Selasa, 1 Julai 2014

.:: Restoran Zafran Nasi Arab @ Bandar Baru Uda ::.


sehari sebelum puasa aritu,,, kebetulan pun MRK da gaji, mula la tekak teringin nak makan bengbukan,,, hahaha... dok terpusing² cari tempat makan,,, sampai kan dari nek kete balik uma tukar, nek motor pulak... 

hujung² nasi arab pilihan hati... yang paling dekat area Uda... selalu makan kat Rest Al-Hanin kat larkin Perdana tapi sekarang da pindah kt Nusa Bestari... nak try kat tempat lain pulak la... ok... tapak Rest Zafran ni dulu kedai nasi ayam... tapi da tuko... da bungkus kot,,,  tak pe la... jom la serang...

 ade Hulk tengah jalan,,, perasan tak...?

bini Hulk sibuk nak amik gambo,,, beso beb cermin dia... 


 
 kambing mandi MRK, ayam mandi isteri

banyak giler nasi nya... memang aku tak bole abiskan... separo kasi MRK... so far sedap gak la nasi mandi dia ni... berasa semua...

licin,,, 

total 2 orang makan mandi kambing, mandi ayam, fresh oren 1, air suam 2 RM38.00... lokasi kedai area Tutti Frutti Bandar Baru Uda,,, kami bagi 4 bintang untuk kedai ni... 

ok,, sebelum pegi makan tu kami ke Tesco Bukit Indah... belanja barang dapo kering sikit untuk puasa ni,, barang basah beli kat Kipmat jek... 

tengah dok penuhkan bakul tu tetiba MRK nampak iklan sumbangan makanan untuk anak yatim... dia cakap nak derma la... aku setuju jek...


 kaunter sumbangan... 

lepas makan pulak kami singgah Angsana,,, saje jenjalan tengok kiosk² yang da dok jual baju raya,,, gerammmmm jek nengok nyer,,, tapi ingat kami berdua puasa dan raya dengan cara yang sederhana,,, in sha Allah,,, 

da tu tetiba MRK masuk kedai kasut... nak beli kasut katanya.. ait,, mimpi mende pulak dia ni,, selalu takdenya nak beli,, aku yang sibuk suro dia beli adalah... 

4 pasang kasut dia try... 1 jam kat kedai tu... lama bukan sebab cerewet tapi jenuh nak memilih mana 1 berkenan.. tapi aku rasa macam nak suro dia beli semua,,, hahahaha



 akhirnya,, dapat pun kasut idaman atas nasihat aku,,, hihihihi

abis da citer sehari sebelum berpuasa... bahagia je rasa, jalan², makan², shopping²... hihihi,, yang tak bahagia nya bila dua² tak sado diri untuk bangun sahur,,, MRk tak pe la,,, da makan nasi arab banyak... aku.... tak bermaya rasa... da la tu, balik uma mertua nek motor.... rasa nak melayang ~~~~~

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...