Selasa, 26 April 2016

.:: Raya 2015 | 2 Syawal 1436H ::.

 terlupa nak post,,,, addeehhh...

 
 yeaahh raya kedua... meh trim misai meh... alololo cayang dia...


perjalanan bermula dari rumah mertua,, kami terlambat banyak,,, janji melayu ni biasala mesti tak punctual,,, aku pulak tertinggalkan beg MRK,, dok tepi highway tunggu adik dia anto... saje je buat mood orang demam denggi marah kan,,, sori Yang terkoyang koyang...

Destinasi : Kg Sri Bunia, Pontian
Target : 4 rumah sahaja 
Tujuan : Bermarhaban sambil makan-makan-makan-makan, gambo-gambo-gambo-gembira
Tema : Biru ala² Hijau ala² artis,, eerrrkkk,,, hahahaha *muntah* 

standby k,,, banyak gambo nak tunjuk ni,,, tahun ni orang lelaki tak pakai t-shirt,, pakai baju je melayu seluar tak melayu... hahahaha

Rumah 1 - Embah Pangat

Embah Pangat ni adik lelaki embah yang bungsu,, tapi lain mak... kat sini kami dihidangkan dengan mee hoon sup, ketupat, ayam kicap, sayur campur... sedap dap dap...

 
 
sepupu lelaki yang konon garang...

eehh hari raya kena senyum,, kononnn,, hahaha

ok,, jom marhaban.. sana tu team tudung kuning

ni team tudung biru

amboi kakak ipo i,, bibir merah... pinggang slim,, jeles ok

jom makan... 

da siap makan gambo kat luar pulak,, 

tuan uma tersepit tu,, baju cokolat.. hihihi
tq embah Pangat,,

Rumah 2 :  Wak Surip

Wak Surip ni kakak embah,, dia kembar,, nanti kita uma kembar nye ye,, uma ke-3,, kalau tak silap kt sini kami dihidangkan dengan nasi puti, daging salai lemak cili api, pecel,,, gitu la lebih kurang...


memasing da kepanasan,,, berkipas bagai,,

kami the belussssszzzz

adik beradik,, kak ti terselit,, sibuk jek



sebelum ke rumah yang ke 3 kami singgah solat Zohor.. siap semua kami menapak je destinasi sebab uma nya depan surau tu,,, sebelum tu posing posingan dulu la semua,, hihihi

Rumah 3 : Wak Saminah

ni uma kembar nya Wak Surip tadi,,, tapi sori tak amik gambar mereka berdua sebab tak teringat... hahahaha... kat sini kami dihidangkan nasi minyak... nyum nyum,,, tapi kena marhaban dulu yek..


 

 

macam biasa posing bawah pokok kepala... pose wajib ... hihihi

Rumah 4 : Wak Saadiah

rumah terakhir... dia ni anak sedara embah,,, gitu la... susur galornya, kat sini best sebab ade tempat posing untuk amik gambo reramai,,, makan pun sedap dap dap...

 


 demam demam pun nyanyi jugak ke Yang,, ala syyoomeelll

menu makan sini memacam sikit tapi yang paling syok bakso nya,,, beketul² meatball aku makan,, amik makan abis tambah makan abis tambah,,, huhuhuhu






Rumah 5: Paman Konteng

haaa,, rumah ni tetiba da termasuk dalam list di raya ke 2 kami... nak balik pun memang lalu uma dia... lagipun memasing nak Asar, alang² tu singgah la,, da tu marhaban la terus...

 

abis marhaban kat uma last aku dan MRK balik Pengerang balik.. esok kami nak beraya kat Batu Pahat pulak... sedara mara MRK pulak,,, hihihi... tapi sebelum tu kami singgah HSA dulu nak check darah MRK nak tengok denggi MRK teruk ke tidak,,, harap² ok sebab MRK da minum air betik 1 cawan... ngggeee

da da ~ ~

1 ulasan:

Nieyl berkata...

waahhhh..lamanya story...:)
singgah pagi ♥

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...