Khamis, 1 Disember 2016

.:: Trip Singkat Ke Melaka ::.

entry lama awal Oktober aritu..  cuti ape ntah, lupa.. so kami buat keputusan bercuti ke Melaka,,, tak banyak tempat kami lawat, kami cuma abiskan cuti untuk berehat saje... so citer pun tak banyak,, yyiiihhaaa...

Melaka Kami Datang,, vvrrrooommm vvrroommm (naik motorey jek)

tapi sebelum tu kami ke jemputan ex-Audit Johor - Fariza kat dewan EC... lambat da kami sampai sebab MRK keje half day, bersiap kemas baju, MRK check moto ape la ini la,, kol 4 baru nak makan nasi minyak Fariza... 

ok 1 je gambo perantin yek... 

lepas tu baru la kami bergerak ke Melaka... petang gerak malam la sampai nya,, tapi syok je perjalanan nya sebab redup, tak panas... kete pun tak banyak,, tapi RnR Pagoh mesti singgah untuk isi minyak,,, hihihi


sampai Melaka malam.. kol 9 lebih la,,, tak tau jalan open waze nak ke Bandar Hilir sekali tersampai kat Giant, konon nak sejuk kan badan kejap ke cari makanan ke sekali ade expo motorbike,, MRK nak singgah kejap.. 




tak syok la expo motor ni,, boring jek,, jom la cari hotel,,, haaa.. ni lagi 1 hal.. hotel baru nak cari,, mula la nak bincang sambil gado atas moto nak cari hotel,,, stress hakak... hihihihi

Hotel Time menjadi pilihan,,, pilihan ape nya,, tu je yang kami nampak dan dekat dengan tempat makan,, hotel nya area Dataran Pahlawan gitu la... eh bole la,, 1 malam RM80 no breakfast... 

lepas mandi lapo... ok jom cari tempat makan...

kami try makan kat Asam Pedas Jr... citer makan kat Melaka ade kat entry lepas ni yek...

lepas makan kami lepak kat depan Dataran Pahlawan,, tengok beca dok berkeliaran bawak orang dengan hiasan macam orang nak kawin,,, hahahaha,,, eh ade lagu bagai semua,, memang meriah..


MRK teruja 1 per 1 dia tengok,, bila ajak naik tak nak,,, 
aku pun merajuk... dan balik hotel,,, T_T

*****************
bangun pagi da tak merajuk,, hihi,,, tapi lapo,, baso muka siap-siap terus cari sarapan... ini pun kami redah sajek... 

mahal

da sarapan, balik semula hotel untuk check out... kami lepak lagi dalam bilik sampai kol 12 tengahari... sambil lepak sambil borak arah tuju lepas ni... 


keputusan bersama dibuat untuk naik beca yang semalam tak dapat naik... hahaha... lepas tu pegi makan dan lepas tu balik JB... ok jom check out...



da siap parking moto kami pun lepak la Bandar Hilir... haaa,, cepat ikat rambut tu Yang.. soh pakai tudung tak mo... hihihi... da tu MRK ajak naik beca,,, segan silu nak cakap Ya,,, terus pilih nak beca yang mana... kekekeke... RM25 sekali jalan... macam mahal.....

elsa dengan kawan dia dari Bangladesh.. kekeke
 
 tapi beca ucaca ni tak de lagu-lagu macam yang lain,,, sedeyyy


ok da sampai kat bangunan merah, kena turun beca jalan-jalan sini beli survenior ke makan ke minum ke amik gambo ke,,, macam MRK tu,,, konon...


 i love melaka,, eh,, love u la 

 jom jalan-jalan sementara beca rileks tunggu kita pusing

 oi,, tengok la sini


 nak beli air buah tembikai dalam tembikai tapi macam tembikai yang tunggu,,, lupa kan

 pelakon Rock Brokkk... cik Cit,, kekekeke

 ok da jom balik,, panas...

panas makan eskrim calong, nek beca,, ucaca

da puas nek beca kami masuk mall yang sebelah tu,, berpusing-pusing cari food court,, sekali tengok beratur panjang semua kaunter... moh la kita cari tempat makan lain...

kami makan di Black Canyon Coffee.. sedap

siap makan dalam jam 330 petang kami pun berangkat balik ke JB... mudah kan percutian kami kali ni... singkat dan padat dan tak letih sangat... ok la kan dari tak pegi memana... buang-buang duit konon nya,, hihihi

da da ~ ~



Khamis, 17 November 2016

.:: Fun Run Jabatan Alam Sekitar Johor ::.

jeles tau tengok memember lain yang join larian 5km ke 10km pastu dapat medal,,, dengan rasa jeles itu la aku join Fun Run JAS pada 22 Oktober yang lepas,,, 5km saje... dan baru sekarang aku update dalam blog... hahahaha

pengalaman kali pertama menyertai larian ni memang seronok,, walaupun stamina ke laut tapi aku tetap berusaha menghabiskan larian dengan harapan nak dapat kan medal... abis budak 1 opis aku ajak,, ala fun run larian suka-suka,, dalam masa 1 jam 30 minit kalau dapat abis kan larian dapat la medal,,, bayaran RM30/person tapi kami tak bayo sebab Kelab Sukan Jabatan sponsor... TQ ye semua,,

baju dan nombor... mak ko hijau sangat... hihi


lebih kurang 8 orang je staff Audit yang join... tak pe la mungkin next time ade ramai lagi yang join... seawal jam 630 pagi kami semua da sampai kat Dataran JB.. sebab kat situ la mula kat situ la ending... pelepasan jam 7 pagi tapi sebelum tu ade seisi panas kan badan kejap...

 adda, Pn Zai, saya, kak Izan dan Fiza

 we are ready

tepat jam 7 pagi kami semua di lepas kan,, kami ni memula lari la sesama, lepas 5 minit lari semua da berterabur,, ade depan ade tepi ade belakang,,, aku da jalan da,,, hahaha.... bila da mula kena la abiskan... so gigih la lari sambil tengok orang sok potong kita,,, sedih.... 

lebih kurang 2km lagi nak abis lari hujan turun lebat tak lebat jugak la,, kira basah jugakk,,, tapi lari tetap lari sebab tak de yang berenti tepi... hihihi


nahhhh,,, lebih kurang jam 8 pagi aku sampai garisan penamat.. dalam list staff Audit aku no ke-2 last,,, hahaha... makna nya yang lain terrer.. huhuhu


semua da dapat medal da dapat sijil da dapat makan, jom la amik gambo kenang-kenangan... 



 terjumpa pulak auditi kat sini, eh selpi pulak dia.. hihihi

ini la medal nya,,,
sekarang ade tersangkut kat dinding bersama-sama kunci uma, kunci kete... hihihi

dalam jam 1230 tghri kami balik.. tu pun lambat sebab dok tunggu cabutan bertuah tapi tak bertuah-bertuah,,, kalau tunggu mau petang baru balik,, hihi

da da ~~




Jumaat, 28 Oktober 2016

.:: Habis 3/3 Bahagian | Mersing ::.

abis sudah kerja bersiri aku ni.... tinggal nak corat coret kan atas kertas dan jadi laporan... Mersing... pulau,, dekat je tapi kali ni no pulau²,,, tetiba teringat kenangan 2 tahun lepas pegi Tioman.. hikhik


minggu pertama sopan santun dok kat opis je,,, belek² fail main hp - belek² fail main hp sampai ari khamis,,, hahahaha.... aah aku dok rileks je,,, walaupun boss ade dok depan aku... 

 selpi bagai,,, 


menginap di Timotel,, da book da untuk 2 minggu... dan atas tu adalah salah 1 menu kegemaran aku,,, sedap wey,, nti korang bole try buat kat uma k...


sempat kami lepak makan kopok lekor,, sedap nya makan yang baru di goreng,,, diorang punye air bukan main best lagi,, aku di baginya sos,,,, gggrrrr


dan sempat jugak lepak kat Pantai Mersing pun sambil makan kopok lekor,, tetiba kete Cinderella ni lalu,,,, nak naik tapi da abis trip,,, ye la da maghrib time tu,, huhu
 
ok,, jom keje.. site visit - memang sun burn la muka...

mercu tanda Mersing - pedang ko,, hihihi

di kala malam... cantik

  candid,, hihi

tengah dok keje tetina jumpa kawan politeknik,, Zanariah.. segan pulak kita,,, 

naik menara tinjau,,, cantik nya laut

  air surut


3 ari site visit keje kami pun siap,, masa untuk balik JB tulis report sambil berehat²... tapi sebelum balik tu kami semua dapat buah tangan dari YDP Mersing ikan 1 kotak... hihihi,, Tq Tuan.. ade lagi bagi lagi yek..

sebelum

selepas


sampai rumah bersungguh aku kerjakan menatang-menatang ni... rasa nak simpan je semua tapi tak muat pulak peti ais.. so bagi la kakak ipar i yang sorang tu...

ikan da dapat, kuiri pun murni-murni je la yek,, kahkahkah

da da ~ ~




~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...