Ahad, 30 Mac 2014

.:: Hujung Minggu Mac 2014 ::.

akhir bulan, lepas gajian untuk aku seronok jugak,,, hihihi,, kejap je best nye,, bayar hutang piutang,,, sendu balik,, hihihi,,, sekarang ni pejam mata jek dok buat saving,,, untuk masa depan dan waktu kecemasan,,,

kebetulan MRK pun MC 2 hari sebab ceri beri,, so aku amik peluang untuk bercumbu²an dengan kekasih hari till Jannah aku ni,, ceh,, sekarang musim perkataan 'till Jannah' kan,,, errrkkkk.. aku guna sebab nak sindir korang² tu...hahaha 

Jumaat, 28 Mac 


sarapan pagi di kedai,, dating, da lama tak sarapan berdua²an kat tepi highway nusajaya tu,,, lepas makan pusing² amik angin terus balik uma,, bajet nak cuci kete tapi full,, so amik keputusan cuci sendirik saje di uma,,, yeeaahhh,, dapat main air.... hihihi

bajet nak cuci dua² tapi 1 jek lepas,,, ade orang datang uma pulokkss,, sian yang belakang tu,,, 

lunch aku tak masak sebab da sarapan lambat,,, lagi pun petang nak dating dengan Mak Abah kat A&W Aeon Bukit Indah,,, 

1 gelas air, 1 sandwich ikan, 1 fun fries,,,, sedap rupe nya A&W ni kan...

Sabtu, 29 Mac

sekali lagi tak buat sarapan.... tapi masak lunch,,, masak ala² cincai boncai jek,, ape saje yang ade di dalam peti ais,, alhamdulillah jadi gak lauk,,, kami pun kenyang,,, 

tengahari tu dok belai² MRK lebih sikit sebab nak mintak jasa baik pasangkan hanger baju kat bilik baju yang aku beli kat Ikea aritu... ala, lagipun bukan nyer aku reti pakai menatang tebuk dinding tu kan,, lelaki memang pakar hal² menebuk,,, hahahahahaha

 da siap kemas nanti aku share hasil nyer yek,,,

siap pasang tapi aku tak kemas lagi MRK da ajak balik uma Mak dia,,, dia suro bawak sekali baju keje untuk Ahad sebab nak tido sana,,, wah,,, order sajek,,, lintang pukang mak cik ni berkemas segala harta karun... aaahh ape lagi 5S la,, sorok sembunyi sorok sembunyi sorok,,, niat balik keje hari ni baru nak kemas,,, nggeee..

eh, nasib tak lupe Bak pesan beli otak² mentah,, malam nak bakar² sambil tengok JDT vs Sarawak,,, syok jugak,,, MRK tambah beli pepes ayam,, nak try rasa kata nyer...

 kilang otak² yang kat area kipmart tu,,,

ini tabiat MRK,,, dalam kete nak ngoyel²,, lagi pun semalam hujan, tu yang lapo... otw ke Pengerang tu lalu Kg Pasir Putih kat Pasir Gudang tu kan, beli la segala makanan,, nah amik ko,,, da macam paso malam da kete tu,,, yang best nyer semua makanan tu sedap belaka... yummyy,,,

 sedap & murah,, sate RM5, rojak RM5, pisang chesee RM3, cendol RM2... kenyang

kenyang sampai ke malam,,, lepas maghrib Bak buat bara, aku dengan anak jiran mertua pun jadi tukang bakar,,, sambil bakar sambil makan,, bakar makan bakar makan,,,bertambah kenyang,,, pastu tengok bola,,, ermmm nasib baik seri,,, keeper yang rongak tu sengal kan,,, setuju tak? hahahahha


da siap bakar, kemas semua aku pun terus tido sebab sok nak keje,,, 1030 pm rasa aku da berlayar,,, MRK? ntah mana... main game kat tab tak abis²...

Ahad, 30 Mac

time tahrim Subuh aku da sado da,, bergegas mandi, nasib baik baju keje da gosok sebelum tido malam tadi,,, gelap tak nampak MRK cuma dengar dengkuran dia jek,, kompom ade,, hihihi... sian dia tido lambat sebab tunggu kawan dia kata nak datang tapi tak jadi,,, ye la orang baru jadi tunangan orang,,, bizi agak nyer,,, hihihi,,, anyway selamat bertunang yek Azan.. Ala, Azan kawan MRK yang ade superbike biru tu,, yang tukang tolak motor kami rosak time balik dari Langkawi tu... 

berdesup aku drive pagi tadi,,, jalan pun tak bizi,, tapi tu la,, tiba opis nak punch card da lewat 2 minit,, issshh,, da abis pedal aku tekan minyak tadi... eerrmmm,,, petang ni tak tau ape plan,,, makan luar @ masak @ tak makan... fikir fikir fikir...

** macam tak best keje ari ahad, suami cuti isteri keje,,, jangan suami tak amik isteri balik keje petang ni sudah,,, tepon tak dapat tadi ni,,, iiisshhh,,,

da da ~~

Isnin, 24 Mac 2014

.:: Bila MRK Kembali Bersukan ::.

lama tak citer pasal MRK kan,,, meh nak kongsi sikit rahsia MRK,,, hahaha,, ade rahsia ke dia ni? ade beb,, rahsia nak kurus,,, ketawa ea korang,, ok tak pe,,, aku tak marah pun sebab aku pun tengah ketawa kan dia sekarang ni,, hahahha

beberapa minggu lepas la kan,, balik keje sibuk dok mencari tempat main futsal,,, pusing sana pusing sini hujung² dapat kat area uma,, tepi highway otw ke nusajaya tu,, Danga Futsal Centre,,, haaa,, gitu la,,, kata nyer kengkawan keje semua sibuk ngajak bersukan,,, 

hilang da perut MRK kan,,, aku paksa dia tahan napas,,, hahahaha

padanga ade 2 jenis,, padang biasa dengan padang karpet,, MRK booking padang biasa = 1 jam RM80,,, team MRK pun tak ramai,, amik ko,, main baru 10 minit memasing da tercungap-cungap,,, tak de stamina,,, 

 MRK panas kan badan dulu tu,, 

 di sebalik mana pun,, MRK tetap MRK,, hihihi


sibuk nak ikutkan,, haa,,, jadi tukang jaga beg la ko,,, 

seronok bila ingat² time dulu² MRK dengan geng² dia main futsal kt padang Apollo,,, ade friendly dgn team ape ntah.. kami awek² sebagai pompom girl,,, pecah mental team lawn dengar mulut² longkang kami sound diorg,, hahahha,, oh kenangan...

cukup time berenti dan semua pegi ngopi kat steamboat dataran,, MRK makan char kuey tiaw, rojak char kuey,, aku pulak makan sepinggan steamboat,,, ye ye kuar kan peluh tadi, time makan tak ingat,,,

errmmm,,, bila MRK kembali bersukan = makan makan dan makan ... hihihi


da da ~~

Selasa, 11 Mac 2014

.:: Uncle Jack Fried Chicken @ Giant Perling Mall ::.

penah dengar kedai makan Uncle Jack? mungkin ade dengar mungkin tak kot,,, aku pun kalau jiran tetangga tak bagitau memang aku pun tak tau gak,, hahahaha,,, bagus jiran2 i ni,,, alert,,, 

Uncle Jack ni macam food court untuk Giant kat Perling Mall sebab dia duduk dalam Giant tu,,, kedai tak la beso tapi just nice orang kata,,, lagi 1 yang menari adalah harga nya,, murah sangat,,,, meh sekodeng meh...

nak masuk Giant akan nampak UJ kat belah kanan...

tengok ayam tu tunjuk good,,, tengok sekali harga nya

nak di jadikan cerita, Jumaat bulan lepas kalau tak salah aku pegi makan dengan jiran tetangga,, dalam kol 10 pagi gitu la,, saje jalan2, nak try makan Uncle Jack ni sekali,,,


nampak selera kan ayam goreng UJ ni,,,

ni la set yang murah tu,, RM5 - dapat air, nasi, 2 ketul ayam....

yok makan, takyah hirau kengkawan,, hahahaha

oh ye Perling Mall sekarang da cun tau,, banyak da perubahan,,, nampak lagi elegan la berbanding dulu,, tapi belum siap sepenuh nya la, masih dalam renovation,,, yang penting pawagam Tamil masih berdiri teguh di sebelah secret recipe tu,,, hahahaha,, adey adey adeyyyyyy....

so, agak2 aku malas nak bukak dapur, UJ la menjadi pilihan,,, MRK pun suka makan,, dia kan peminat tegar ayam...



da da ~~


** sentiasa berdoa agar MH370 akan ditemui.... Amin ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...