Khamis, 23 April 2015

.:: Belanja Barang Dapur Sikit ::.

sekarang ni masih dok fikir² mana nak belanja barang dapo sejak² GST... dulu Tesco, pastu Mydin, kekadang Giant.. tapi nasib baik la MRK ade dapat voucher time dinner bulan lepas,, so bulan ni belanja dapur free.. hihihi

bajet dapat tv ke mesin baso ke, sekali dapat voucher fair price 50 dollar.. alhamdulillah la,, MRK kata fair price tu macam giant,, banyak kat singapore... bole la beli barang dapo...1 hal la pulak nak ke singapore...


tapi sape yang nak beli,, bila..? naik ape...? jawapan nyer... AKU la,, naik bas la.. hahahahaha... ketawa dalam sedeyyy...

gigih aku pegi cari fairprice kat area woodlandds... dok tanyer orang, mampos semua speaking,,, addeehh... terjelir lidah nak jawab,, hahaha..  


pendek citer aku sampai gak kat fairprice,, naik bas 1dollar 40 sen terus ke area Marsiling,,, ok sampai... TQ pada singaporean yang tunjuk jalan siap sampai ke depan pintu fairprice tu...

ok, jom amik bakul kuarkan list capai capai capai bayo,,,, jangan lebih 50 dollar udah ler... hihihi



suasana dalam fairprice,,, sama cam pasaraya kita jek


aku banyak amik keperluan dapo.. bawang, kentang, gula, tepung, kicap, sos... belanja dapo kata nya,,



ok,, da siap jom bayo,, sib baik cukup voucher... siap packing semua dalam beg, moh naik bas balik JB... merengkek aku bawak barang².. MRK cuma bagi ucapan tahniah jek,, tu pun pakai whatsaap jek... chooiiii


ini la hasil nya.. banyak tak... ?

30 dollar jek


balik singgah mydin beli lada kering,, kt fairprice cari tak jumpa.. nyambil² tu capai lagi ape yang kurang... ciput ni RM 18...

RM18

ade belen lagi 20 dollar... maka aku akan ke sana lagi bulan depan,,, sanggup kah? ofkos sanggup.. hihihi 

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...