Khamis, 19 November 2015

.:: MotoGP 2015 ::.

persiapan yang awal untuk ke acara tahunan ni,,,bulan Jun tiket da beli sebab nak dapat harga early bird,,, dan kali ni la paling banyak aku beli tiket,, 15 keping ko...

ramai yang pegi kali ni,, kawan² motor MRK yang lama + baru... MRK ni ok jek,, sape nak join dipersilakan... sentiasa dengan hati terbuka nya tu... 

Sabtu, 23 Oktober 2015

uniform klu naik motor

kami gerak dari JB hari Sabtu petang,, kumpul di Petronas Tol Skudai,,, dalam masa nak cukupkan team, hujan pun turun,,, ape lagi,,, ngeteh mangan la kami... sampai hujan berenti...

oh ye, kali ni syok sikit sebab ade geng ladies,, so tak la aku boring sangat sepanjang perjalanan ke KL ni... yyeeaahhh,, tapi sorang je aku ingat nama nya Ida,, yang lagi sorang lupa,, huhu,,, soriiii
 

 hujan da berenti, jom kita mula berlari,,, 
kenapa helmet ko kaler gitu Yang,,, aaddeeehhh

singgah Pagoh, isi minyak dengan betulkan bontot,, kebas,,, hahahaha

lebih kurang jam 10 malam kami sampai KL, terus ke DownTown Cheras,,, lepak² makan,, beli ape yang patut,, kol 3 pagi balik ke sangkar persinggahan Presint 5... (Cia aku ade tinggal duit api air yek,, hihihi)

Ahad, 24 Oktober 2015

lebih kurang jam 10 pagi kami semua da bersiap, singgah sarapan, beli stok air dan makanan ringan, selit celah bedah dalam beg,,, ok,, ready to Sepang...


ramai nya orang kat SIC... antarabangsa la katakan... peminat motogp 1 dunia kot datang/tengok... bangga la jugak jadi anak Malaysia sebab jadi tumpuan dunia... hihihi.. ape pun macam biasa bayaran parking untuk motor RM10...
tetiba je MRK dapat member omputih yang pandai cakap melayu...


yang paling tak diduga,, masa kami otw nak masuk K1 tu, tetiba je ade 1 group ni tegur,,, Eh Johan, Johan... best-best Johan ade... kekek kami gelak... aje ke gila diorang ni,,, masih ingat lagi tahun lepas MRK dok sorak² ombak... 

eerrmmm ye la,,, da ade peminat... aku dok tepi je time diorang bergambo... eerrrmmm.. abis bergambo dengan peminat kami terus naik cari tempat duduk...

group 1

group 2

beratur untuk redeem bendera dan topi Rossi

ok, kami pilih duduk sini

da duduk aku ajak MRK jalan² kat booth sana,, dia tak nak,,, memang dasar gemok pemalas nak jalan kan,,, iisshh,,, dia tak nak aku nak,, ok bai,,, jaga beg, meh duit,,, i nak shopping,,, hahaha

 jom anak² agas ikut mak shopping,, kekekeke


yeeaahh dapat beli tshirt kat booth Ducati,,, pastu da amik gambo kat tempat² sepatutnya,,, da jom masuk K1 balik,, duduk tengok race sampai lebam... eerrrkkk


tengah duduk tetiba je ade orang jerit Johan Johan Johan... hahaha,, dia suruh MRK bangun buat ombak... MRK layan kan aje diorang ni... saje hepi² buat² K1 riuh sikit... berkali-kali jugak MRK bangun bagi semangat semua buat ombak... ye la,,, sekarang da popular da ade peminat,,


 bukan main suka ea diri atas kusi

 hasil ombak dari MRK,, awesome sangat,,, ngggeee

kawan-kawan

pun kawan-kawan

suami isteri

yang gembira ria



ok,,, da abis da race,, jom keluar,,, balik balik

Yang,, jom gambo dengan i...
ok TQ

zahid yang ala² Rossi tapi versi hitam,, kahkahkah


ok, da selamat keluar dari pagar


last pose dari kami,, ahaksss

 mana moto mana moto,,,

1 lagi group nak gambo dengan MRK
group 3

singgah sejuk kan tekak sejuk kan badan kat Ice Room, Nilai

itu saje untuk motogp 2015... seronok sebab semua dengar kata,, hahaha,, tak seronok sebab Rossi dapat no. 3, kena penalti... eh seronok lagi sekali la sebab Marquez jatuh,,, hahahaha... 

cerita ini tak abis di sini ye,, kalau tahun² lepas kami terus berdesup balik JB, tapi kali ni tak,,,, perancangan rapi telah dibuat untuk kami berehat² setelah penat menjerit jerit kat Sepang,, 

ke mana? dimana? siapa? tunggu entry lepas ni yek...

da da ~ ~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...