Khamis, 26 September 2013

.:: Burger RM1.88 @ Burger King ::.

sape nak makan burger murah... meh beli kat burger King,, tengah ade buat promo burger RM2 termasuk tax... aku da pegi beli malam semalam... Borong abis aku semalam... Aku beli 5 biji,,, hahaha,,, kembong la perut dengan burger... bangun pagi teiba da pandai speaking,, sebab makan burger byk sangat,,, hahahaha... verangan,, chhooiiii

Tak mo citer banyak, meh tengok gambar aku time membeli burger semalam... aku pegi beli dengan jiran tetangga, beli kat taman tasek...
ni la banner promo nyer tu,,, percaya tak...


sorang bole beli 3 je ke.. tak la,, aku beli 12 skali utk jiran2 yang kirim... lepas jek.. yang 4 lagi tu pun promo rm2 gak include tax...

thanka kak ima sebab bawak kitorg pegi beli... 


sampai uma ape lagi, makan la... suami 2 isteri 2 lagi 1 share makan sesama... bahagia kan... hahaha... sibuk gak aku dok tanyer cashier harga biasa kalau tak promosi bape,, rm7 lebih ko,, takde air, takde fries... 

jadi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba burger ni,, rasa sedap, harga berbaloi-baloi..

da da ~


Rabu, 25 September 2013

.:: Wordless Hari Gaji ::.


alhamdulillah, turun dr kete nak pegi keje jumpa duit ni dalam hujan,, tu yg basah lokos tu duit nyer,,, 

semoga Allah murahkan rezeki aku sekeluarga,, Amin...

Sabtu, 21 September 2013

.:: Raya 2013 | 28 Syawal 1434H ::.


lama da entry ni terkepam dalam draft,,, baru la ni nak publish,, lupe!!! hahaha

28 Syawal yang lalu, kelab sukan opis berjaya gak buat jugak jamuan raya,, acara wajib yang kalau tak buat kompom kena kutuk la AJK-AJK nyer,, hahaha,,, mesti kena buat ok !!! hahaha

sebagai AJK aku kena la amik port,, kalau tak, memang kena ngumpat je la nanti,,, sekali pun cuma bagi idea nak minum air ape time jamuan tu nati,,, hahaha,, tak la, saje jek seloroh,,, orang da lantik kita, so kena la kita ade rasa tanggungjawab kan... so, tema jamuan raya kali ni adalah Merdeka Raya... semua semangat patriotik,,, raya pada baju, patriotik ade pada bendera nyer... slogan,,, hahaha

lokasi seperti gambar di atas yek... 

kami la AJK yang berbaju merah... garang tak? garang tak? hihi

saje posing depan hotel konon nak tunggu tetamu,,, padahal nak melaram jek,, hahaha

kami la penunggu di pintu masuk dewan makan, hahaha

hai......

lebih kurang jam 11 pagi majlis bermula dengan ucapan dari pengarah... sikit je pengarah berucap.. **da lapo la tu,, huhu,, lepas tu kami bermarhaban dan lepas tu kami menyanyi sempena bulan merdeka,, lagu ape? Negaraku, Jalur Gemilang dengan 1 Malaysia,,, tak kan la nak lagu rembau most wanted pulak kan,, hihihi.. lepas tepekik telolong nyanyi, kita makan k..... 


lirik, bendera semua da ready...

bangga giler dapat nyanyi sebelah boss,,, hahaha... 

menu...





sambil makan ade persembahan tarian dari pra sekolah,, ala sekolah mana i lupe u,, huhu

lepas makan tu memasing snap picture, so aku dan dan jadi pemburu camera,, mana ade yang tengah posing cecepat aku selit,, hahaha,,, moh la tengok sesempat mana aku selit dan posing,, kekeke


tetiba gambar ni ade boss,, ait, boss pun nak selit gak ke? sporting r boss...

terasa sangat kerdil aku bila bergambar dengan mereka-mereka ini,,, group otai




yeeaahhhhh......

kami la yang bertanggungjawab untuk jamuan raya KSAJ 2013,,,
maaf kan kami jika ade kekurangan yek,,, 

 da da ~~



Jumaat, 20 September 2013

.:: Raya 2013 | 18 Syawal 1434H ::.


sempena raya deepavali yang da lama berlalu, aku nak share citer raya puasa yang lepas,, mood raya jugak kan.. haha,, ini cerita pasal mak buat kenduri sekali dengan marhaban time raya aritu... dan ini la peluang kami adik beradik nak berkumpul... pasal awal² raya si Lya tu tak dapat balik nak raya sekali.... 

menu adalah yang paling simple kami buat,, soto/mee hoon ungkep, resepi turun temurun dari embah kami... dulu tau makan jek, sekarang resepi semua embah da bagi kat anak cucu menantu semua... so semua da bole buat... nampak macam biasa je kan,,, tapi pada yang rasa akan rasa ada kelainan kat sup ungkep ni... hihihi


tak pasal² aku yang kena masak aritu,, sebab da pandai kan, tapi abah tetap kena jadi juri untuk merasa,, sebab lidah abah ni 'jahat'.. ade je yang sedap kat tekak dia.. hihihi

MRK pun turun padang gak,,, meragut kelapa,, hahaha

ok, semua da ready,, 

kuih muih

 air sejuk/panas semua ade,,

 orang blok pun da start membaca,,,

 masa untuk makann,, sila kan ~~


 mak do borak² dengan jiran tetangga

masa untuk balik,, 

terima kasih datang...

bila tetamu da balik, masa untuk tuan uma makan pulak yekk,,, 

 MRK pun makan... dia suke sup ungkep ni,, siap promote kat kengkawan dia lagi,, hihihi

 member adik merangkap tukang amik gambar,,,

da siap makan semua,, ini la masa untuk bergambar,,, gambar sampai pengsan,,, hahaha

muka berlagak,,, macam cantik je,, macam cantik je,, hahaha

 tengah pujuk kaisah yang tak nak bergambo,,, hujung² amik kusi kecik dok depan sambil main tab...

 family potrait

 candid

 family abang

 family Lya

 my family


 si bungso

 adik beradik semak seabah

 menantu - biras

 superbMAN

wonderpetwomen



 sehidup semati...

 in shaa Allah...

 amin ~~

abis da photoshoot raya kami,, puas rasa dapat kumpul adik beradik semua,,, dulu masa kecik² senang,, tiap2 ari jumpa,, sekarang memasing da ade family sendiri, agak susah,, kena rancang, plan A, tak jadi plan B pulak,, dan akhirnya jadi,, tu yang syok tu kalau rancang, jadi...

ok... jumpa lagi di entry seterusnya,,, 

da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...