Ahad, 4 Mei 2014

.:: Bila Pulau Memanggil | Part 1::.

oooooooooo,,,, hhhhoooiiii,, gitu la agak nya panggilan pulau eak,, hahahaha... cerita 2 minggu lepas yang baru nak di up kan sebab tak dan nak transfer gambar,,,, perancangan yang teliti gak la dari aku.. pegi time cuti good friday 18 - 20 April aritu bermotifkan Percutain Bajet... bajet bape, nanti citer kat hujung ea... hihihi 

MRK cuti panjang, aku amik cuti ahad... pegi 4 orang,, aku MRK dan mertua ku... macam biasa la, google tengok blog², col feri, col chalet semua... thanks gak kat Intan coz ade bagi info pasal Tioman,,, kalau tak menggagau gak la aku... tu pun seminggu sebelum pegi... semua chalet bajet da full book,, tapi takpe, tiket feri da dapat, chalet cari bila da sampai sana je nanti,,, destinasi pilihan,,, Air Batang, Pulau Tioman...

18 April 2014 - Jumaat

perjalanan bermula dari JB jam 3.30 pagi sebab tokey feri suro sampai Mersing jam 7 pagi,,, MRK separo aku separo bawak kete... jalan lenggang jek,,, ye la subuh² ari kan,,, mertua janji jumpa kat Mersing jek... 

jam 6 pagi kami semua sampai Mersing,, lepak sarapan kat mamak area KFC,, tengok ramai gak orang yang ala² kami kat mamak tu,,, ye la, cuti kan... siap makan terus ke Jeti untuk amik tiket feri,, kete pun da selamat di parking... 



untuk tiket feri aku booking dengan En. Omar 013-7236020... sangat bagus ini orang tua,, setiap masa tepon tanyer da sampai mana, siap pesan hati² bawak kete... hahaha.. dapat naik feri jam 8.30 pagi,, perjalanan untuk sampai ke pulau lebih kurang 2 jam... seksa la MRK tak leh tido,,, kenapa? dia kesian kat semua orang, dia kan tidur berirama,,, aku yang dok terlentok² tido,, hahahaha

.
ni En Omar

tiket dan boarding pass,, beratur ikut kaler boarding pass yek,,,

                                  muka excited 1st time pegi Tioman,, hahaha                                  

lebih kurang jam 10.30 pagi kami sampai kat Air Batang,,, kenapa tak pegi Salang? sebab semua chalet kat sana penuh,, tak pe la,, kt Air Batang pun ok,, sepatah kata pengusaha chalet kat sini -- jadikan ni satu destinasi, pasti awak akan menikmatinya,,, hahahaha



masa untuk cari chalet bajet,,, aaahhh, nak yang bajet jugak,, tak nak mahal.. kata bajet kan... hahaha,, berjalan la kami, dari jeti kami belok kanan,,, dari 1 ke 1 pengusaha chalet aku dok tanyer, last² dapat kt Mokhtar's Place,,, amik yang ade kipas angin jek,, yang aircond harga lain... harga nanti kat hujung baru citer,,, iisssshhh,, sibuk nak tanyer... 






landmark Mokhtar...

 permandangan dari beranda chalet

 dalam chalet... siap ade kelambu kooo,, hahaha


ok, masa untuk kemas beg... bukan beg baju tapi beg bekalan makanan,,, perancangan suami isteri ni,,, sangat berkesan dan bernas,,, yok tengok beg pink ku ape isi nya,,, 

 amik ko,, semua ade,, kalau bole mesin baso pn nak aku hangkut,,, hahaha

setelah disusun cecantik atas table top,, huahuahua

 beras dan sambal udang mertua i bawak...


sambil² aku ngemas,, aku jerit --- Mak, masak sayur mak,, hahahahha... dengan selamba jek suruh mertua aku masak,,, ala,, nasik aku da masak,, dia masak sayur petola dengan telur dadar,,, bawang semua i da kopek... air pun i da buat tau,,, Teh O lagi u,,, 

 on karen, on dapur, masak...


lunch kami yang heavy gak... siap ade sambal belacan, aku bawak dari uma... 

hihihi,,, best kan,, makan seadanya kat pulau yang jauh dari bandar,,, memasing selera sesangat,,, sambil makan sambil borak anak beranak,,, macam camping pun ade,, hihihi... ok lepas makan lepak²,,, pastu jalan² sampai hujung kampung, tak la jauh sangat... 




 tengok menu kat Rest. Nazri



balik jenjalan jek terus hujan,,, eerrmmm ape lagi,,, bersemayam la kami semua,,, tak lama pun...hihihi,,, bangun tido lapo,,, nasi goreng kampung aku masak,,, nasi lunch ade belen tadi... hihihi,, keje makan je la kami kat pulau ni...

pakai perencah segera jek,,, ok gak berasa...
nak berlesung batu pegi pinjam org pulau,, hihihi

lepas makan,,, dalam kol 6 gitu,, dok tengok sunset,, ajak MRK malas sesaje dia,, isshhh,, baru nak romantika ala² retis,,, semua tak mo... 

anak dan mak berborak...





 aku rasa gambar ni cantik,,,, choiiii


lepas maghrib bak ajak jalan² ke jeti,,, pastu singgah makan malam pulak,, bak da biasa makan lepas maghrib kata nyer,,, kami makan kat Restoran Mawar,,, harga dan rasa yang agak berpatutan la,,, 

 da malam baru perasan sign board

chalet kitorang Sri Bungor Beach

oleh sebab panas,, i belanja body MRK malam tu,,, gagah kan,,, wweekkk






mee goreng untuk MRK... mee hoon sup untuk aku,, mertua makan mee hoon goreng


balik makan malam singgah kat uma owner chalet,,, ade bola... tapi JDT nyer game takde live,,, ala,, game yang ade adegan tampo² tu,,, huhuhu


MRK dan syisha -- berpisah tiada,, sebelum tido dia layan syisha sambil borak²,,, bincang² esok punyer program,,, nak snockling ke, nak mandi tepi pantai ke kan,,, aahhh ngantok lah,,, zzzZZZZzzzz

bersambung.....

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...