Khamis, 19 September 2013

.:: Raya 2013 | 17 Syawal 1434H ::.


masih entry pasal raya,, ade aku kesah.. errrmmmm,,, hahaha,,, kali ni cerita pasal raya aku dengan kawan² Kakaotalk aku ni,,, Lydia dan Ida... plan yang dirancang sejak belum nampak anak bulan nak puasa lagi,, akhir nya menjadi... tema beraya kali ni adalah "Kami Berbaju Batik Pergi Beraya",,, panjang kan temanya.. hahahahaha............

diorang sampai uma aku dalam kol 3 ptg gitu... aku pun tak la plan nak masak yang leceh² sebab nak ikut diorang beraya,, aku kasi diorang makan spagetti dengan jambu batu,, dengan air sekali, kang tercekik pulak kan,, haha... yang special nya meatball spagetti tu aku buat sendirik... 1st try dan menjadi... nak resepi? nanti aku bagi kayyy... gambar makanan memang aku tak snap,, lupe ko... excited sangat nak jumpa 2 minah yang kuat gelak ni,,, kekeke

tengok la,, nak amik gambar pun nak ketawa,,,
pose tangan di dagu nama nyer ni,, huahuahua
**gambar ni aku rembat dr fb Ida,,,

da siap beraya uma aku,, sekarang nak menuju ke uma Yani pulak,,,

taukey Ida,,,

kat uma Yani -- Kempas Indah -- kami dok borak² jugak,,, sibuk memasing cerita pasal sekolah, pasal kena denda, pasal nangis kat pondok bas... hujung² gelak... laki² kitorang pening tengok bini masing².. kalau tak di sound ari da petang, memang tak reti nya nak beransur balik... MRK? geleng kepala jek,, terperanjat tengok perangai sebenar bini dia,, baru awak tau kan... hahahahaha

**gambar ni aku rembat dr fb Ida,,,

lepas tu kami pergi uma Oja kat pasir gudang... sambung lagi cerita nangis kat pondok bas... suraya ade sekali time ni,,, lagi la gelak sakan... sekali lagi laki² kitorang geleng kepala... hihihi

**gambar ni aku rembat dr fb Ida,,,

gambar ni khas untuk tatapan Suraya,,, gedik siot ko... hahaha

kat uma Suraya plak si Ida tu tak dapat nak join sebab emergency kena balik ke hospital -- ayah dia sakit -- yang dia tinggal kan adalah kain pasang... raya² pun bisnes kawan aku ni,,, aku pun amik la selai,, buat basahan keje... 

**gambar ni aku rembat dr fb Lydia,,,

abis da raya uma kengkawan... sedikit galat sebab sekeping pun aku/kami tak snap gambar suami² kami bersama-sama antara mereka sebagai kenangan²an... galat sangat.. ade tak de pun ade la 1 ni masa kat uma aku... 


abis beraya uma kawan2, pak Ngah MRK yang dok kat Kg Pasir Puteh pun jemput datang uma,, tak sedap pulak kan da sampai sana tak singgah,,, banyak makanan yang pak Ngah sediakan, jamah jugak la sikit,, kat uma pak Ngah ni ade mesin Ceragem, MRK try,, nampak macam ok jek... korang tau tak Ceragem? tak tau? google la sendirik...



45 minit dia dok dalam selimut tu,,, sian dia,, hihi... tapi bagus mesin ni, nampak peluh kotor keluar... toksin la tu kan... makan pun da macam2 kan... Pak Ngah wakaf je mesin ni, sesapa je bole datang pakai,,, bagus kan,, semoga murah rezeki pak ngah,, amin...

ok,, next entry masih cerita pasal raya,, jangan muntah belahak k,,,

da da ~~









Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...