Selasa, 10 September 2013

.:: Raya 2013 | 4 & 5 Syawal 1434H ::.

ok, aku masih nak share citer pasal raya,,, hahaha

raya ke 4 dan ke 5 tahun ni jauh kami beraya,, kami ke pantai timur ---> Kelantan... semua nya plan MRK,,, i follow jek,, aje giler nak ke sana tanpa ade sebab musabab... haaaaa,,, kawan MRK kawin kat Kok Lanas.. sebelum memulakan perjalanan aku sedduuuuuuuuuuttt napas dalammmmmmm dalammmmm... bukan 1 perjalanan yang mudah ok,,, ** ape la diorangni,, time raya² gini sibuk nak kawin..iisshhh **

kami gerak malam raya ke-3 tu,, kira² jam 11 malam... pegi ber-3 dengan kawan MRK yang dok kt Tg Sedili... kami ikut Mersing.. ikut gps Waze... bertukar² driver, menempuh malam yang sejuk tak ikut jalan pantai pun,, ikut Bukit Besi,, tup tup da sampai Machang... uma kawan MRK ni kat area Politeknik Kota Bahru nu... penah la aku pegi PKB ni time jadi JPP politeknik dulu² kala,, tak sangka sampai situ lagi,, hihi

memasing kelaparan,,, makan dulu yok... nasi kerabu dengan daging bakar,, sedap gak.. pas makan baru pegi uma pengantin...

 
bunga telur untuk majlis belah lelaki esok...

ini hantaran dari pihak lelaki.. 


 yang tengah tu staff Audit Negara juga,, Audit Pelajaran kt Cyberjaya,, Ayu nama nyer.. bff dengan pengantin lelaki katanyer... 

kat uma sanggah...

 ini la pengantin lelaki nya,, Hilmi...
laki aku tu da macam pakai earphone da rambut dia.. huahuahua


 berarak sambil berselawat

 time ni sangat panas,,, 



selamat pengantin baru... muuaahhh


abis je majlis kat uma pengantin pompuan tu, kawan MRK ajak pegi Pasir Mas,, nak anto Ayu dengan jenjalan sana,, kitorang ikut jek,, macam biasa la,, jem mesti jem punyer... stress aku...

tetiba nampak wisma Audit Kelantan,, cantik,, bila la Audit Johor nak ade bangunan sendiri eakkk...???

 singgah makan nasi lemak burung puyuh,, sedap.. lupe nama kedai nyer..

 muka kepenatan,, nak balik ke KB ni pun 1 hal nak menempuh jem,,, oh tidaaakkkk

otw balik KB kete kami exciden,, jem, memasing tak sabo nak lepaskan diri,, hujan pulak tu,, amik ko,,, kete kami kena langgar... kemek sikit pintu belakang belah driver... da la kete pak mertua,,, MRK terus kuar setel dengan orang tu,, tup² orang tu cuma bagi RM100 jek,,, pakai Forte tak kan tak de duit deerrr.... chhoooiiii

kete suspek

da tu MRK ajak pegi Wakaf Che Yeh,, aku tak larat nak turun,, sakit kepala rasa macam nak pecah.. sangat penat dan rasa nak demam... aku tido dalam kete jek,,  bagi can MRK jalan² dengan kawan² dia,,, kol 3 pagi baru hotel,,, errrmmm,,, aku pun sambung tido lagi,,, dalam hati berkata,, aku serik nak pegi Kelantan lagi !!!!!!!

esok nya bangun pagi dengan rasa yang segar,, hahaha... pepagi lagi kami da siap untuk majlis belah lelaki pulak,, cepat pegi cepat la kami semua balik JB,,, 1 lagi perjalanan yang jauh untuk kami lalui... oh Tuhan.........

special wish from us...

semalam kami yang pakai kan samping,, arini pun kami jugak,,, 


gambar dengan pengantin sebelum balik JB

 singgah beli kopok, jagung kat kuala terengganu,,

last singgah makan lagi kat tanjung lumpur..

kol 2 petang kami gerak dari Kok Lanas,, sampai JB kol 3:30 pagi... lama kan,, macam² pengalaman sepanjang perjalanan raya kami ke Kelantan ni... exciden la, sesat la, terjumpa 'hantu' la,, tetiba MRK rasa kete berat la, cermin kete tetiba kabur tak nampak ape la... eeeeee,,, semua menakutkan kan... dan yang paling tak best sekali,, aku tak de beli ape barang pun yang made in Kelantan,, rasa sangat rugi.... T___T

da da ~~

3 ulasan:

Haris Hatta berkata...

Aku pernah bersekolah di PKB suatu ketika dulu..lama btol x gi sana..

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...