Selasa, 17 Februari 2015

.:: Masa Untuk Pulang | Part 4 ::.

Hari ke-5 (28 Disember 2014)

... sambungan Part 3

pak mertua da pesan semalam... kena gerak seawal jam 6 pagi waktu indonesia untuk balik ke Jambi... kalau gitu jam pukul 7 pagi baru gerak... kami tak lewat cuma tak sempat nak sarapan pagi,,, baru jam 6 semua tido lagi... hukhuk...

tido kena pakai cermin mata, kalau mimpi nampak jelas nanti.. hihihi


antara permandangan perjalanan pulang ke Jambi

kat area Danau Singkarang ade pulak ala² pasar tani berjual kat tepi jalan,, jem la sikit... 

singgah sarapan,, da kol 11 pagi, makan tengahari la terus... 

asam pedas ke kari ke tak de yek.. berlado berlado berlado,,, 

tetiba nampak durian,, singgah beli dan makan,, sebiji RP20ribu jek



lebih kurang jam 7.30 malam kami selamat sampai Jambi,, 12 jam ok perjalanan,,, sebu pungkok kami² semua,, sampi je Jambi benda lain kami tak cari, kami cari makanan dulu,, nak makan nak makan... kami request masakan Thai... rindu tomyam,,, lepas makan balik uma tido,, sok da nak balik da... 

1 hari tak makan, sekali makan semua abis licin,,, hihihi

Hari ke-6 (29 Disember 2014)


flight balik dari Jambi ke Batam kol 1.45 petang,, sempat la makan tengahari sebelum balik kat uma sedara pak mertua ni... airport pun dekat 5 min je sampai...




bole pulak flight delay 30 minit... eh sebelum tu pasal kapalterbang Airasia QZ8501 tu tengah hot time tu,, dup dap dup dap jugak la kami nak terbang... risau ko...




baru pas baca doa...

touch down Jambi kol 3.30 petang,, terus amik taxi ke terminal feri ,,, bergegas beli tiket feri sebab takut terlepas last feri ke Stulang kol 6.30 petang... dapat tiket feri kami makan dulu kat mall kat Batam tu,, ape ntah nama nya, lupa...

teksi sana vios jek... motip...???

nasib sempat, dapat feri kol 6.30 petang waktu Malaysia

abis kan rupiah,,, beli la ape²... 


kami sampai Stulang area jam 8.00 malam,,, say good bye kat pak mak mertua kami terus amik taxi balik uma... RM25 ok la tu... taxi best pulak,,, selesa.. hihihi

ok,, abis da cerita holiday kami ke Bukittinggi... holiday hujung tahun... seronok dapat pegi tempat yang aku tak pernah pergi... pengalaman perjalanan yang mencabar,,, serik tu tak la, tapi kalau ade pilihan tak nak,,, kalau direct flight aku ok jek... hihihi...

ole² ade jugak la aku beli untung mak adik beradik kakak ipo,, aku belikan kain sulam chiffon... murah tapi kena lining la,,, jiran² dengan kawan² opis aku bagi fridge magnet... ok kan... jangan ke tidak orang kata... hihihi

Part 1
Part 2
Part 3

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...