Rabu, 7 Ogos 2013

.:: Indahnya Ramadhan | 16 - 29 Ramadhan 1434H ::.

bersambung cerita pasal menu berbuka puasa... lambat bebeno nak up citer ni,, i bz memasak ok,, hahaha.. moh la kita tengok sesama ape yang kami makan untuk berbuka dari 16 - 29 Ramadhan yang lalu...

 16 - opis buat majlis berbuka puasa, tak sempat nak snap pic makanan,, sibuk... nampak meriah sebab ramai staff yang datang tahun ni... caya la korang...

 17 - laksa penang, kopok lekor

 20 - kuey tiaw goreng, kuih buah melaka

 20 - MRK bagi hadiah,, tak tau besday ke, anniversary ke... aku sambar je la,, tQ MRK

 21 - sawi bening, ayam goreng rempah, telur goreng, sambal belacan

 22 - ayam lemak cili api, kacang buncis goreng telur, kopok lekor lagi

 23 - mee hoon sup - sup turun temurun embah...

 24 - MRK ajak kawan² keje berbuka kat uma,, sup ayam, begedil, popia sambal, macaroni goreng, nasi putih, asam pedas ayam, sayur campur,,

 25 - berbuka luar kat Tesco,, mee hot plate untuk aku, nasi ayam untuk MRK

 26 - berbuka kat kedai makan member MRK,, makan lauk ikan jek,, yang lain da abis,,

 27 - nasi ayam

 28 - nasi impit baki masa kawan² MRK datang berbuka, kari ayam, sayur campur, telur dadar..

29 - berbuka kat Killiney Kopitiam @ mydin Nusajaya,, nasi lemak ayam dengan Laksa Singapore.. makan pakai voucher groupon.. 

abis da berpuasa dan kita akan berhari raya... alhamdulillah,, puasa secara sederhana,, dan kami akan kekal kan sampai bila².. tak mo membazir... sedih kalau tengok makanan tak abis... sebab ade yang tak dapat makan langsung kat negara luar sana kan... 

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...