Selasa, 6 Oktober 2015

.:: Short Trip Ke Penang | Part 1 ::.

4 & 5 Sept 2015, kembara D19 datang lagi,, kali ni ke Penang.. atas pesetujuan bersama, kami tak nak pegi time keje,, sayang cuti koooo... hahaha... tiket airasia RM58 je pegi balik.. ke Penang ni nak cari makanan yang dikatakan macam² dan sedap... sedap tak sedap, meh follow citer aku ni yekk...

 erin, cik laila, kak fu & kak no

Tabung Short Trip 2H1M 

collect sorang RM250 (aku selit dari bulan 3 ni, huhuhu) untuk duit hotel, duit makan minum, duit teksi, duit tiket, duit survenior untuk kawan² opis dan yang berkaitan... so total ade RM1,000 - aku yang pegang,, so aku kayoooo,,, hahaha,, utk duit jajan sendiri aku bajet dalam RM150,, so bajet aku saje adalah RM400..

Heliconia Hotel

Flight dari JB jam 3.20 petang sampai dalam jam 4.45 petang... bajet nak naik bas ke hotel area Kotaraya tu tapi macam malas so kami amik prebet sapu RM50,, hotel yang kami pilih adalah Hotel Heliconia sebelah betul dengan Hotel Sentral kat Lorong Kinta nuuuu.. rate RM101.80... utk harga tu bilik nye kecik n sempit,, susah nak solat...
 

 bukan main becok sekali receptionist dia ni...

bukak pintu nampak ni

 
 bilik mandi

katil nya

 

siap check in terus bergerak mencari makanan... ade jugak list tempat yang aku da study sebelum pegi tu pun berdasarkan blog² dan temubual dengan opismate dari Kedah... masa kat airport pun sempat aku sambar pamplet tentang Penang.. tapi tak guna sebab tak tau aku letak kat mana,, hahahaha

bersambung....

Part 2 - Makan @ Padang Kota Lama
Part 3 - Sarapan di Transfer Road
Part 4 - Made In Penang 3D Museum
Part 5 - Penang Hill 
Part 6 - Rumah P. Ramlee

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...