kena gitu ke,,, errrmm


 

nak jadi citer... kami nyaris tertinggal flight... masa kami nak check in luggage tu staff airasia cakap pintu da tutup,, tinggalkan beg yang beso dan kami semua kena lari ke kapal...tercengang kami semua... giler !!!

2 beg beso kena tinggal

hooii,, ko tak papar kat screen calling - announcement pun tak dengar pastu ko cakap flight je JB  pintu da tutup,,, kami ni punya la sampai awal - tunggu - tanya staff airport, katanya belum belum belum... 

nak maki lagi ni... kami da lambat, masa check bagasi tu kena bukak segala jam besi - tali pinggang besi - ape semua besi yang ade kat badan... bukan sekali tapi 2 kali... adeehh... da pakai bukak balik,,, leceh kan... nyusahkan orang betul la... pastu MRK ntah ke mana, aku da tentu yang last sekali.... sebab aku nak pastikan semua beg hand carry tak tertinggal,,, 

eeehhh lepas check semua hand carry, tetiba staff airasia kata tak bole bawak semua,, ade 5 lagi beg yang kena tinggal,,, aku marah orang tu,, sepatutnya bole hand carry sebab tak beso,, tak bole katanya nanti kapal penuh dengan beg kami... hoooiii,,, sekali aku naik kapal, kapal kosong dan tempat letak beg atas kepala tu kosong kontang,,, memang jilake betul.... aku memang marah...

5 beg gagal untuk hand carry

huh,, naik kapal balik JB dengan perasaan marah, geram, sedih... marah geram sebab nyaris tertinggal, sedih sebab 2 2 beg kami sangkut tak dapat balik,, sampai Senai terus jumpa dengan pegawai airasia sebab diorang da terima emel dari Bandung berkenaan dengan beg kami... sain surat ape semua dan beg kami akan sampi JB 2 hari selepas itu,, sebab itu la flight yang terdekat,,,, ingat balik nanti nak berangan² try² baju kasut yang beli kat Bandung tu...hampeehh... ade tak de melawa je la dengan helmet yang beli hari tu... huhuhu
 

jadi secara rasminya 12hb Mei jam 430 petang baru la 7 beg sampai JB,, tertonggeng aku sensorang amik beg kat Senai... berat² belaka pulak tu... 

dan selesai la cerita kami bercuti di Bandung... seronok dan banyak kenangan baru untuk kami... maaf ye pada semua kengkawan sebab kami memang tak beritahu nak pegi holiday ni... rasa macam nak silent jek,,, sebab pegi Bandung je kan... hihihi... tapi ole² tetap kami tak lupa,,,

 kecaman dari D19...

InshaAllah, kami akan bercuti di luar negara lagi tapi tak tau ke mana dan tak tau bila,,, hahahaha,,, tapi jangan risau aku akan share citer bercuti aku kat blog ni.... bukan ape... saje buat kenangan,, boring² tunggu flight delay ke leh la baca,,, hahahaha

the End ....


da da ~ ~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...