Jumaat, 18 Oktober 2013

.:: MotoGP 2013 ::.

tetiba MRK bersuara... "selagi Rossi ade, selagi tu saya akan pegi tengok motogp sebab saya membesar dengan kegemilangan Rossi..." hahaha... sangat puitis kata² MRK ni... so, secara tak lansung aku pun terlibat sama dengan tumbesaran MRK tu,,, hahaha.... jadi, tiap² tahun bulan Oktober kami akan ke sepang,, in sha Allah ~~ 

Day 1 - 12.10.13

MRK keje half day arini,, so kitorang gerak lambat... balik keje MRK servis kejap motor, itu ini itu ini kol 6 pm kami kuar uma,,, MRK cakap nak saing sekali dengan kengkawan dia yang naik kete,,, ooo,, kira konvoi 2 motor 2 kete... keputusan kami nak naik motor ni keputusan bersama atas sebab² yang tertentu... hihihi... lepak² dengan peserta konvoi kat petronas Skudai, bincang nak jumpa kat mana ape semua,, kol 7 pm memasing memecut... tahun ni aku ade member la sebab Adi bawak orang uma dia, Dia... 

mak abah adik abang n family jumaat da gerak ke KL,,, jeles ok,, abang dia beli tiket grandstand so bole pitwalk la diorang,, untung la badan... jumpe diorang semua kat uma Lya je la nti... 

helmet i xde visor, so kena la pakai sunglass dan mask,, MRK malas nak pakai fullface... errmmmm

kat tol skudai... MRK sekarang da tutup aurat k... pakai inner.. hahaha

konvoi dengan kawan MRK,, Azan --- dia pun tutup aurat gak,, hakhakhak

kumpul jap kat Tol Skudai...

 RnR Pagoh

 RnR Seremban

RnR Serdang

MRK kalau da sampai KL tak sah kalau tak pegi Danau Kota,,, saje jenjalan sambil tengok² ape² yang kalau rasa berkenan di hati,,, puas gak la aku mencari dan memilih tapi takde,,, MRK? soping sakan dia dengan kengkawan dia,, membeli suar celoreng.. khas untuk pakai time tengok motogp sok... wahhh,, da macam budak² B.O.S JDT da,,, hahaha

lelaki² ni semua soping sakan,,, aku tengok jek,, asik disuruh amik gambo jek,,, hukhuk

Day 2 - 13.10.2013

tido? macam biasa la kat uma Lya kat presint 5 tu,, sampai sana kol 4 pagi, tido kejap kol 8 memasing da bangun bersiap dengan uniform memasing.. semangat semua.. mak, kak ipar, adik, aku ready kan sandwich untuk bekal pegi sepang,, da 3 tahun da kitorang seludup sandwich,,, lepas jek,, hahaha... 

ready for motogp 2013,,, yeeeaahhhh

 abang, kak mimi dan Lya

my love, my heart, my soul, 

B.O.S yang baru.. Luaskan kuasamu,,, hahaha

 kat parking motor,, RM10 ok,,, mahal giler ! Rossi punyer pasal,,, bayo, bayo,,, hahaha

suami : rasa macam nak lempang jek bini aku ni,,, eeeeeeee,,
isteri : posing sayang, posing,, nak masuk blog,, hahahaha

 menuju ke K1 - bukit ini perlu dipanjat,,, semput !

MRK pakai suar askar, aku pakai topi askar jugak la,,,

 abis zoom camera aku sesah nk dapat kan shoot ni,,,

 race start !!!


 ketawa, ketawa... hahahaha

abang ajak abah dok kat grandstand tapi abah tak nak,, so, mak la yang dok grandstand... tak nampak motor kata nyer... dia lebih suka dok kat K1, so kami tong tong beli kan tiket abah dan adik kat K1... adik n abah 1 kete, abis race memasing bawak haluan sendiri,, diorang patah balik putrajaya, kami terus nak balik jb sebab esok kami KEJE !!! 

abah da dapat geng borak, kiri kanan abah orang dari indonesia

the sisters....

siboookkk je budak baju kuning 2 orang tu,,, huh !

kol 5 pm gitu race abis,, Rossi tak dapat naik podium walaupun Sepang adalah track feveret dia,, ermm tak pe la,, yang penting takde benda buruk berlaku sepanjang race,,, so,, time to go back,,, jem jem jem !!!



berjaya lepas kan diri dari jem terus kami ke Nilai 3 makan tengahari merangkap makan malam,,, hahaha... siap makan semua, rehat kan badan kejap terus pecut balik JB, singgah RnR Ayer Keroh MRK minum redbull aku togok kacip fatimah,,, sebab 22 ngantok atas motor,,, dok rileks² jumpe family abang...

pearl dengan motor Uncle Hafiz

lepak lebih kurang terus berdesup sampai JB kol 1130 pm... sampai uma aku dengan cepat terus mandi hadas terus tido... sok keje beb,,, da baring tu baru la rasa 1 badan bisa,,, tapi seronok,, kali ni motor MRK laju,,, hahaha,,, 

bangun pagi baru aku kemas beg dan belek² baju yang aku sempat grab kat booth Naza Bikers sebelum balik semalam... ramai bebeno orang so amik mana yang nampak jek,,, 


beg tank MRK beli kat Danau Kota,,, sangat berguna dan tak yah la aku gendong beg belakang lagi pas ni... hihihi

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...