Selasa, 13 Oktober 2015

.:: Makan @ Padang Kota Lama | Part 2 ::.

sambungan Part 1...

destinasi pertama,,, Padang Kota Lama,,, dari Komtar kami naik teksi RM12, fokus utama adalah nak makan, nak rasa, nak komen... jom order makan minum jom




sampai je kami terus cari tempat duduk, ramai jugak orang yang makan kat sini, rasa nya ramai orang luar,, bukan orang penang,, mesti diorang macam kami, pelancong,, huhu. konsep makan kami, order 1 @ 2 dulu, kalau sedap tambah lagi...

muka ceria dapat laksa penang yang sedap,,,

 Laksa - RM4/semangkuk

laksa sedap, cukup rasa semua, da abis kami beli pasembor pulak, tapi awal² da pesan dengan Kak Fu jangan amik banyak² sangat sebab orang teksi da cakap makan kat sini potong leher... mahal... 

pasembor tersembor RM29

nah,, isi pasembor ni biasa la tauhu, tepung,sengkuang, special cuma ade udang dan sotong kembang jek.. nampak macam sedap kan tapi biasa² je kat tekak kami... tauhu tepong nya liat, maksud liat mungkin da digoreng beberapa kali & sejuk, pastu nipis, pastu kering da tak moist macam baru lepas goreng,, korang bole bayangkan kannnn... rojak asma/rojak mamak kt JB lagi sedap lagi berasa kuahnya dari yang ni... huhuhu

kuey tiaw udanng RM8

mee goreng mamak Udang RM6

mee pulak,,, rasa, kuantiti dan harga sangat tak padan,,, sikit je tu kat pinggan tu,,, sorang dapat 2 3 suap... rasa haiyo,,, kuey tiaw tu biasa je rasanya,,, mee mamak lagi, rasa macam mee goreng kat kantin sekolah yang dalam plastik tu,,, gitu la... bajet order mee goreng mamak dapat yang kering, banyak telur tapi tak... kami hampa...

ABC RM4/semangkuk

bila da hampa kami sejuk tekak dengan ABC,,, nasib baik la ABC ni sedap,, cukup manis banyak bahan... 

tapi 1 lagi hal,,, dok makan kat sini tak leh suka² panggil waiter nak tambah order, diorang da ade kawasan diorang... yee,, kami dok order air sampi 3x, last² bangun sendiri beli kat kaunter,, tu pun kaunter takut nak amik order kami sebab kami tak duduk kat kawasan diorang... eeeee,,, ape ni,,, susah !!!


sebelum naik hangin sebab tak dapat air baik kami balik,, oh ye kat pintu masuk tu ade kedai jual jeruk,, Kak Fu beli tapi hampa,, sebab tak sedap... rasanya menyengat sampai ke tekak,,, tak caya try beli nanti kalau gi sini ea,, hahahaha

dari tadi asik hampa je la,,, kekekeke


ok da jom balik hotel,, amik teksi kat depan Dewan Undangan Negeri ni RM12 sampai bilik,, eh sampai hotel...

bersambung ...

Part 1 - Ke Penang Ke Kita
Part 3 - Sarapan di Transfer Road
Part 4 - Made In Penang 3D Museum
Part 5 - Penang Hill
Part 6 - Rumah P. Ramlee

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...