Ahad, 29 Jun 2014

.:: Salam Ramadhan 1435H ::.



semoga kami berdua dapat menjalankan ibadat puasa ini sehingga ke akhirnya dengan kadar yang sederhana...

In Sha Allah ~


da da ~~

Sabtu, 14 Jun 2014

.:: Kisah Ajis dan Giveaway ::.

special tajuk,, macam karangan time sekolah dulu kan,,, oh,, sekolah... best nyer... belajar je tak fikir pun masalah dunia, masalah rumahtangga,, ooppsss... hihihihi

hari ni nak share citer kelmarin,,, khamis balik keje kol 3 ptg... panas yang amat,, terik... slow jek bawak kete... mata pun stim jek nak lelap... sampai depan uma aku nampak 1 mamat ni dok bawak basikal... yess,,, suspek di kenalpasti,,, terus aku ajak balik uma...

oi oi,, MRK takde bawak balik jantan... bagus la ko Erin... siap bagi minum segala.... hahaha,,, ala,, main kat luar jek,,, mesin rumput la... jiran sebelah uma pun ade,, dok luar cuci kete... 

ramai da yang mesin rumput kat uma aku ni,,, sebelum ni macam nak tak nak je potong,,, buat keje lebih kurang jek... buat keje tak sampai 5 minit da siap... bayo upah terus cabut... aku check hasil keje cam hampeh...

tapi... aku rasa si Ajis ni la yang paling bagus... sebab,,, dia buat keje tip top... maksud aku potong sehabis rendah,,, kemas sehabis bersih... 


masa dia buat keje tu aku curi-curi tengok,,, tetiba ati aku sebak,,, rasa nak nangis... kesian yang amat sangat,,, bersungguh sekali dia buat keje... mungkin terkenang kan MRK yang dulu keje servis kolam renang,,, keje kat panas,,, penat,,,  berpeluh-peluh,,, berat... susah nya nak cari duit kan... Allah... bersyukur la kita ni keje kat aircond,, ade meja yang besar, ade kusi yang empuk...


aku bagi la dia air sejuk,, suka bebeno dia minum,,, ade biskut, ade gula-gula,,, pun aku bagi,,, dia nampak pisang aku da masak,, dia mintak,, aku bagi setandan,,, suka dia,, nak bagi anak sedara kata nya,,, terus masukkan dalam beg... ade eskrim lalu,, aku pelawa,, tapi dia tak nak...

borak lagi,,, asal myanmar, Islam,,, da 2 tahun duduk malaysia... myanmar susah cari keje,, keje ni naik basikal senang, ade polis tak kena tahan,,, kalau naik motor kena tahan,, sebab takde lesen,,

last sekali aku pesan,,, keje betul-betul,,, jangan buat jahat jangan buat benda tak baik,, jangan tak puasa,,, nanti Tuhan marah,, dia angguk,, faham... aku cakap nanti bulan depan datang uma lagi kalau rumput da panjang,,, dia bagi no tepon,,, 011-26722938... dia cover area Taman Perling dan Bukit Indah....

last post dari Ajis Si Pemotong Rumput....

ok,, pasal giveaway pulak,, nak mintak korang teka,, bape upah aku bagi kat Ajis ni,,, hadiah tengah difikirkan... tak mungkin sorang pemenang tau tapi 3 orang... dan akan berakhir pada Rabu 18 Jun 2014... komen kat blog ye,,, jangan komen kat facebook... lagi 1 tinggalkan email @ no fon....

ok.. goo luck yek...

da da ~ ~

Jumaat, 13 Jun 2014

.:: Bila Tab 10.1 Rosak ::.


puas aku dok ngecas tapi charger tak panas,,, tab pun tak panas,,, tak puas ati,, bawak pegi opis,,, try plug opis,, pun sama jugak.... ala,,, nape ni,,, merajuk ke... ahad lepas pegi PC Expo kat Persada tu saje saje jek tengok hp Lenovo & Oppo,, bukan nak beli pun.... ** nangis dalam ati,,, hukhuk

1st time ko di robek,, hahahaha

mungkin da sampai masa nya kot tab aku ni untuk rosak,,, rasa da masuk 4 tahun da aku pakai,,, nak kata lasak tak la jugak,, setakat main game candy crush jek,,, whatsapp, facebook, insta,,, tu jek,,, ntah,,, 

dengan rela hati pegi Kipmart Tampoi, cari mekanik tepon,, jumpa,,, kat sebelah pintu masuk Hwa Tai tu,,, dia cakap bateri ok, charger connector pun ok,, mungkin IC yang rosak,, tapi tak tentu lagi,, kalau da pasang IC pun masih tak ok,, dia suro buang tab ni,, sekali lagi nangis dalam ati,,, vongok nyer cina !!!

" lu tunggu 4 5 ari, nanti wa kasi tepon sama u,,, halga itu bawah RM250 ma... tunggu wa tepon tau..." 

zap zas zap zas,,, sreetttt,,, tulis resit, koyak resit,,, "tunggu wa tepon haaaa... "

errmm,, arini da masuk 5 ari,,, tak de pun tepon,,, 

macam nak lost jugak la bila tab ni takde,,, menjajo takde whatsapp,,, hahahaha,,, kepala dok fikir mana hp aku nak pakai ea untuk sementara,,, sebelum ni aku memang pakai 2 simkad,, broadband lain, call lain,,, nasib baik la ade jiran tetangga yang sangat baik hati kasi pakai hp dia,, thanks Zai...

sekarang dok online kat tepon kecik MRK bagi dulu,, janggal rasa,,, taip asik typo jek,, jari gabak beso,, skrin comel,,, hahahaha... tak puas nak tengok gambo dalam insta.. da la tengah banyak gossip pasal artis,,, hahahaha,,,  ok la dari tak de kan... alhamdulillah...

da da ~ ~



Isnin, 9 Jun 2014

.:: Cerita Minggu Lepas ::.


aah,, da seminggu berlalu,,, da seminggu arwah paman yayan (adik abah) pergi meninggalkan kami... sayu rasa hati tapi semua qada' qadar Nya... Al-Fatihah

so, minggu lepas tu Lya pun rashing balik JB dan kami semua berkumpul adik beradik, sedara mara, paman², bibik², sepupu sepapat semua lah... penghormatan yang terakhir,, walaupun ada yang tak dapat ke kubur tapi tahlil kat uma arwah sempat la kami pergi...


aku pegi amik Lya dengan iwan kt airport Senai, terus pegi uma embah,,, sesampai je semua da siap,,, lapo,, nak makan,,, eh sebelum tu aku da tolong da masak tengahari sebelum ke airport,,, hahaha,, yang tinggal cuma sayur bening jek,, telur dadar abis, sambal belacan abis,,, hahahha,,, tak de rezeki... 

 

malam pegi tahlil,, MRK lambat sampai sebab baru balik keje dan hujan,,, takpe,, aku da wakil... abis tahlil tengok bola jap,, JDT vs Pahang,,, kalah,,, 1-0... keciwa...

 comel je Kaisah,,, budak ngengade !


da tu Iwan ajak round JB,, tak pernah jalan katanyer... moh la kita ke Bazar Karat... mak abah tak join sebab ade pegi jemputan,, so, ni outing anak² menantu sajek yek,,, meh i belanja air blender ni,,, beratur semua... hahahaha


  
tetiba rasa nak duduk² minum,, tapi port yang biasa kitorang lepak tu full,,, tetiba aku tercakap Bubur Sentosa,,, semua setuju,, ok calo betey... tapi abang aku je tak sebab anak² dia ngantok...




teruja si Iwan makan bubur,,, dia cakap kat KL takde,,, ok kalau macam tu biar abam beso JB belanja uollsss semua k... hihihi 

da da ~ ~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...