Selasa, 1 April 2014

.:: Ride To Temerloh - KL | Amirul Tunang ::.

cerita lama baru nak share,, tak pe kan,, baca ea,,, hihihi...

awal Februari lalu, kawan keje MRK bertunang di Temerloh... rasa pertama kali aku sampai sana,, tak tau jalan, main redah jek.... cerita pasal naik motor ni,, seronok sikit sebab motor kali ni ade beso sikit...MRK pinjam motor Bak dia.... perjalanan pun ade mencabar sikit,,, guna waze nak ke Temerloh tak lalu Bahau tapi lalu Bera,,, ala² jungle tracking gitu...

dari JB 2 biji motor,, Najib kawan MRK yang baru berjinak² dengan motor jadi peneman kami,,, gerak dari JB jam 10 malam... bayang kan,, MRK tengah perah minyak 200km sejam, aku kat belakang dok tengok tab tengok waze,,, hahahahaha... 

lokasi tak pasti kat mana...

sampai Temerloh kira² jam 3 pagi,, terus ke home stay, terus tido,, majlis esok pagi kol 11... majlis pagi? ooo,, ok,, adat orang sini kot eak.. ok gak, cepat mula cepat balik.. hihi,,, aku dengar² MRK ni telah dilantik oleh Amirul untuk amik gambo tunang diorang... ooo,, baru aku tau... beriya dia suro bawak camera dia time nak packing barang,,, 

MRK tukang amik, aku tukang edit,,, haiyooo... kenapa aku terlibat,,, ok la ok la,, kawan punyer pasal,,, aku buat mana yang aku tau k,,, 

 ini la Amirul...






ok,, ni je antara yang sempat buat,, tak lawo kan,, aku tau,, hahahaha
yang lain nanti yek Amirul,,

abis da acara pertunangan acara makan pulak,,, pergghh sedap nangka masak lemak ikan kering,, bertambah aku makan... rasa macam nak mintak tapau jek dengan tuan uma... hihihi

bersila kak nam makan,, 

 ok,, tahniah yek,,, 

 MRK dan Najib

kami la mamat dan minah dulang,, tak rela sebenar nya.. 

lepas majlis, MRK cakap nak ke KL,,, yessss,,, tak balik JB terus,, bole la rileks² kat KL tu,,, walaupun takde hala tuju... da sampai nanti baru fikir... yyiihhuuuu...


ke KL ikut highway Karak,, pun 1st time aku lalu situ,,, banyak corner,,, syooiikkk... lagi naik BMW tu,, tak penat,, terlentok nak tido ade la... rasa macam dok kat sofa kat uma,, sangat selesa,, patut la time pegi Langkawi aritu mak mertua aku steady jek,, ok Yang,, sok beli motor macam ni,,, hahahaha


panas terik bebeno time tu,,, aku dengan pakai kasut camtu mau sunburn kaki aku,,, tak teringat nak bawak sport shoe,, padahal tong kiri kanan tu kosong,,, so, tahan je la... da tu singgah Plaza Tol Karak,,, relaks kejap,, pastu nak jalan je amik ko,, jem macam ape,, time tu kami senyum jek,, bole selit², tapi tak selit sangat sebab motor ni beso... 



time rehat tu amik la gambo,, tak perasan pun sunglass aku da cacat time ni,, aksesori belah kanan da tertanggal kat mana ntah,, ooo,, sayang giler sunglass ni,,, walaupun hanya Guess bukan yang lain yang mahal macam korang punyer tu,,, mana nak cari eak? sedeyyyyyy,,,

sampai KL ajak MRK pegi Ikea,, tapi dok fikir pegi sana buat menda,,, nak beli menda,, nak letak menda² tu kat mana,,, errmm,,, pegi makan nasi ayam la... dan sangat bernasib baik Afan dan Ira ade kat Redbox sana tengah melalak,,, errmm,, tunggu kami makan yek,nanti penyanyi sampai,, hahahaha

sorang 1 set, nampak kan kami lapo,,, semua ni RM54++ jek,, murah kenyang,,, 

ha,,, nampak,, 3 penyanyi tengah tarik suara yang paling tinggi,, MRK paling over.... selekeh,,

da nyanyi Afan ajak lepak uma dia kt Denai Alam... kami ok jek,, Afan offer tido uma dia,, tu pun kami ok jek,, tapi Najib nak balik JB,, ade keje kata nyer... ok la,, ko balik kami ke Uptown Shah Alam la malam tu,,, cari makan,,, sambil borak²... 

thanks to Afan n Ira coz tumpangkan kami tido... next day Afan n Ira pegi keje kami pun balik JB,,, singgah sana sini dulu,, singgah Batu Pahat la, singgah Pontian la... last² sampi JB jam 6:30 petang,, abis masa kat jalan jek,,,

ape pun happy sangat kali ni walaupun ade la sikit² masalah yang melanda... errrmmm,, bila nak jalan² naik motor lagi eak Sayang... oooo,, ade tapi tunggu yek,, 

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...