Khamis, 28 Januari 2016

.:: Cuti Thaipusam 2016 ::.

cuti perayaan yang pertama untuk tahun 2016... kebetulan nya kena ari Ahad... memang best la.. dan kebetulan nya ada wedding member MRK kat Chreras.. cantik la tu.. so ke KL la kita,,, kompom naik motor bersama² 3 lagi kawan MRK yang lain,, Naim - Epul - Syafiq - ...


janji gerak kol 2 pagi ari sabtu sebab tak nak rushing dan bole rileks² lama sikit, hujung² gerak kol 4 pagi.. nak nangis ko mandi pepagi ari dengan uma tak de water heater... nak berjalan punye pasal sejuk pun sejuk la... gggrrrr


singgah Tol Skudai isi minyak, jalan sampai Machap singgah minum - teruskan jalan sampai Pagoh kol 530 pagi - tido sekejap,, MRK ngantok, aku lagi ngantok... krroohh krroohh

 Machap makan - Pagoh Tido

 isi minyak


nak jadi citer 1 motor rantai putus kat Ayer Keroh,, senoning memasing cari member, cari bengkel area situ,, hamik ko ade yang offer sampai RM400 untuk barang saje,, sedangkan harga baru dalam RM100++.. giler.. belum upah pasang lagi,, 

 masing² da abis ikhtiar mana nak cari rantai motor...


abis fikir kami tolak gak motor exit seremban cari bengkel area sana, Alhamdulillah ade bengkel ade barang dan siap tukor semua, harga pun dalam RM100++,, MRK pun sempat tuko tayar depan dia yang baru dia sedo tayar da nampak benang,, nayeeeee... terbang la duit ko...


siap semua kami jalan terus sampai putrajaya,, persinggahan tetap kalau ke KL... MRK soh aku masak... iisshh suro jek.. meh duit nak beli barang kat kedai 1 malaysia..
lepas makan semua terbongkang tido,, kepenatan berpanas masa motor rosak kan,, konon nak ke Ikea Cheras,, dalam mimpi jek la... ade tak de malam baru kuar pi makan sup kat Jalan Doraisamy,,, sedap ko sup nya... 



memang sedap,, nyum nyum... aku makan sup campuQ

lepas makan singgah Downtown Setapak,, pusing²  cari barang, sok sek sok sek,, kol 3 pagi baru balik uma,, addeehh,, ngantok, penat...

ok citer sambung esok nak ke wedding Najib

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...