Khamis, 24 Mac 2016

.:: Habis 1/3 Bahagian | Tangkak ::.

baaaaa........ windu tak? hihihi... baru balik outstation 2 minggu Tangkak 2 minggu Yong Peng.. tapi ni citer masa kat Tangkak dulu ea,,, hihihi

hujung minggu balik... sebelum ke Tangkak ni aku tak study dulu ape yang ade kat situ... tapi nasib baik big boss da study.. so kami - anak² buah follow je la... 

2 minggu ni kami dok D Anjung Inn,,, nasib bayar pakai LO tak la ketak tangan nak bayo bill... eh murah jugak la rate bilik kat situ,, dr RM 60 - RM 120 semalam... tapi bila pakai LO ni harga naik RM20 dari harga asal... hihihi


aku share bilik dengan team mate ,, sekarang da kena berjimat cermat,, kenapa? ntah malas na fikir... hihihi.. sori sesangat sebab tak dan nak snap gambo bilik,, so far ok la fefelling macam kat bilik kat uma... pastu ade wifi yang bole la.. dapat la aku donlod lagu-lagu jiwang.. ehhh

baru lepas doa ni - nangis.. hukhuk

ni tangga kat pejabat majlis Tangkak tu,, adeehh,, pening kepala aku guna tangga ni..

Minggu Pertama


minggu pertama ni kita kena sopan santun la sebab dok kat opis jek,, hahaha,, boring-boring selfi sendiri,, orang lain semua buat keje,, aku dok memain jek,,, sebab aku memang suka memain...

 


yang best nya sempat pulak kami singgah ke Ikea Cheras setelah berbincang baik buruk nya,, lepas keje kol 430 ari rabu berdesup ke KL.. lebih kurang 2 jam jek,, duit minyak tol tong-tong.. pegi 1 kete je 4 orang... hahaha,, excited abis aku wey,,, pastu tak reti nak beli ape... rugi rugi


ok jom bergambo gambo dan gambo


sempat pulak buat janji jumpa dengan Lya... sebab dia nak kirim goodies dari Langkawi... da tu terjumpa pulak penyanyi Hail Amir,, masih steady lagi... Uji rashid mana bang,, hahaha


yang tak syok nak tapau meatball tapi tak dapat sebab kena bawak bekas sendiri,, ok jilat tapak tangan...  hihi,, siap shopping kat ikea terus gerak balik ke Tangkak sampai bilik kol 12 tengahmalam...

hari khamis balik JB semula,, jumpa suami,,, =_=

Minggu Ke-2

minggu ke-2 ni letih banyak,, sebab ade lawatan tapak di sekitar daerah Tangkak ni,, ready untuk sunburn yek,,, adeehh,, tapi sebelum tu kita shopping baju dulu,,, nanti tak sempat...



berangan kat depan uma orang...

panas berdeting pun masih keje tau...



serius konon semasa bekerja... cehhh

sepanjang lawatan fizikal tu staff majlis bawak pegi tempat makan yang menarik... antara nya asam pedas kat seberang jambatan antara Muar dan Parit Bunga,, lupa la nama kedai tu... kepala ikan la aku sambar... huhuhu




dan 1 part lagi kat Tangkak ni ada kedai roti canai terbang... masa mencanai tu dia terbang²kan tepung tu,,, hebat ko... Tuanku Sultan Johor pun da penah sampai sini... sedap jugak... yang bawah ni nasi beriyani... pun sedap, lokasi restoran kat depan pejabat majlis tapi tak depan sangat... hihihi



selesai 1 bab,, bab 2 pun da tapi tak selesai abis... 2 minggu dok opis setelkan ape yang patut, dan bab 3 akan menyusul...


da da

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...