Khamis, 26 Mei 2016

.:: Pusing² Bandung | Part 2 ::.

sambungan Part 1...

Bandung ni kol 6 pagi da terang da... so bangun da bersiap untuk hari ke-2 ni... Ahad so tak bole berjalan-jalan sangat sebab jem... jadi kami berada di kawasan Bandar Bandung sahaja - Pasar Baru - Cibaduyut - Istana Helmet dan lain²..



Pasar Baru, semua nya ada di sini... Hayuka ni ada provided pemandu shopping,,, 2 orang,,, dia akan tunjukkan kedai yang dia bole dapat komisen kot,, hahaha,,, ye la,,, cakap je nak beli ape dia bawak kami... baju, kasut, jaket, seluar jeans, jubah langsir.... dan dia akan bawak kan semua barang yang kami da beli... sampaikan tempat makan pun diaorang yang suggest kedai nya,,, 

tapi tu la.. tak banyak gambo aku snap kat pasar baru ni... 




jaket kulit idaman da jumpa,, tapi ade halangan yang besar,, aku sebagai penasihat mencadangkan agar jaket itu tidak dibeli... halangan ape? da nampak lagi nak tanya.. ketat padat !!!

gembira MRK kat sini,, dia dapat jeans, t-shirt.. aku? beli kain pelekat untuk abah abg adik ipo dan batik garut untuk mak adik² kakak ipo... ole² katanya... lepas tu kami pi makan... kedai Kemangi dalam pasar baru jugak tingkat 5 kalau tak salah...







eerrmmm,, memang sedap menu ni,, ayam penyet jerebu... ayam kecik seekor makan 2 orang... dengan sambal dengan sayur dengan ulam nya,, sedap bak hang ooii... harga kalau tak silap R80 ribu untuk 1 set... lagi la aku ni da lama tak jamah nasi,, memang berselera... 

lepas makan kami ke Istana Helmet... amboi,,, istana bagai nama nya,,, meh kita masuk tengok mana ke istananya tu... ada 2 kedai,, kita pegi dua²...

orang Bandung cakap Helmet = Helem

  ala syomel² ia...

  semua try

diorang ni sama umur, saman naik... tapi 1 pakcik 1 anak sedara,, 
ofkos la yang pink tu anak sedara... kekeke

 kedai sebelah pulak


 cute kan

 memacam paten

 boot pun ade

 jaket pun ada,, tapi tak banyak

 
 
  mana 1 yang awak nak ni,,,?


amboi,, gembira nampaknya dengan hasil tuaian... jalan depan aku ko tinggal soh bayo... lelaki,, da dapat ape dia nak kita pun dia tak hingat,,, sedeeyyyyy

ok,, stop dulu cerita hari ke-2,, tapi citer tak abis lagi ni... kita sambung sebelah ye,, panjang sangat nanti korang boring,, hikhik

da da ~ ~


Bandung Part 1
Bandung Part 3
Bandung Part 4
Bandung Part 5
Bandung Part 6



Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...