Ahad, 5 April 2015

.:: Majlis Kemahkotaan DYMM Sultan Ibrahim, Sultan Johor ::.

Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku...

ho ho ho,, usai sudah majlis gilang gemilang untuk tarikh keramat 23 Mac 2015,, seluruh rakyat Johor gembira, sama-sama meraikannya,, termasuk la aku...


bila mana kata ade 20 orang staff Audit diperuntukkan untuk dok tepi jalan, aku la orang pertama yang angkat tangan,,, 55 tahun yang lalu ade majlis ni,, nak tunggu bape tahun lagi nak jumpa majlis ni kan,,, entah hidup lagi ke tak kan... baik pegi sekarang... 

imbuhan...? dapat duit RM20 dengan cenderahati... bole la dari takde kan,,, tapi feel tengok live lain dengan berpanas, melengas, haus sangat berbaloi time kereta Tuanku lalu depan mata sambil lambai tangan... walaupun cuma nampak mahkota jek... hihihi

nahhh,, RM20 cash dan cenderahati,,, korang tak dapat kan,,, 


kat fb banyak da gambo offical masa 23hb tu kan,, yang ni gambo tak berapa offical yang aku dan kawan² snap... enjoy it... !!!

kitorang kena dok kat Checkpoint 1 yang kaler pepel tu...

 kat UOB Bank tuuuuu...

 sebelum tu ni pic mak dan adik,, diorang stay 200 meter dari Istana Bukit Serene.. kouta dari Kota Tinggi ni,, hihihi

muka budak semangat,, kol 6 pagi da ade kat opis,, poyo !

yang ni lagi semangat.. hihihi

ade screen beso,,, tak boring la nanti nak tunggu Tuanku lalu...

abam polis bersepah-sepah,,, semua cute-cute belaka,, ahaksss

entah bila crown ni ade kat sini,,, turun dari langit agaknya...?

tempat kami lepak,, pun ade screen jugak,,,

agak-agak nak terkucil,, jangan risau,,, kamar kecil nya ada buuukkk.. 


bila matahari da muncul, mari pakai cermin mata hitam,, hahaha

 jom cop tempat,, makcik-makcik ramai kat belakang tu,,, sekali dia rempuh kita terpelanting nanti,, jom duduk,, hihihi

 tak pernah umo dok tepi jalan gini,,, 

boring tu tak la tapi panas,,, nasib baik la ade screen beso nampak la jugak perjalanan majlis tu kat Istana Besar,,, agak² Tuanku da nak sampai cepat² amik hp pegang bendera nak snap gambo nak lambai Tuanku,, hihi... 
 
 yeaahhh, Tuanku da lalu,, ,menjerit sekali aku ---- Daulat Tuanku !!!

kami wakil dari Jabatan Audit Johor... yang bertema kan merah hati..
ok da jom balik...


lebih kurang jam 12 tengahari siap semua perarakan... semua bertempiaran balik,, ketiak da banjir ko... muka pun da surnbun... hahaha,, 

ape pun tahniah Johor atas Kemahkotaan DYMM Sultan Ibrahim ni,,, bangga aku jadi anak Johor... Johor di mata Malaysia sekarang ni...yang penting kita steady jek dengan apa-apa komen dari mulut-mulut longkang kat luar tu,,, 

ok, da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...