Selasa, 24 Februari 2015

.:: Layan Tekak MRK ::.

Nasi Arab memang kegemaran MRK... nape ntah.. dia suka tengok nasi yang panjang² ke rasa nya yang ala² padang pasir yang kami tak pernah sampai ke,, tak tau la...

demam aritu sibuk cari nasi arab... haaa,, teringat kat Desa Rahmat area Angsana dulu kami pegi tapi tutup,,, kali try pegi lagi,, Alhamdulillah bukak... senyum lebar MRK...



aku sibuk amik gambo MRK da ngap dulu,,, errrmmm... kami order air teh O suam dengan teh O arab,, nasi makloba kambing, nasi shawerma dengan kebab...

pelayan tu offer nak makan kat dulang ke makan asing²... kami pilih dulang... so bole la aku kidnap sikit nasi n lauk MRK.. hahahaha...



berasa la nasi arab sini... sedap... semua cukup rasa... memang nak kena datang lagi sini... makan menu yang lain pulak,,, suasana kedai pun tenang,,, dengan alunan lagu² arab yang aku tak faham 1 patah ape pun,,, rasa macam tengah naik unta padang pasir laaaa... kekekeke

 menu lain bole rujuk kat sini --- blog johorkaki

  selpi sikit.... 

  nak dok bawah bole jugak,, bersila,, MRK tak nak susah nak makan,, perut beso,,, gituuuuu

 unta padang pasir pun haderrrr...

 da abiskan 1 dulang posing nak senyum... ???

 jangan nak senyum sangat.. nah bil, bayo... hihihi

da balik baru ingat nak amik gambo kedai...

try la pada yang suka nasi arab,, lokasi nya pun senang nak cari... area angsana area perodua Uda... tepi jalan beso sederet dengan Restoran Remaja tapi lain bangunan... ala,,, waze kan ade,,, hihihi

da da ~ ~

Isnin, 23 Februari 2015

.:: A & W -- Auuummmm ::.

makan lagi.. konon nak diet tapi ke laut... bajet masuk menari aritu dapat la turun berat badan,,, khalayan semata²... lepas menari lapo makan tengah malam... hahahaha.. oh ye,, citer menari tak sempat update,, sabo k...

lama tak makan guna voucher groupon ke mydeal ke livingsocial ke... aritu ade pulak A&W buat offer RM10 dapat 2 set hotdog+air+fries... berdesup aku membeli,, 2 ok bukan 1...




ini set nyer,, RM10 jek,, tapi nasi lemak tu MRK tambah,,, harga lain... sedap jugak la... beriya kami makan sebab aku tak masak aritu,,, huhuhuhu

  
 Sayang,, tengok saya makan,, sedappppp.... ngap ngap ngap

eeerrrmmm,, tak heran,,, nampak saya,, kiri kanan makanan...

hahahahahahaha

da da ~ ~

.:: Thanks Nuffnang ::.


lama tak tengok Nuffnang kat blog tetiba bukak ade iklan yang tengah running berlegar-legar, menari-nari kat blog comel aku ni... tQ nuffnang... 

da da ~ ~ 

Rabu, 18 Februari 2015

.:: Photobook Yang Chomel ::.

haaaa.. semua mesti da tau da pasal photobook online ni.. Pixajoy,, selalu ade offer kat mydeals,,, offer yang free pun ade,, aku kalau benda free ni memang tak tolak tepi,, grab mesti grab... 

ni adalah photobook aku yang ke-3,,, sebelum ni da buat saiz sama je dengan yang kecik hard cover lagi,, ade kat uma mertua,, aku buat gambar kami Konvoi ke Langkawi - Biker Kental... 


sekarang ni mana ade orang nak dok cuci gambo buat kenangan,, banyak gambo dalam hard disk kan,,, sape nak tengok??? kalau corrupted hard disk tu,, kompom menangis.. so aku amik keputusan buang sikit masa untuk create photobook ni,, pilih gambar yang best² jek,, buat album...

selain tu buat la blog,, share citer n pengalaman pastu bubuh la gambo banyak².. sape nak marah,, blog aku ko yang panas,, apahalllll,,??? hahahaha

nak tengok isi dalam photobook aku ni...? klik sini ----> Bukittinggi , Motogp , Langkawi

tak menarik sangat kan,, tapi korang ader...? tak de kan... hahahaha,,, kos untuk semua photobook ni RM8/buku,,, kos postage jek,,, sebab ade offer free,,, kalau tak mau 50-80 ringgit jugak la,,,

so, korang rajin² la serve internet tengok,, kalau minat la.. kalau tak stalker je IG n FB orang,, hahahaha

sekarang aku tengah buat album kahwin pulak,,, ye la dulu² tak mampu nak hire cameraman beribu² macam korang,,, photobook kena la create sendiri,,, kekekeke

da da ~ ~



Selasa, 17 Februari 2015

.:: Masa Untuk Pulang | Part 4 ::.

Hari ke-5 (28 Disember 2014)

... sambungan Part 3

pak mertua da pesan semalam... kena gerak seawal jam 6 pagi waktu indonesia untuk balik ke Jambi... kalau gitu jam pukul 7 pagi baru gerak... kami tak lewat cuma tak sempat nak sarapan pagi,,, baru jam 6 semua tido lagi... hukhuk...

tido kena pakai cermin mata, kalau mimpi nampak jelas nanti.. hihihi


antara permandangan perjalanan pulang ke Jambi

kat area Danau Singkarang ade pulak ala² pasar tani berjual kat tepi jalan,, jem la sikit... 

singgah sarapan,, da kol 11 pagi, makan tengahari la terus... 

asam pedas ke kari ke tak de yek.. berlado berlado berlado,,, 

tetiba nampak durian,, singgah beli dan makan,, sebiji RP20ribu jek



lebih kurang jam 7.30 malam kami selamat sampai Jambi,, 12 jam ok perjalanan,,, sebu pungkok kami² semua,, sampi je Jambi benda lain kami tak cari, kami cari makanan dulu,, nak makan nak makan... kami request masakan Thai... rindu tomyam,,, lepas makan balik uma tido,, sok da nak balik da... 

1 hari tak makan, sekali makan semua abis licin,,, hihihi

Hari ke-6 (29 Disember 2014)


flight balik dari Jambi ke Batam kol 1.45 petang,, sempat la makan tengahari sebelum balik kat uma sedara pak mertua ni... airport pun dekat 5 min je sampai...




bole pulak flight delay 30 minit... eh sebelum tu pasal kapalterbang Airasia QZ8501 tu tengah hot time tu,, dup dap dup dap jugak la kami nak terbang... risau ko...




baru pas baca doa...

touch down Jambi kol 3.30 petang,, terus amik taxi ke terminal feri ,,, bergegas beli tiket feri sebab takut terlepas last feri ke Stulang kol 6.30 petang... dapat tiket feri kami makan dulu kat mall kat Batam tu,, ape ntah nama nya, lupa...

teksi sana vios jek... motip...???

nasib sempat, dapat feri kol 6.30 petang waktu Malaysia

abis kan rupiah,,, beli la ape²... 


kami sampai Stulang area jam 8.00 malam,,, say good bye kat pak mak mertua kami terus amik taxi balik uma... RM25 ok la tu... taxi best pulak,,, selesa.. hihihi

ok,, abis da cerita holiday kami ke Bukittinggi... holiday hujung tahun... seronok dapat pegi tempat yang aku tak pernah pergi... pengalaman perjalanan yang mencabar,,, serik tu tak la, tapi kalau ade pilihan tak nak,,, kalau direct flight aku ok jek... hihihi...

ole² ade jugak la aku beli untung mak adik beradik kakak ipo,, aku belikan kain sulam chiffon... murah tapi kena lining la,,, jiran² dengan kawan² opis aku bagi fridge magnet... ok kan... jangan ke tidak orang kata... hihihi

Part 1
Part 2
Part 3

da da ~ ~

Jumaat, 13 Februari 2015

.:: Round² Sekitar Bukittinggi | Part 3 ::.

Hari Ke-4 (27 Disember 2014)

... sambungan Part 2

arini seronok sebab nak pegi shopping,,, Bukittinggi memang terkenal dengan kain sulam kan... tak sabo rasa nya nak perabih duit yang ade juta² dalam poket ni...ape² pun kita sarapan dulu yok...


oiii,, tengok awek indon ea...


1. Zoo & Jembatan Limpapeh Bukittinggi

zoo ni ade 2 bahagian yang dipisahkan oleh dengan jambatan... kena seberang dan pintu masuk dan keluar di tempat yang sama... dan dalam zoo ni jugak ade 1 Rumah Adat Baanjuang,,, menarik jugak koleksi yang ade dalam rumah tu...

 
 

 kat atas jambatan






 orang utan yang da tua,, panjang betul bulu dia... 

yang ni orang uma saya,, hihihi

2. Rumah Adat Baanjuang

ada beberapa benda pelik kat dalam rumah adat ni... senarai ada kat tangga yang MRK berdiri tu... ikut penerangan, kebanyakkan nya binatang tu tak hidup lama,, paling² 48 jam jek,, seram jugak tengok,,,,





 



3. Pasar Bawah (kot la,, hihihi )

kat sini la aku beli kain sulam... tapi takde sape snap pic aku membeli,,, macam² ada kat sini... pakaian la paling banyak.. naik berpino mata memilih,,, harga pun murah berbanding dengan yang jual online... errrmmm.. MRK geleng kepala jek,,, hihihi





 rupiah abis,,,, MRK nak withdraw tapi tak bole,,, pinjam pak mertua 1 juta... huhuhu

 sambung shopping


makan tak hajak i pun ea,,, 

4. Panoram & Lobang Jepang

sampai sini jugak,,, selalu tengok kat blog² orang lain... katanya kat sini dulu orang Jepun siksa orang kat dalam tu,, dengar nya masih ade lagi bau darah walaupun da lama... serammmm tak...? huhuhu



panorama nya cantik kat sini..
  




niat memang nak masuk tapi bole pulak budak atas ni caj RM30 untuk dia guide perjalanan kami sambil beri penerangan kat dalam lubang tu... aku tengok orang lain tak de pun kena bayo,,, diorang macam tau je kami ni pelancong... so, kami tak masuk pun,,, amik gambo suka² pastu balik,, hihihi


 MRK cakap,, kalau kita masuk lubang tu mesti kita lalu kat bawah yang kita pijak ni... seram la...

oleh kerana malas nak berjalan ke Jam Gadang,, kami naik kete kuda,,, RP50ribu ok kena bayar sekali pusing² keliling Bukittinggi... 


5. Jam Gadang

kat sini pun bole membeli jugak,,, berdepan jam ni pun ade mall... banyak je yang menjual,, macam² ada,, cenderahati untuk sedara mara kengkawan bole beli sini..  tapi part tshirt kat sini saiz kecil 1 saiz,,, kalau korang pakai L beli la XL... MRK sedey sebab da beli saiz L tapi tak muat... kami pegi tuko balik... malam tu jugak... 

 

makan tengahari kami makan kat Depot Ayam Penyet lagi... makan malam kat Restoran Sederhana, makan nasi padang pulak...




balik bilik terus kemas beg,, nampak nye beg da beranak dari 2 jadi 4... ye la,, poket da bersihkan tadi... hati puas,,, tido dengan tenang... tetiba teringat kat hp yang cicir... sedeyyyy....

abis da citer hari ke-4... 

part 1
part 2
part 4

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...