Isnin, 12 Januari 2015

.:: Full Rehearsal Dinner @ Akademi Audit Negara ::.

** terima kasih pada suami di atas keizinan membenarkan aku menari **
** terima kasih juga pada kawan² menari sebab bagi komitmen 100% **
~ ~ sayang kamu dan kamu² ~ ~

selesai da full rehearsal kat Akademi jumaat lepas,,, alhamdulillah latihan selama lebih kurang 2 minggu dapat dilakukan walaupun ade beberapa kesilapan, kurang lenggok nya dan kurang senyum nya,, kami bukan penari ok,,, tapi kami enjoy menari 4 tarian... 4 ok bukan 1... hihihi

3H 2M di akademi,,, macam nak buat show preperation nya... oh ye sebelum tu sempat la kami buat 1 t-shirt untuk group kami yang di beri nama Gemalai Kesuma... cute kan nama nya,,, hahahaha

tq Sani atas design

Khamis - 8 Januari

otw ke Akademi tu singgah pick up Sani kat Tol Air Hitam dan singgah makan kat Restoran Kari Kambing 40 Hari kat Yong Peng,,, 


 nasi arab kambing ayam bole makan 3 - 4 orang RM45 free 1 jug air sunquick
sedapppppp,,,,

siap makan pastu kekenyangan kami teruskan perjalanan ke Akademi,, kol 4 petang lebih kurang kami sampai,, hujan,,, lebat jugak,, check in bilik,, tapi 1 bilik 2 orang,,, ramai yang terlibat untuk rehearsal ni... 5 negeri 88 orang,,, 

lepas makan malam ade taklimat dan 1st training untuk semua negeri,,, rehearsal ni sebenarnya untuk Majlis Makan Malam Yang Dihoskan Oleh YDP Dewan Speaker Dewan Rakyat nanti,, sempena ada Aseansai punyer persidangan... so Tan Sri nak tengok dulu nak komen ape yang tak perlu...international ko,, SKT full mark ni,, dapat 10,, hahahhaa



 tetiba Lya datang,, ape hal? anto perfume i ok,, hahaha
sama nak carut tarian aku kan ko,,, mesti ko jeles tak dapat menari kan,, hahahaha


Johor diberi kepercayaan untuk mengiringi VVIP dari pintu masuk dan menari tarian Selamat Datang,,, bangga weeeeyyy,,, kesenian tu ada di Johor,, eeeehhh,, hahahaha



Jumaat - 9 Januari 

 training jumaat pagi,,,

 aku kat tengah,,  amik ko makcik gemuk da halang orang belakang,,, hahahahaha

 gemalai sungguh,,, hahahaha


petang Jumaat kol 3.30 petang last training sebelum malam,,, lepas ni terus bergegas bersiap,,, nak make up, nak pakai kostium, nak bergambo,, sempat ke idokkkkkk,,, 

 cantik la tu,,,


asik ko je berbedak Nazri


 
pakcik, baru la puteeeehhhh...






last aksesori,, kain samping

di mana diriku? belum siap make up,, huhuhu

sape make up? Sani looorrr,,, amacam ok tak? 
krik krik krik

are you ready???? hahahhaha


jam 7.30 malam kami semua siap terus turun ke Auditorium... ape lagi,, posing amik gambo la,, retis sangat kami,,, hahahaha





 Tan Sri da nak sampai da,, ready ready...

 persembahan bermula,, nebezzzz

 tarian kontemporari

tarian kuda kepang
tarian zapin

 

 last pose,,, candak... !!!

Johor buat persembahan yang pertama,,, lepas tu ade nyanyian solo,, lepas tu baru Penang, Sabah dan Sarawak,, Kelantan pun ade tapi rehearsal ni diorang tak join,,, banjir kan,,
 
 dengan Pengarah yang akan dapat gelaran Dato',, tahniah Boss

 rasa mahal sangat gambar ni sebab ade Tan Sri

 dengan orang yang mengajar kami,, Cikgu Sani,, terima kasih cikgu



 

lepas siap semua persembahan, masa untuk snap pic,, nak buat kenangan katanya,, ye la,,, da make up beriya pastu takde gambo ape citer kan... hahahha,, bergambo la sampai lebam,, tapi takde sape nak gambo dengan aku,,, sedeeeyyyy,,,


 sedara mara


ok,,, jumpa korang semua 8 Februari nanti,,, tahniah semua...

da da ~ ~

2 ulasan:

bielasaffiya berkata...

Assalam. Maaf mengganggu. Ada tak nombor cikgu sani? Sbb tu cikgu menari sy dulu.

Faiza Erina Rahmat berkata...

bielssaffiya

bole...

ni no fon cikgu sani +60 11-1510 8407

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...