Sabtu, 14 Jun 2014

.:: Kisah Ajis dan Giveaway ::.

special tajuk,, macam karangan time sekolah dulu kan,,, oh,, sekolah... best nyer... belajar je tak fikir pun masalah dunia, masalah rumahtangga,, ooppsss... hihihihi

hari ni nak share citer kelmarin,,, khamis balik keje kol 3 ptg... panas yang amat,, terik... slow jek bawak kete... mata pun stim jek nak lelap... sampai depan uma aku nampak 1 mamat ni dok bawak basikal... yess,,, suspek di kenalpasti,,, terus aku ajak balik uma...

oi oi,, MRK takde bawak balik jantan... bagus la ko Erin... siap bagi minum segala.... hahaha,,, ala,, main kat luar jek,,, mesin rumput la... jiran sebelah uma pun ade,, dok luar cuci kete... 

ramai da yang mesin rumput kat uma aku ni,,, sebelum ni macam nak tak nak je potong,,, buat keje lebih kurang jek... buat keje tak sampai 5 minit da siap... bayo upah terus cabut... aku check hasil keje cam hampeh...

tapi... aku rasa si Ajis ni la yang paling bagus... sebab,,, dia buat keje tip top... maksud aku potong sehabis rendah,,, kemas sehabis bersih... 


masa dia buat keje tu aku curi-curi tengok,,, tetiba ati aku sebak,,, rasa nak nangis... kesian yang amat sangat,,, bersungguh sekali dia buat keje... mungkin terkenang kan MRK yang dulu keje servis kolam renang,,, keje kat panas,,, penat,,,  berpeluh-peluh,,, berat... susah nya nak cari duit kan... Allah... bersyukur la kita ni keje kat aircond,, ade meja yang besar, ade kusi yang empuk...


aku bagi la dia air sejuk,, suka bebeno dia minum,,, ade biskut, ade gula-gula,,, pun aku bagi,,, dia nampak pisang aku da masak,, dia mintak,, aku bagi setandan,,, suka dia,, nak bagi anak sedara kata nya,,, terus masukkan dalam beg... ade eskrim lalu,, aku pelawa,, tapi dia tak nak...

borak lagi,,, asal myanmar, Islam,,, da 2 tahun duduk malaysia... myanmar susah cari keje,, keje ni naik basikal senang, ade polis tak kena tahan,,, kalau naik motor kena tahan,, sebab takde lesen,,

last sekali aku pesan,,, keje betul-betul,,, jangan buat jahat jangan buat benda tak baik,, jangan tak puasa,,, nanti Tuhan marah,, dia angguk,, faham... aku cakap nanti bulan depan datang uma lagi kalau rumput da panjang,,, dia bagi no tepon,,, 011-26722938... dia cover area Taman Perling dan Bukit Indah....

last post dari Ajis Si Pemotong Rumput....

ok,, pasal giveaway pulak,, nak mintak korang teka,, bape upah aku bagi kat Ajis ni,,, hadiah tengah difikirkan... tak mungkin sorang pemenang tau tapi 3 orang... dan akan berakhir pada Rabu 18 Jun 2014... komen kat blog ye,,, jangan komen kat facebook... lagi 1 tinggalkan email @ no fon....

ok.. goo luck yek...

da da ~ ~

2 ulasan:

Lisa berkata...

wah... bagus dpt Tuan mcm ko ni kak... Hati Mau Baik... hehe...
meh aku teka.. rm70 kot...
~Lisa Badros~

Nieyl berkata...

Bagus la klu cmtu kan..di samping kita nak bersih kan kawasan umah kita tuh..secara tidak langsung kte beri rezeki pekerjaan pada dia...lagipun nampak mcm bgs n cekap buat keje sampai abis..tip top..:)

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...