Khamis, 15 Oktober 2015

.:: Rosak Ganti Baru, Kalau Perlu... ::.

sejak² ni barangan kat uma semua macam da merajuk... dalam 1 masa semua nak rosak,,, iiiisshhh... tak panjang da jangka hayat barang² sekarang ni... nak yang murah kan tapi kualiti kiok...

Iron - sebelum tu tak mo carut ea iron i... beli dulu² time duit tak berapa nan hadooo... hadiah kawin pun tak dapat iron,,, dapat periuk nasik je banyak, tu yang MRK boncit tu,, makan jek,,, 


pepagi buta semalam dok meletup kebabooommm... eh tak la gitu,, tapi berapi gak...  aku dok tekan² wayar nya yang da luka tu... hamik ko,, meletop =  buang la.. terus sedey,,, ngadu kat MRK, MRK kata nanti beli baru... terus suka balik,,, hihi

Sofa - biasa² jek... beli dulu sebab MRK suka kaler nya... merah... nak let go sebab span nya da kepot tapi masih bole lagi pakai, so, semalam kami bagi kat 1 kawan baru... baru je kenal... dia datang uma bawak Hilux terus MRK offer ke dia sofa L ni,, haaa,, sekarang uma da lapang, dok la kat lantai baring² golek² kat bawah je,, senang aku nak sapu senang aku nak mop,,,


Blender - motor nya rosak, tak beli baru pun sebab boleh dibetulkan,, weekend aritu amik kat home fair Persada,, RM115 kena bayo... adeeehh dekat 2 bulan gak aku takde blender... kena la pakai lesung tapi leceh nak menumbuk, terpaksa la aku tumpang blend cili kering kat uma jiran buat stok bebanyak,,, setakat bawang putih bawang merah bole la ketuk tik tik kejap...


itu la 3 barang yang tunjuk perasaan buat masa ni dan telah dipujuk.. huhu... harap yang lain tak buat hal yek... buat hal pun ok jugak,, bole dapat yang baru.. huhuhu

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...