Selasa, 29 September 2015

.:: Beli Gobok 2nd ::.

barang² 2nd ni aku memang suka tapi kena tengok gak la baik lagi ke tidak kan... berbaloi ke tak beli nya... so, ade 1 fb JB Good Barang ni.. tengok macam jual barang² 2nd dr Ikea... gatal la aku like page nya,, konon minat ikea la.. konon... lokasi stor nya kat Jalan Kempas Lama... 

seram kan... hihihi

da tau stornya kat mana, sekali lagi aku gatal nak pegi, hahaha.. pegi dengan mak,, tetiba je dia nak cari rak nak letak water filter yang anak kesayangan dia beli kan tu,, eleh Lia... hahaha... cari punye cari jumpa... dapat la RM30,, bole la,, tengok solid kayu...

da lawa da letak Cuckoo, ada ruang letak barang lagi,, 2 tingkat... hihihi

aku pun sebenarnya diam² da beli 2 barang da,,, tu pic atas tu, sebab bole nego harga tu yang 2 tu,,, hihihi... saje beli sebab nak kemas uma,,, biar sedap sikit mata mandang pun yek gak... kos penghantaran RM60,,, mahal gak kan...  

check kat ikea memang ade jenis ni,,, 

sikit punye beso lori,, da jenjiran cakap aku nak pindah,, hahahaha

peti ais kecik da jual so ade la space skit tok gobok ni,, yang biru aku letak kat bilik baju, yang putih tu aku letak kat dapo... da siap kemas kang aku share citer k... kalau ingat la,, hihihi

da da ~ ~

Ahad, 27 September 2015

.:: Redeem Point Astro ::.

diam tak diam da masuk 6 tahun da aku melanggan Astro,, ala amik Super Pack 1 jek.. dan diam tak diam astro ade bagi point rupenya... ade la dalam 2600 point aku,,, eeehhh banyak kan,, bila ade point mesti bole redeem kan...

mula la menggatal cari barang yang bole diredeem kat Astro Circle, ape pun korang kena log in dulu baru leh redeem... pepandai la log in sampai berjaya k..


nampak point aku...? banyak kan... hahaha,, tu pun aku da redeem 500 point da 2 last week... pastu tengok ade 46 page senarai item sekali dengan berapa banyk point yang diperlukan untuk kita meredeem...


hahaha,, banyak² item, menatang ni yang aku redeem,, sebab pakai point sikit dan nak try sebab 1st time redeem.. bila da suka tu klik la bape banyak yang nak dan isi detail yang diperlukan... 

ok da setel da bab memilih... pastu cek emel k...

agak da beberapa hari tu bole la semak redemption history kat home astro circle

 ok masih in progres,, ntah bila nak sampai nya

pastu gatal tengok point history,,,
oo baru tau sebulan aku dapat 170 point dan ade expired pulak... iisshh

 **********************************************************
 

jeng jeng jenggggg,,, selepas 12 hari bekerja, baru la sampai barang yang aku redeem,,pink lagi.. yeeaahh da bole guna sebagai...? tak tau la sebagai ape,,, eh bole masuk microwave la,, siap² da aku google,,, hahaha.. TQ Astro,,,, yang penting free, anto pakai GDex lg,, kerrrllaasss,,, huhuhu

da da ~ ~

Isnin, 21 September 2015

.:: Peti Ais LG - SOLD ::.

Alhamdulillah, terjual jugak akhirnya... setelah hampir 10 bulan kami tak gunakan... ape tu...?


ni ha,, peti ais... masa baru nak hidup berumahtangga aritu beli la yang kecik jek,, bila da lama sikit rasa macam perlu yang beso, ye la nak sama kan dengan perut MRK,,, hikhikhik

sebelum ni aku dok post kt fb tapi tak jalan... sorang je dok pm... benda ok lagi, tak rosak tak ape, kat uma pun takde tempat nak letak tetiba terpikir mudah.my, try la post, tak sampai 2 jam da ade yang tanye... berdesup² message wasap masuk tanya... 

19.9.2015 aku post kat mudah.my, aku bukak offer RM300 dan bole nego lagi,,, tu lebih kurang 10 orang gak dok pm nak nego la nak murah lagi la nak tapi takde transport nak amik la,,, hujung² semalam 20.09.2015 ade yang nak, siap nak tambah RM40 untuk penghantaran,,, terus aku col MRK... ding dong ding dong ok set malam kol 8 kami hantar... eh ade yang nak beli la... suka suka


tu yang aku mark merah tu... orang tu dok kat Taman Puteri Wangsa... hantar terus depan uma koooo... kami hantar naik kete Darwis kawan MRK... bagi la dia sikit duit minyak dan upah angkat... hihi

ok, terima kasih pada mudah,my yang memudahkan i dan pada si pembeli,, saya jual ye lebih kurang halal... ok nak delete post kat mudah....

**dapat la kami tambah² duit untuk baju Raya Haji ni... eh baju pulak,, duit lauk la,,, kekekeke

da da ~ ~


Khamis, 10 September 2015

.:: Raya 2015 | 1 Syawal 1436H ::.

oi oi oi,, aku kembali setelah menyepi,,, hahaha,,, memasuk je up entry raya yang lama terperam... hahaha...

patah kaki sebab kete masih tak siap lagi.. raya pun special, pak mertua amik... hihihi... nak wat caner kan,,, tak kan nak naik bas... klu naik bas kena ho ho ho balik kg la yek,,, nggeee

baju raya semestinya 2 pasang... raya pertama raya kedua, wajib ada... hahaha,,, tapi design simple,,, baju kami ni 1 beli siap 1 jahit... aah... simple jek... nanti tengok k,, ni nak citer dulu...

1 je gagal untuk setiap raya sejak kawin ni.. aku mesti tak snap makanan raya yang mertua masak... macam tak sempat sebab sibuk bersiap,, orang lelaki balik solat je terus seisi bermaafan bergambar dan terus beraya... addeehhhh,, gagal

mintak ampun, mintak maaf, mintak ciummmmm..
ala geli pipi kena jambang awak tapi best... hihihi



raya kat uma baru,,, lapang, terang, aircond... huhu

adik MRK no. 2 tak de.. raya belah isteri nya.. 


alololo,,, semua syomel²... 


muka memang takde yang senyum ok,,, demam denggi la kata kan,,,

ke kubur arwah sedara mara MRK.. 


sedara mara beraya uma mertua...


lepas solat jumaat kami sambung beraya... kat kota tinggi jek
pun tak senyum... sibuk aku soh dia senyum,, kena penumbuk baru tau,, orang tu kan demam,,, iiissshh


ok,, awak senyum,, sebab awak sebelah mak awak... uuppsss

abis da raya pertama kami,, begini la setiap tahun selagi aku beraya di uma mertua... tak pe i ok je kalau tak bergilir, sebab raya ke-2 i nak raya sakan dengan family i... huhu

************************************

jap nak ngumpat diri sendiri jap,, raya kali ni gatal pakai shawl.. tp tak senonoh kan,, pastu amik gambo tangan asik nak pegang je shawl tu... da tak reti pakai tu tok sah pakai la,, pakai bawal je senang... kalau org tengok gambo tu kan macam nak kena ngata kan,, hahahahha,,,




**mampos kena carut,,,**

da da ~


Khamis, 3 September 2015

.:: Jalan² Kat Mustafa ::.

Ahad, sehari sebelum cuti merdeka aku keje,, saje malas nak amik cuti sebab da lama tak masuk opis... hahaha... MRK pun tak kisah je kalau aku keje.. 

MRK ade ajak g Mustafa, petang pun tak pe,,, so balik keje la baru pegi.. saje ajak jalan² katanya... errrmm, sib baik kastam tak jem,, best je cop pasport pegi balik tak stress,,,

 naik motor jek,, senang..

 makan martabak kejap kat restoran sebelah Mustafa

  panjang tau Mustafa ni,, 2 bangunan,, siap ade jambatan... 


takde beli ape pun,, beli buah sikit sebab nak rawat tekak aku yang kalau makan tak berasa ni... batuk, selsema penangan site visit kat Kulai aritu..

eh lupa,, MRK belikan fridge magnet Singapore 2 biji,,, buat kenang²an katanya.. hihi

rasa next time pegi Mustafa ni nak beli banyak² sikit sebab best la Mustafa ni,, memacam ade... hihihi

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...