Jumaat, 20 September 2013

.:: Raya 2013 | 18 Syawal 1434H ::.


sempena raya deepavali yang da lama berlalu, aku nak share citer raya puasa yang lepas,, mood raya jugak kan.. haha,, ini cerita pasal mak buat kenduri sekali dengan marhaban time raya aritu... dan ini la peluang kami adik beradik nak berkumpul... pasal awal² raya si Lya tu tak dapat balik nak raya sekali.... 

menu adalah yang paling simple kami buat,, soto/mee hoon ungkep, resepi turun temurun dari embah kami... dulu tau makan jek, sekarang resepi semua embah da bagi kat anak cucu menantu semua... so semua da bole buat... nampak macam biasa je kan,,, tapi pada yang rasa akan rasa ada kelainan kat sup ungkep ni... hihihi


tak pasal² aku yang kena masak aritu,, sebab da pandai kan, tapi abah tetap kena jadi juri untuk merasa,, sebab lidah abah ni 'jahat'.. ade je yang sedap kat tekak dia.. hihihi

MRK pun turun padang gak,,, meragut kelapa,, hahaha

ok, semua da ready,, 

kuih muih

 air sejuk/panas semua ade,,

 orang blok pun da start membaca,,,

 masa untuk makann,, sila kan ~~


 mak do borak² dengan jiran tetangga

masa untuk balik,, 

terima kasih datang...

bila tetamu da balik, masa untuk tuan uma makan pulak yekk,,, 

 MRK pun makan... dia suke sup ungkep ni,, siap promote kat kengkawan dia lagi,, hihihi

 member adik merangkap tukang amik gambar,,,

da siap makan semua,, ini la masa untuk bergambar,,, gambar sampai pengsan,,, hahaha

muka berlagak,,, macam cantik je,, macam cantik je,, hahaha

 tengah pujuk kaisah yang tak nak bergambo,,, hujung² amik kusi kecik dok depan sambil main tab...

 family potrait

 candid

 family abang

 family Lya

 my family


 si bungso

 adik beradik semak seabah

 menantu - biras

 superbMAN

wonderpetwomen



 sehidup semati...

 in shaa Allah...

 amin ~~

abis da photoshoot raya kami,, puas rasa dapat kumpul adik beradik semua,,, dulu masa kecik² senang,, tiap2 ari jumpa,, sekarang memasing da ade family sendiri, agak susah,, kena rancang, plan A, tak jadi plan B pulak,, dan akhirnya jadi,, tu yang syok tu kalau rancang, jadi...

ok... jumpa lagi di entry seterusnya,,, 

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...