Selasa, 14 April 2015

.:: Wedding Sepupu kat Kluang ::.

sepupu sepapat pepahat belah abah,, kami memang rapat,, dari mak bapak sampai ke cucu² nya rapat... semua nak buat sama², bila ade kenduri kawin kami mesti bekejasama dari awal sampai kira duit becek --- duit salam kaut,,, hihi


kali ni majlis kat Felda Ulu Dengar, Kluang,,, adik pompuan abah yang no 3... Bik Pon dan Wak Nen,,, anaknya 4 - 4 lelaki,,, ni kira nyambut menantu la.. yang kawin no 2 dan no 4,, yang no 3 - Sani ntah bila,,, hahahahaha

makanan masak sendiri,,, tukang godak lain, tukang rasa lain, tukang complaint pun lain,,, yang tukang rasa ni jahat deria rasa diorang,, selagi tak kena kat KPI diorang selagi tu tak leh lepas lauk tu,, sanggup tak keluar kan lauk... melampau kan... huhuhuhu

 bukan main rajin MRK...sayang lebiu la kat awak,,, hihihi


 tukang sedia bahan orang pompuan,,, 

gigih bibik² aku,,,

nasi da nak naik roket...

eh eh eh,, ni tukang solek,,, pepagi buta da solek kan orang,,, eerrrmmm

 photo booth,, Sani yang buat,, gigihhhhhh...

semua chomel kecuali yang beso tu,, bajet gemok  is awesome la,,, hahahaha


sambil² dengan keje memasing siapkan makanan, susun meja makan, aku nyanyi kejap,,, eehh,, PA system ni kami beli sendiri,, kami semua giler menyanyi.. disamping kegunaan sendiri, kami open jugak pada yang nak sewa/gunakan PA system kami ni,, harga mengikut harga pasaran.. ape² bole runding...


yeeahh, velanja 1 gambo kami,, pastu kami tak jumpa da,, bz bz bz
ape ke hal la laki aku tu pakai towel gitu,, lantak awak la...

majlis belah lelaki biasanya tak de pelamin,, datang² je terus duduk makan damai kan,, damai la korang pengantin ea kat meja makan yang kami sedara mara da sediakan tu,,, hahahaha,,, 

kami yang berusaha



haa, pilih nak air ape...

bila semua da siap,, tetamu pun da mula datang, so kami pun da bersiap sedia dengan pakaian cantik lawo yang bertemakan kuning,,baju raya tahun lepas... buat² sibuk sambil tunggu pengantin sampai,,,

aaahhh,, kalau kamera kat dia, memang gambo dia jek la,, stressszzz

oo,, bagus buat keje,, 


ait,, curi tulang,, sempat ko nyanyi ye.. oo, auta je ye tadi.. 
da tu tak hajak isteri pun,, ngelat ea ko...

kaisah qaisara

ade sorang je bibik kat situ,, sape sape sape...
kenapa aku tak de kat sini,,, aku kat mana,,?

atok belah mak sekali dengan adik beradik mak..

pengantin da sampai,,

beriya muka bersilat,,,

wahh.. ade show,, budak² Sani,, 4 lagu dia belasah joget...mampus



lelaki pulak,, sibuk je cikgu dia join,, alaaahhh

aku tu, bajet nak join tapi tak tau step,, sila keluar.. !!! hahahaha

oi oi,, selfie tak ajak,, iissshhh

ooo, aku dok layan kat meja makan damai,, bangga MRK kalau nampak ni,, hahahhaa

ok,, ni sepupu ku,, tahniah guys


family pengantin

 

acara tetap kalau pegi pengantin,, koir berjemaah lagu Kenek² La Udang dengan Lemak Manis...abis punah ranah karaoke orang tu kami jahanamkan.. nasib la... hahaha

ade 2 orang penari,, sape lagi lelaki² kat depan tu la,,, 


addeehh,, beriya joget


majlis siap dalam kol 5 petang gitu,,, sebelum semua bertempiaran balik,, meh amik gambo semua..


sebelum malam kemas semua barang, bawa masuk uma,, kang ade je barang hilang, sesusah nak mengganti pulak nanti,, yok kemas kemas kemas...

penat sangat la tu,, 
arini jadi penanggah, penyanyi, penjoget,,, errrmmm

acara wajib lepas kenduri,, aku tukang kira jek,, haaa,, cepat bukak,, sibuk nak bergossip ea

untuk kedua² sepupu aku ucapkan Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat,, berseronok la melayari kehidupan rumahtangga yang penuh dengan kejutan... hihihi

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...