Rabu, 28 Januari 2015

.:: JB - Batam - Jambi | Part 1::.

akhirnya,,,, dapat jugak naik kapal terbang dengan MRK,,, gara² holiday ke Bukittinggi, Indonesia akhir Disember lepas... tapi tu la,,, gambo banyak dalam hp MRK tapi hp cicir,, so semua kenangan hanya terpahat dalam ati kami jek,, tak dapat nak share dengan uolssss...

Airport Jambi

holiday yang dirancang oleh pak mertua,,, 5 orang saje,, adik MRK yang no.3 ikut... dari tiket flight ke feri tido mana pegi mana semua dia yang adjust,, kami sedia je duit tiket hotel shopping,,, duit makan kadang² kami kadang mertua,, hihihi...

** jap eh,,, pak mertua ni asik holiday Indon jek,,, ade ape² ke..?

19 jam sebelum holiday MRK buat hal... passport dia mati bulan 3/2015... weeyyy,, passport Malaysia ni 6 bulan sebelum kiok da kena renew,,, berkejo kami ke UTC konon nak renew tapi tak dapat,, da tutup... iiissshhh... caner

nasib baik abam imigresen tu baik,, soh datang sok pagi jumpa dia terus,,tak yah amik no.. tu pun kol 130 tghri baru bole collect.. nasib sempat,, kalau tak memang babai la ko MRK kena tinggal,, degil sangat !!! banyak pulak bebel pasal MRK,,

Rabu 24 Disember 2014

tiket feri pegi balik RM125 sorang tapi nak balik JB dari batam tambah lagi RP100ribu sorang

jam 3 petang bertolak ke Batam naik feri... sampai Batam terus ke hotel area Nagoya Hotel,, tambang RP100juta.. ntah, ikut je pak mertua... hotel biasa jek RP200juta tak de sarapan...


 


lepas check in hotel kami keluar cari makan, tapi MRK cari tempat urut badan,, amboi,, kemain lagi ko... kalau gitu aku nak ikut,, sebab yang urut tu pompuan,,, lelaki takde,, iiisshhh,, bahaya,, bahaya... 1 jam RP60ribu.. MRK bagi RP100ribu untuk 2 orang... bape RM eak? entah...


lepas urut badan kami ke saloon MRK cuci rambut,, aku facial+cuci rambut+gunting rambut... hahahaha,, tunggu la semua orang sampai aku siap... belanja kat Batam ni lebih kurang Malaysia gak harga nya,,, RP300ribu abis kat saloon..


pastu pegi makan, makan macam masakan Thai tapi tak sedap,, kena RP437ribu,,, menu ikan siakap stim halia, siput gongong, udang goreng butter, sotong goreng tepung, otak²..


  caner nak makan kalau rambut da macam tu,,  
da macam hantu da... 
 

Hari Ke-2 [25 Disember 2014]

bangun pagi pegi cari sarapan pastu jalan kat pasar pagi ke pasar tani ke pasar karat ke ntah,,, takde beli ape pun.. saje buang masa... flight ke Jambi kol 1230 tghri...

suami isteri mak mertua

tiket pegi balik Batam-Jambi RM450 sorang... mahal jugak la,, 


sampai Jambi kol 2 petang,, amik kereta singgah uma sedara pak mertua makan pastu terus gerak ke Bukittinggi...

pak mertua cakap perjalanan ke Bukittinggi jauh, lebih kurang 14 jam,,, haiyyyoooo... sewa kete Avanza,, kami ada 7 orang,,, jalan bukan highway,,, jalan kampung belok-belok dan lubang-lubang,,, pulak tu jalan yang biasa lalu jambatan rosak tak bole lalu... ikut jalan lain... jauh sikit,,, nangissss... kalau naik flight 1 jam da sampai... nangissss lagiiii....

bersambung part 2... nak sambung nangis jap,,, huhuhuhuhu

Part 2
Part 3
Part 4

da da ~ ~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...