Khamis, 6 Ogos 2015

.:: Periuk Noxxa Amway ::.

amboi,,, dengan suka hati je aku dok membeli periuk keluaran Amway ni... da beli baru cakap dengan MRK... tak kasi pun aku nak beli jugak,, huhu

hati dok terpikat sebab kawan 1 opis dok post kat fb cakap bole masak 4 lauk dalam masa 1 jam... oiitt bela saka ape cepat noooo masak... pm dok pm nahhh ko periuk ajaib kata nya...

kotak putih tu free gift nya bekas beras,, da jual sbb da ade

pendek citer aku da beli dan da dapat awal² puasa... gigih la aku meng'google' pasal Noxxa ni.. 1 malam tak tido,, giler semangat..hahaha,, sekali klik beratur entry pasal Noxxa ni,, memang betul bagus periuk ni.. berbaloi la beli...

nanti kalau aku ade masak guna Noxxa ni aku up entry k..

da da ~ ~

Sabtu, 1 Ogos 2015

.:: Pre Raya 2015 ::.

eee, mengada nya ade pre raya bagai... hahaha... ala saje je nak banyak kan entry...tak de citer ape pun,, citer  beberapa hari sebelum raya dan sehari sebelum raya - persiapan kat uma mertua... 

baju raya biasa² jek,, seminggu sebelum raya dok blur ape kaler nak pakai,,, hujung² beli kaler ape² jek.. pastu nyesal,,, hahaha,, tak pe tahun depan depan depan kita cari kaler lain... tak pun kita balun time raya haji nanti... huhu

ini baju raya pertama kami,,, 

tak lupa juga monopod raya,, penting ni nak selpi selpot

baju, kuih raya setel tup² MRK demam denggi... lepas check darah kali ke-2 tu MRK ajak pegi amik gaji kat woodlands je... aku malas nak ikut tapi MRK desak so terpaksa ikut la... da nak raya pun jem kat checkpoint tu... tak raya ke diorang ni,,,eerrrrmmm

 org demam tuko duit

sempat jugak la membeli² kat woodlands tu,, beli buah, beli kacang gajus, beli air kelapa utk MRK minum kebah kan denggi dia tu... pastu kami balik JB balik,, singgah Galleria MRK bayar zakat,,, da tu terus balik uma sambung kemas baju nak balik Pengerang beraya...

                        muka budak demam,, sian dia                              nak bayo zakat amil hilang,, hihihi

dalam kol 3 petang pak mertua sampai uma dan berdesup la balik kampung,, eh tahun ni tahun pertama raya kat uma baru lepas projek rapid tu amik tanah orang kampung... hihi,, beraya kat taman da bukan kampung... 

sampai je uma mertua bersiap sedia la aku menolong ape yang patut.. makanan raya uma mertua ni simple jek,,, ketupat, kari ayam, rendang ayam, lodeh, sambal kacang... 1st kena isi kelongsong ketupat dulu,, pastu nak rebus... da tu baru la masak lauk² lain.... pastu siap,,,

rehat² dulu sebelum ke dapo

mertua da lintang pukang kat dapo, anak menantu masih dok rileks,, derhaka tak,,, huhu

 ketupat da siap rebus dan perlu digantung

lelaki yang lain tengok tv jek

itu jek citer nya... walau tengah sibuk² sempat jek aku jerit ke MRK soh minum air bebanyak...sape tak sayang laki wooiii,, walaupun kalau kita sakit dia buat deeeeekkk je,, tak macam dia sakit, manja lebih,,, huuuaaaaaaaaaaaaa

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...