Selasa, 9 September 2014

.:: Jalan-jalan Merdeka 2014 ::.

Disini Lahirnya Sebuah Cinta.... Slogan Merdeka 2014,,, cute ko,,, hahaha

ok,, nak citer.. citernya panjang tau,, gambo pun banyak,,, jangan muntah hijau k...

jalan-jalan naik motor 30 dan 31 Ogos lepas,,, atas tujuan ke wedding Amirul kawan kerja MRK kat Pahang area Bera kot,, ntah aku pun tak tau,, 

kami pegi 5 biji motor dengan 8 orang... dan aku sorang je pompuan... ape aku pedulik,, nak ikut jugak,,, MRK tak kata jangan pegi, so aku rileks2 kentang je kemas baju kami,,, berani la dia nak kata TAK YAH IKUT nyer dengan aku,,, tertonggeng motor dia nanti aku kerja kan,,, hahaha

6.30 pagi di Tol Skudai

                                Azan + Napi - Katana                              Naim + Zahir - Ducati

                                       Najib - Suzuki                                          Amy - Benelli

 MRK + Isterinya - Naza Blade

ade citer kelako pasal MRK,,, macam haram jek,, pit stop pertama kat Machap,,, tetiba MRK cakap motor problem kena patah balik amik kete... temperature naik tinggi lebih setengah sedangkan biasa motor da jalan temperature tu akan turun... aku da sedih dan rasa da down time tu,, mood terus hilang,,, 

sekali si Azan tu cakap... 

"ntah2 beg kat mudguard depan tu kot yang halang angin untuk sampai ke radiator..." 

kami semua ketawa sebab macam tak logik,, MRK pun cakap ok,, dia bukak beg depan tu.. dia letak pun sebab saje placing kasi lawa sebab tu Bak punyer... kalau tak ok jugak memang kena patah balik,,,

bila da jalan jek aku pun jenguk la temperature tu,, dan dan turun,,, ape lagi,, MRK terus pecut menonong ke depan,, yang lain semua kat belakang,,, ffuuhhh,, lega... motor da ok,, rupe nya pasal beg aje,,, alahaiiiii....

 singgah Chaah isi minyak...

singgah Segamat beli bateri motor MRK

meneruskan perjalanan... kenapa aku tak peluk MRK tu,, rugi-rugi...

prum preng prum preng akhirnya kami tiba kat uma Amirul dalam kol 12 tengahari... dia bagi uma untuk kami rehat kejap dan salin baju bagai la... pengantin bersanding kol 2 ptg... pengantin nak di iring dengan motor,,, bole pulak aku tak amik gambo pengantin aritu,,, tapi meh aku belanja gambo pengantin baru ni,,, hahahaha

bila nak kurus ni,,, penat la diet...

MRK da macam wedding planner da,,, 

siap je pengantin bersanding kami pun makan la,,, kasi penuh perut baru balik,,, program ke KL tapi minyak nak kena isi,, so kami menghala ke Muadzam sebab itu la pam minyak yang paling dekat... dekat mende,,, jauh ke daung,,, kiri kanan hutan belantara... boring.. ngantok lagi atas motor,,, lelap la kejap aku atas motor,,, zzzZZzzzz

kat Shell Muadzam....

kat Tol Gambang

lelong lelong,, pria kesepian semua ni...

cun je jumpa bendera... ni bukti kami konvoi merdeka ok,,, hihihi

muka MRK macam ape ntah,, penat gak nye...

berenti rehat kejap je sebab da nak gelap,, lagi macam da nak hujan,,, terus siap-siap sambung perjalanan ke KL ikut Highway Karak,,, masing-masing tak tau jalan,, so jalan ikut signboard... tak sampai Tol Karak hujan lebat... basah lokos kami semua,,, semua sejuk,,, semua lapo,,, semua cari makan... syahdu.....

 semua makan megi cup...
semua basah ni... sampai sependa basah

lelaki pompuan asing...
iisshh,, mana la KL ni,, lama lagi ke nak sampai...

nasib baik sampai KL tak hujan cuma gerimis manja,,, masa lalu area Genting cantik jek kabus,,, MRK macam biasa la bila sampai KL akan ke Danau Kota kat Setapak tu... da abis round kami pun balik Putrajaya tido uma Lya... homestay free yang da tak lama lagi takde...

banyak terima kasih la kat Lya sebab masakan kami makan malam walaupun kami da makan... lepas mandi semua makan lagi... biasa la orang lelaki kan cepat lapo,,, nasi lauk sardin + telur dadar + sayur goreng pun licin... hihihi... tidur le memasing dengan perut yang kenyang yek... sok nak balik da...

yang baju biru tu macam nak tambah lagi tapi nasi da abis,, hahahaha

bangun pagi aku terus masak untuk makan tengahari,,, lauk biasa-biasa jek,,, taugeh bening, sambal belacan, ikan kering, kentang goreng tumis, telur dadar dan sardin... sambil masak sambil kemas beg,,, malam sebelum tido aku sempat mendobi,, so balik da rileks tak yah baso baju... yang lelaki-lelaki semua tak bangun lagi,,, tak pe recharge tenaga balik,, semalam da 1 ari atas motor...


khas untuk MRK dan rakan-rakannya,,,

siap makan semua,, kami pun gerak balik JB dalam kol 1 petang,,, so far perjalanan lancar cuma tiba kat area Seremban ade jem sikit sebab buat jalan... tu yang lambat sampai JB,,

bila la nak tinggi, bole beli motor ni,,, hihihi



sempat kami singgah RnR Ayer Keroh isi perut dan isi minyak,,, makan lagi,, hihihi,, cuaca ok tak hujan,,, aku pun lelap-lelap manja je dok belakang,, kengkadang tetido jugak,,,


 baju GAZA tu aku beli time kursus aritu... support memember memperjuangkan keamanan GAZA

last pit stop kat Machap isi minyak terus sampai JB,,,
dengan mineral tu sekali aku pegang sampai JB,,


lebih kurang jam 6 petang kami sampai,,, waaaa,,, selesai da misi untuk kali ni,,, seronok sebab jalan dengan kengkawan baru yang lebih kurang biol macam kami... seronok sebab semua basah lokos,,, seronok la... cuma gambo tak bape lawo la sebab guna hp murahan,,, aaahhh tu semua tak penting kan... hihihihi

pasni ade lagi misi,,, harap motor MRK tu tip top ok... jangan buat hal ea merah,,, nanti i nyanyi Si Putih Si Merah Black... feveret song tu...

da da ~ ~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...