Ahad, 10 November 2013

.:: Ride To KL Again ::.

plan yang tak berapa nak di rancang tu la plan yang paling best,, hihihi,, salah 1 nyer time cuti deepavali yang lepas ni... sekali lagi kami - aku, MRK dan Azan - merempit ke KL,, memula deal dengan bak MRK nak ke Penang, sekali kami col, bak da kat Kedah dan da otw balik ke JB da,, amboi, pantas nyer bergerak bak ni,, ermm,, tak pe la, kami jalan sendiri je la... dengan tema kali ni adalah suka-suka jalan naik motor, singgah Melaka pastu tengok konsert AF live, pastu nak pegi Danau Kota tapi hujan, tido, jalan-jalan KL, balik JB... hahahaha,, panjang giler tema nyer,,, 

Sabtu - 2 Nov 2013
ok, cerita bermula pada sabtu tengahari,, lambat citer nak mula sebab MRK betul kan motor member india dia,, issshhh,, memang tamil betul budak tu,, pusing-pusing cakap,, hahahaha,,, da tu MRK pegi beli helmet kejap kat kedai belakang uma.. dia da malas nak pakai full face,, beli 1 je pulak tu, aku nyer nanti katanyer,, kena la aku pakai shoei dia yang takde visor tu,,, tak suka, tak suka... !!!

kat RnR Pagoh, wajib berenti sini untuk top up minyak,, 


kuda-kuda kami

sepanjang perjalanan tu kami bernasib baik sebab walaupun hujan tapi kami tak lokos,, hujan tak rata,, sempat kami singgah melaka, saja nak amik gambar kat A'Famosa pastu teruskan perjalanan ke KL,,, kebetulan nyer masa singgah melaka tu motor plug MRK masuk air,, jumpa bengkel kat Kg Bemban,,, da siap betul motor, kami ke Bandar Hilir,, amik-amik gambo, pastu cabut,,, hahaha


naik motor takde la nak pakai Fareeda ke Ariani ke,,, hahahaha

kat bandar hilir, masa untuk bergambar




sempat kami drive thru mcD sebelum kuar highway,, memasing kelaparan, makan pun kat motor jek,, sian kan,, sebab nak kejo kan masa,, mesti kena sampai putrajaya sebelum 8:30 pm sebab nak tengok AF live,, dan yang best nyer,, ade orang amik gambar kami kat highway PLUS area Kajang,, guna camera AES tau,, bukan main terang lagi flash nyer... hahaha,, tunggu je la surat cinta sampai uma.... peace yawwwww ~

kailan ikan masin 1....


berkat kena speed trap tu kami selamat sampai putrajaya sebelum 8.30 pm... hahaha,, sempat la touch up muka, salin baju sebelum konsert AF tu,, ye la, mana tau kan muka masuk tv,,, hahaha

cerita pasal AF ni, Lia ade kawan yang keje kat Perbadanan Putrajaya, ade kouta untuk member dia tu, dia bagi kat Lia, aku dengan tak malu tanyer ade lagi tak, rezeki kami, tu yang dapat tengok tu,, tQ Aris,, kalau ade lagi nak lagi k,,, kekekeke

pengalaman yang baru untuk kami, seronok dan sangat puas ati,, sebab sound system nyer memang superB... lain sangat kalau tengok kat tv,,, tengok live ni semua nyer nyanyi sedap,, kalau kat tv macam hampeh,,, lighting pun cantik,,, best la.. MRK pun siap feeling tutup mata macam Roslan Aziz dok menghayati suara bebudak AF tu,, pastu dia bisik kat aku, suara dia ni sedap,,, eceh,, bajet juri ke? tau la dok sebaris dengan juri.... nggeeee

30 saat sebelum live

juri ke-4 yang da terkeluar.. hahaha

 michael ang... salam dia, keras giler tapak tangan dia

 zizan

jejuri profesional

azhael

 indah

 aisyah

 amira

 faizul

 battle

Ct Nurhaliza,, ade malam tu,, dia lalu depan kami, tapi time tu la camera hp ni nak hang,,, sangat kecewa,, tak pe la... tak de rezeki... cantik ct ni,, tak bole di nafikan lagi...

 time penyingkiran tapi tak de penyingkiran


 tQ Lia, Iwan dan Zul 

calon AF 2014 nanti,, hahahaha

ok, abis da citer AF, balik jb cuti 1 Muharram aku tengok balik tv, mana tau muka kami masuk tv,, memang masuk tv tapi tak bape nak jelas la,,, tapi aku rasa kalau camera terspot MRK kompom diorang ingat Johan,,, time tu glamer da MRK,, hahaha,, perasan..

nampak kan? mana? cari la,,,, hahaha

abis AF kami berdesup ke KL,, MRK nak ke Danau Kota,, sekali hujan turun da,, tak berenti2 sampai 2 pagi da,,, duduk la kami kat pam minyak,, dengan lapo nyer,, dengan ngantok nyer, dengan penat nyer,,, addeehhh

tido sini je la kita,,, zzzzzzzz

hujan reda je kami terus pegi makan dan cari hotel, lega dapat gak hotel murah tapi selesa,, Festival Boutique Hotel area Danau Kota... RM88 jek,, tak kisah la, yang penting dapat tido, sok nak balik JB da,,,

Ahad - 3 Nov 2013
segar bugar bangun pagi.. pagi ke? hahahaha,, hanya Tuhan yang tahu,,, terus siap-siap kemas beg pastu lapo,,, check out, pegi makan... siap makan kami pegi Pertama Complex,, nak tengok jaket ke kasut ke suar ke beg ke,,,

2 orang lelaki ni memang suka makan kari,, aaammmaaa

 sogo = duit,, tak pegi pun,,

geng baru katanyer...

try jaket

 try boot...

 rasa nyesal pulak tak beli boot tu,,, 

MRK dengan Azan yang shopping, memasing beli push bag kalis peluru air... aku? macam biasa takde yang berkenan di hati... hahaha,,, ade tapi dok fikir kalau beli mana nak letak,,, errmmm... lain kali la...

da penat window shopping, kami pun balik JB,, otw tu sempat singgah kat Dataran Merdeka, posing amik gambo... hahahaha


saje benti kat sign board nak amik gambar,, hahaha

singgah restoran jejantas sebab hujan,, ape lagi, minum petang la kami,, sambil orang lelaki ni sibuk dok main candy crush... ape saje la diorang ni kan,,,, da tu sebelum balik sempat la MRK beli kasut kat al-ikhsan tu,, murah-murah je pun,, ade offer 60%....

lepas tu kami pun terus kan perjalanan balik JB, alhamdulillah, tak hujan, cuma trafik sesak dan slow time kat area Simpang Renggam,, Alhamdulillah, kami sampai JB jam 9 pm,, macam biasa aku terus mandi tido sebab esok keje ooooo,, saje tak amik cuti,, sayang cuti,,, hahaha

tekun !

sampai uma terus posing dengan kasut baru, porch bag baru,,,

seronok percutian singkat kami,, main redah jek,, semua ikut kepala MRK,, lepas ni MRK kata nak pegi jauh sikit,, ke Utara,,, naik? motor jugak la, ala-ala Bikers Kental kata nyer,, aku? mesti la ikut,, sementara takde 'handbag' lagi ni,, hihihi

da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...