Isnin, 1 Disember 2014

.:: MotoGP 2014 ::.

bulan 10, sepatutnya MRK celebrate birthday aku happening² tapi tak,,, MRK tak hingat langsung Oktober tu ade birthday aku... ade ke patut dia ingat November,, sedeyyyy,,, so, takde la acara tiup lilin untuk besday aku tahun ni,,, tapi motogp ingat ajek,,, strezzz aku,, nak marah, laki,, dosa pulak nanti,, redha je la... 

sebelum tu ari kamis aku da demam,, melepek aku kat uma... kerap pulak aku demam tahun ni... pegi klinik dapat ubat,, semua aku telan,, biar baik cepat,, kalau tak memang burn la tiket motogp... da la tiket mahal RM130 - untuk fan club Rossi - dapat topi + bendera... rugi ooo... makan ubat, makan ubat...

 2nd pit stop - RnR Pagoh.. isi minyak

tahun ni ade penambahan ahli baru,, [ gituuu... ] kawan MRK yang baru beli motor,,, Naim, Zahir dan Najib... kami pegi berlima dengan 3 biji motor.. agak lambat jugak la gerak,,, Sabtu, 5 ptg dari JB,, bajet nak gerak awal dalam jam 3 tapi tak dan,,, dengan niat kalau sampai KL cepat bole la beronok²... 
 
 ape ke heeeyy la MRK tu,,,
 
3rd pit stop - RnR Seremban,,, isi minyak lagi, lepak² jap

4th pit stop - downtown setapak,,, makan sambil tengok game JDT...

tido? mcm biasa la uma Lia kat presint 5 tu,,, last la tahun ni bole lepak situ sebab Lia nak pindah uma sendiri,,, pasni dok hotel la kami... ** kalau pegi,, hihihi


aku malas nak bawak DSLR,,, berat... so aku beli monopod + shutter sekali,,, senang... cuma gambo je la tak berapa menarik tertarik,,, tapi bole la dari takde gambo, takde kenangan,,, so aritu aku adalah menangkap gambo yang tegar,,, yang lain menebeng jek... hahahaha


 

isi minyak kat shell kota serimas

sarapan dulu,,, makan banyak².. kat sepang makanan mahal...

muka² lapo..


pegi sepang naik motor ni senang,, tak jem.. selit menyelit jek da sampai, kalau naik kete memang jem la hai... tapi kalau pegi awal,, sikit² je jem nyer,,, rasa parking kete free,, parking motor bayo RM10,, tiket simpan sebab nanti nak kuar balik diorang nak balik tiket tu,,, motif? tak tau... 




cute kan baju kami,,, hihihi,, beli masa ade bazar kat stadium tertutup MBJB aritu,,, sehelai RM45 beli 3 helai bayo RM120... penjual nya ade kat IG - tgj_premium... try la tengok,, ade memacam design... harga online mungkin ade mahal sikit,,,

kami jalan² dulu kat booth sebelum masuk gate K1... saje nak cari awek seksi nak gambo sesama...  MRK dan kengkawan dia hepi la... aku no hal.. nak gambo,, aku snap jek


jumpa idlan raja lawak... ppooonnn ppooonnn








kesimpulan nya - orang lelaki ni memang suka tengok pompuan seksi ... !!!

 orang yang tak berapa nak sihat berkoyok bagai


tak semua booth kami pegi,, ramai manusia,,, tak larat nak redah,, patah balik la,, masuk K1 duduk² lepak² sambil tunggu race start lagi baik,,, hhaaa minum air tu,, RM15 ko setin... rasa? manis² masam gas,,,

 
jom masuk gate,, 


yeeaahhh,, da lepas,, jom redeem topi dan bendera

da dapat barang tiket kena tebuk,, macam konduktor bas

 bukan main jakun lagi MRK dapat bendera,,, hahahaha

kami pilih tempat duduk D,,, 

 ni view track kami

sebelum race mula, meh aku tenyeh gambo yang kompom aku de,,, berbulu le mata korang nengok nya... hahahaha







eehhh,, lembaga yang pakai baju merah tu ade pulak,,, bila mana nya muncul..? hahahaha,,, Azan dan Pak Long Ari lambat sikit sebab diorang tido Shah Alam... pastu naik kete,,, memang senak la muntut, jem... hahahaha...


azan sekodeng awek skrit pendek... cakap kat tunang ko,,, 

budak ni dok singapore asal denmark


tahun ni MRK naik sehhh.. tetiba jek dia berdiri ajak semua yang ade bandera Rossi buat ombak... giler,,, semua orang dok suka bila dia berdiri jerit... sampai orang semua jerit Johan, Johan, Johan... buat malu jek... da gitu dari bawah naik ke atas MRK layan diorang²,, diorang nak bergambo dengan MRK... eee,, bajet sangat..

haaaa,, tengok la tu,,, poyo kan,,, chhoiii

dengan orang putih pun jadi,,,





ni group dari Brunei



hepi la ko yek... 


siap ade yang komen lagi kat instagram aku,,,

dari kol 11 pagi sampai 4 petang kami dok situ,, tengok 3 race, moto2, moto3, motogp... tahun ni kat enterance takde pulak check² beg bagai.. macam biasa kami da pack makanan minuman,, dapat la kami makanan,, ala air minreal roti biskut je pun,, bole la buat alas perut kan...

race abis kol 4 petang,,, terus kami bergegas keluar untuk balik... dengan harapan nak sampai JB awal tapi....


untung jadi budak² yang pakai baju oren tu... 


memasing dengan topi,, cute sangat... hihihi


ai,, ade lagi yang nak bergambo... pompuan pulak tu,,, iiisshhh

ok,, jom balik,,, kalau lambat nanti jem,, jem orang jem motor jem kete




singgah RnR Ayer Keroh,, makan...

eehhh,, terjumpa Hajar pulak,, dia dari JB nak balik Seremban,,, 


... tapi kt atas sambung sini ↓

lepas makan kami teruskan perjalanan,, kuar je highway rantai motor MRK putus,, kebetulan MRK tak bawak pulak klip... menunda la kami masuk ke tol Ayer Keroh, nasib baik ade member kat Melaka,,, dapat la klip rantai tu.. 1 jam gak la tunggu motor siap... 

lepas tu terus balik JB, sampai dalam kol 11 lebih gitu la... mandi kemas beg tido,, esok nya keje... huhuhu..

yang tak best nyer sambil kemas² tu dapat wasap gambar dari adik ipar yang keje MAS tu,,, pedih je hati kan,, ye la gambo dia dengan Rossi yang da nak balik Itali,, kami ni punyer la buang duit buang tenaga buang masa semua tapi tak dapat gambo dengan Rossi,, Iwan bole pulak free² jek dapat gambo,, marah ni,,,ggggrrrr ~~~


ok,, abis da citer ni,,, perjalanan citer nya sama jek macam tahun² lepas,, cuma ade sikit² tambah la,,, motor rosak ke... jumpa member ke, tu jek... tapi pengalaman nya tetap lain,, setiap tahun ade emosi dan feeling tersendiri... in sha Allah, tahun depan kalau panjang umur ade lagi citer motorGP ni k,, dengan keanggotaan ahli yang baru,, mana tau kan..

da da ~ ~

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

x sangka 'johan' tu mrk awak ye...
mmg super duper gelagat dia menceriakn stage ptg tuuu..terhibur sume.

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...