Isnin, 6 April 2015

.:: Jom Tengok Pameran Mahkota Jauhar ::.

balik keje ari² lalu depan Persada,, parking kete mak datuk jauh nuuu,, ape kan daya,, tak mampu ko nak park kat opis,,, oh,, Persada,, ade jek event kat situ,, Home Fair la PC Fair la Fun Fair la eh,, tapi kali ni lain,,, Pameran Mahkota Jauhar Junjungan Negeri... sampai bila pameran tu aku tak pasti,,, rasa sampai akhir April ni,, rasa nye la...


member 1 opis dok bagitau, mahkota yang Sultan Johor pakai ade dipamerkan... sekali dengan kain kat bahu Tuanku tu,,, waaahhh... teruja ruja nak tengok tapi nak hajak MRK,, dia suka benda² gini... so, cuti Good Friday aritu kami pegi... 



masa ni la kalau anak² Johor nak tengok gambar² keluarga DiRaja Johor,, sejarah sultan pun ade dipamerkan,,, dari Sultan Abu Bakar sampai Sultan Ibrahim..info tak la padat tapi menarik,,, aku baca² la jugak tapi mata dok melirik tengok gambo dok banding kan Sultan mana yang hensem,,, ahaksss


Sultan of Modern Johor

  cermin mata MRK sama dengan pic kat belakang tu..

 



lukisan tau gambo Tuanku tu,, tapi tak nampak macam lukisan,, yang 1 lagi tu tak masuk senarai,, da terkeluar dari frame da pun,, hahaha


paling suka tengok gambo ni,, 3D,, nampak hidup, real,, aku pun tak tau ni gambo lukis ke dari camera ke entah,, yang penting memang awesome.. rasa nak pegang jek,, tapi nanti guard datang dekat sound,, dont touch.. eerrkkk


jom ke next station,,, aritu da tak de da mahkota dan kain kat bahu Tuanku,, da disimpan agaknye,,, yang ade cerita sejarah dan replika peralatan semasa majlis kemahkotaan jek,,, bole la dari tak de,,,


 sign buku tetamu dulu ye Encik


 adu du du,, kok tembam² kok pipi² kamu semua,, syooomeeeellll,,, hihihi

 
 banyak gak info kat meja interaktif,, touch screen kooo

 antara lukisan Permaisuri Johor



antara peralatan majlis kemahkotaan

sebelah pameran tu ade Home Fair tapi MRK buat dono jek buat² tak nampak... menonong jalan kuar nak balik,, aku punye la dok hint² mampus tak di layan,,, oooo,, tak pe tak pe...

da sentap pegi la makan kat Angsana tetiba MRK ajak pegi melawat cikgu silat dia kat HSA,,, kat bangunan Dahlia, nampak parking tepi jalan dia pun zasss terus tarik hand brek,, terus pegi melawat tup tup nak balik amik ko kena clamp,,, hahahaha,, padan muka, dolat lagi dengan aku,,, 

nasib baik tak kena bayo...

da da ~ ~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...