Isnin, 16 Disember 2013

.:: Bikers Kental Da Sampai Utara | Part 2 ::.

da abis bayangkannnnnnn belum? hahaha,, dah dah la,, nak sambung part 2 ni... hihihihi

Ahad - 1.12.2013
permulaan Disember diperantauan,, musafir kan... hihihi... bangun pagi segar, rasa macam nak sambung tido sampai matahari tegak, tapi tak bole,,, bangun mandi siap² sarung uniform naik motor dan sarapan... errmmm... semangat ni, separuh da perjalanan, sikit je lagi nak sampai destinasi... 

MRK da pesan awal-awal da, jangan lupe snap gambo sebab dia cakap permandangan kat highway area Utara ni lain,, ala,, tak dapat la aku lelap mata,, tapi betul jugak kan,, nanti takde kenangan pulak,, ok la ok la,, saya jadi jurucamera atas motor,, mencabar kan? hahahaha


are u ready? hihi
yang belakang tu Ecal, adik MRK yang no. 2

 Napi, adik MRK yang no. 3

 perjalanan pagi kami diselaputi kabus,, 

Darwis dan Azan, diorang ni sepupu

pagi ni bak cakap nak singgah Penang, nak pegi bazar karat sana cuci mata.. kami ok jek... lagi pun awal lagi, bole la jenjalan, tengok tempat orang... 



tol RM1.40

rasa teruja yang teramat bila berada di atas jambatan Pulau Pinang...

sampai kt bazar karat penang ni kira² jam 9 pagi.. peniaga kat sini pun macam baru nak bukak payung.. bak suka pegi sini, barang kulit murah.. nak tau, pak mertua aku ni pandai buat beg tau.. sangat kreatif.. nanti aku tunujuk ea beg yang dia da buat...



barang² tembaga


da puas cuci mata, bak ajak pegi Padang Kota Lama.. pegi tepi laut kata nyer,, haa,, selalu dengar orang citer kan.. bole la rileks kejap, amik gambo,, 



ok, abis da citer kat Penang,, kami akan ke Kedah tak lalu highway tapi nak naik feri... tak yah bayar sebab da bayar tol tadi yang RM1.40 tu... beratur je la...



peace yawwww,,, sebelah tu awek awak ke Azan? hahahaha

mak dan bak

comel kan kami,, hihihi



kami berada di atas feri lebih kurang 15 minit... seronok tengok permandangan sekeliling,, turun je feri kami pun bergegas menuju ke RnR Gurun untuk isi minyak dan berenti makan kat mana ntah... lupe nak tengok signboard, berebut berenti sebab hujan,, hahahaha

RnR Gurun

sedap makanan kat gerai ni,, harga? tak tau sebab bak yang bayar semua.. errmmmm

puas makan nasi, minum cendol dan makan cucur udang,, hujan pun reda,, kami pun memulakan balik perjalanan yang tergendala tadi.. destinasi seterusnya adalah Padang Besar... zooommmm

sepanjang perjalanan ke Padang Besar tu suasana jalanraya nyer nampak luas,, kena la dengan nama nyer kot padang besar tu, kami pun suka² la snap gambo,, ko amik gambo aku, aku amik gambo ko,, gitu la,, 



signboard da nampak da,, da nak sampai da ni,, 

kami semua memang nak masuk Thailand tapi tak masuk sebab... passport mak dengan bak takde.. diorang tengah buat visa untuk pegi umrah 22 Disember ni... MRK memang nak ke sana sebab dia nak berurut... MRK kan suka urutan ala Thai... yang tau jalan sana bak, kami ni nak pandai² malas... tak pe la, nanti kita pegi holiday sendiri, kita pegi ye sayang...

da tu kami lepak la kat Padang Besar tu.. cuci mata.. pusing²,, tak de beli ape pun,, ye la, nak letak mana nanti.. ade pulak kang motor penuh dengan barang macam bai jual karpet kang,, hahahahaha.....

hujung² MRK yang urut Azan,, hahaha


kami di penghujung Malaysia..


sedap ok air² ni..

kami kat Padang Besar tu tak lama, dalam jam 5.30 petang kami bergerak menuju ke Kuala Perlis.. haaaa,,, destinasi utama kami semakin hampir.. lebih kurang dalam 30 minit perjalanan, kami sampai di Kuala Perlis...


GPS kami.. hihihi

Azan tengah tengok awek lintas jalan,,,, Darwis tengah kentut,, hahaha


ok, belok kiri untuk ke feri... yeaaahhh... niat asal kami nak bawak motor sekali ke Langkawi, tapi kira punyer kira rasa rugi pulak,, untuk 1 biji motor kos lebih kurang RM140 + tiket penumpang RM18,, kalau 5 biji motor da bape... lebih baik kami sewa van kat sana... so, mari kita mencari tempat parking...

alhamdulillah, tempat parking da jumpa, tak jauh pun dengan jeti, dalam 3 minit je jalan,, parking 1 hari RM5/motor.. tak semua barang kami bawak,, macam helmet, jaket, boot tinggal dalam kete owner parking,,, hihihi


tiket feri ke Langkawi seorang RM18/dewasa RM13/kanak²,, ala, korang da tau kan,, saje nak bagitau lagi,, ye la i kan baru festime nak pegi.. J sikit la,, hahaha.. naik feri kol 5.30 ptg... perjalanan kira² 1 jam lebih sikit la..dalam feri semua melantak tido... zzzzzZZZZzzzzzz

cahaya memanco manco,,, 


 teruna idaman tak? hahaha,, yang pakai sipo merah tu failed !!! hahahaha

 dalam feri dalam seat depan, selesa, boleh luruskan kaki... semua da amik feel nak lelap mata da tu... hihihi

lebih kurang 1 jam dalam feri, akhirnya sampai jugak aku ke Langkawi,, selepas berpenah lelah mengharungi hujan panas penat semuanya la... selama ni dengar je citer kengkawan,, beli periuk la beli coklat la,,,  

ok kat Langkawi kami melantik Azan selaku tourist guide kami, dia da booking homestay dengan van,, dia ade contact kat sini,, homestay RM250/sehari area Chenang, van pun RM250/sehari,, kami book 2 hari, total RM1,000... kami bahagi dengan 9 orang,, so, sorang RM120 sajek...

 free, nak tak? mana bole....

Azan tengah deal dengan tokey van,, seksi oooo.. MRK siap suluh kan lagi sebab time tu hari da gelap.. gataiiii noooo...

inilah homestay dan van yang kami sewa sepanjang di Langkawi,,,

lelaki² yang seksi di malam hari,, hihihi

besar kan homestay ni, ade 3 bilik 2 bilik air, semua bilik tidur ade aircond... tv astro, dapur besar,,, sangat puas hati,, yang paling aku suka ade mesin basuh,, ape lagi, aku suro diorang semua kumpul baju/suar/stokin/suar kecik, aku nak basuh... sekali jalan, so tak la bawak balik baju kotor kan... hihihi

ok,, abis da part 2... akan bersambung lagi ni... cerita kat Langkawi belum lagi kan,, hihihi...

da da ~


yang tertinggal cerita awal dan akhir, ni link nyer :



3 ulasan:

Tautan Hati NabilaHasyim berkata...

wOOW, Hebatnya naik moto besaqq..

skrg mnjadi kegilaan ramai, adik n abang saya pun dh terjebak dgn moto besaq ni...


p/s: tq sudi singgah blog saya, ehhe selamat berkenalan...

lieyalatif berkata...

perghhhh gile best...selalu kalo lieya balik kg terserempak ngan geng2 moto besar gini...sonok plak lieya bace....mmg kental jiwa bawak moto dgn long journey nieh...sakit pungkok kalo lieya ni ekekekeeke

lizz berkata...

waaa bestnyer naik motor besor...mmg kental betul nih...

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...