Selasa, 3 November 2015

.:: Made In Penang 3D Museum | Part 4 ::.

sambungan Part 3

da kenyang sarapan pagi kami terus ke Komtar, memasing bingung sebab tak tau nak ke mana... tu yang naik bas shuttle CAT ni... masa tu la baru nak tengok nak berenti kat mana sampai terpandang bangunan putih ni ha....


lebih kurang tengok terus tekan loceng bas terus turun... haaaaa,,, muzium 3D yang ade banyak gambar tu... ok jom jom masuk.. hihihi --- website 3D Museum

lorong menuju ke pintu masuk 3D Museum




masuk kena bayar? ooo ingat free,,, hihihi
dewasa lain, kanak² lain ye


da siap register beli tiket masuk semua, kami dijemput untuk minum,,, eh bagus nya,,, hahahaha,,, mana ade,, jemput gambo dengan Lim Guan Eng ni ha... ok cepat posing,, senyum senyum...

jom mula kan pengembaraan di dalam 3D Museum ni,, ade 3 tingkat,, setiap tingkat ade gambar² menarik,, pepandai la korang buat reaksi muka ye,, hihihi...

Aras Bawah - Pintu Masuk

 tokey terompah,,,

burung kakak tua...

Tingkat 2

setiap gambar ni da siap ade cara caner nak bergambar dan setiap tingkat ni ade pekerja nya yang tunggu,,, mungkin diorang ni tukang ajar caner nak amik angle gambar biar nampak real atau kita kena guna kan diorang sebagai cameraman kita,,, hihihi... tapi tu la, kat tingkat 1 ni aku amik gambar selfie so tak berapa best la,, tapi bole la... hihihi

 
berat tau benda alah ni...

Tingkat 3

haaaa,, kat sini baru aku guna sepenuhnya perkhidmatan pekerja tempat ni,,, semua gambo dia yang amik... baru nampak seni nya,,,


 



 
 

Aras Bawah - Pintu Keluar


haaaa,,, nak muntah kan tengok gambo i,,, hahahaha,,, tu pun tak semua aku upload,,, kalau tak, mau kejung keras korang nak tengok... hihihi

da keluar tu ade la kaunter dok tunjuk gambar kitorang dengan CM Penang tu,,, ingat free rupanya RM20 sekeping,,, paksa diri beli jugak la,, buat kenangan katanya,,,

pastu sambung bergambar kat lorong 3D museum ni,,, ok ok jugak gambar nya,, meh tengok meh.. kat bawah² ni free,,, amik la banyak mana pun,, tetap free...






ok,, abis da citer kat Made In Penang ni,, pasni kita ke Bukit Bendera... haaa,,, tempat yang Zizan teka masa kt Super Spotan All Star tu,,, hihihi

bersambung...


Part 1 - Short Trip Ke Penang
Part 2 - Makan @ Padang Kota Lama
Part 3 - Sarapan di Transfer Road, Penang
Part 5 - Penang Hill
Part 6 - Rumah P.Ramlee 

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...