Rabu, 11 Februari 2015

.:: Bukittinggi - Istano Pagaruyung | Part 2 ::.

Hari Ke-3 [26 Disember 201]

... sambungan dari Part 1

semua kepenatan,,, 

sampai Bukittinggi kol 11 pagi,, lama kan... sakit pinggang... singgah uma sedara pak mertua terus kami pegi check in hotel,,, berpusing-pusing kami lebih 5 kali cari hotel semua full... hujung-hujung dapat Gallery Hotel,, 2 malam RM270... hotel pun area Jam Gadang jalan kaki tak sampai 5 minit,, ok la tu...



baca map la konon...

permandangan dari bilik hotel....

sejuk giler air kat sini,,, macam air batu koooo... nasib baik ade air panas... kalau tak memang tak mandi la kami... tapi MRK steady,,, da sejuk gini pun request bilik aircond,, dasar kulit dinasor... 

aktiviti arini nak pegi istana pagaruyung... tu jek sebab kuar dalam kol 2 petang... dari Bukittinggi ke sana makan 1 jam.. macam biasa la jalan bukan highway... jalan kampung yang tepi² nya banyak sawah... sebelum tu kami singgah makan bakso dengan satay padang,,, 


satay padang... tak bape sedap,, kat pasir puteh pasir gudang lagi sedap

 bakso,, beso giler bebola daging nyer,,, 

 sekali telur daaaaa.. hihihi


  bukan main kenyang lagi awak,,, hihihi


sampai jugak kat sini.. selalu tengok gambo orang... dan kat sini la handpon MRK cicir... sedeyy... nak masuk sini kena bayar,,, warganegara harga lain, orang luar harga lain... RP12ribu...

ramai jugak manusia kat sini... setiap sudut bangunan ade jek orang nak pose amik gambo... ajak MRK sewa baju orang minang tapi dia tak nak,,



MRK daftar nama... 

jom kita tengok ape ade dalam istano pagaruyung ni.. tapi sebelum tu kena bukak kasut, masuk plastik yek... hihihihi


 serius giler muka aku,,, nape eak...





  mana 1 laki aku...???

istana ni kalau tak silap 3 tingkat... tapi aku sanggup naik 2 tingkat jek,, sebab tangga dia kecik dan tinggi... gambar bawah pandangan dari tingkat 2...

 



 
otw nak keluar nampak cameraman... ade offer saiz A4 2 keping RP32 ribu... siap laminate... bole la... buat kenang²an kami....



siap da semua kat istano tu kami terus balik Bukittinggi... pegi makan,, biasa la kat sini, nasi ayam penyet la jadi pilihan,,, kami makan kat Depot Ayam Penyet.. ok la makanan nyer, harga nya pun berpatutan...


  aku tengah update status pasal hp cicir kat fb,,, takde mood nak makan,,,



MRK order nasi ayam penyet dengan kuey tiaw goreng...

abis da citer hari part 2... bersambung ke part 3 yek... tapi tak syok sebab hp hilang... hp MRK pulak tu,, tapi dia steady jek... aku yang emo sebab banyak gambo dalam tu... hukhukhuk....

Part 1
Part 3
Part 4
 
da da ~ ~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...