Khamis, 25 Julai 2013

.:: Indahnya Ramadan | 1 - 15 Ramadan 1434H ::.


Salam Ramadhan untuk semua yang dok jenguk² blog ni tapi takde entry baru,,, rasa macam malas sikit nak update,, hihi,,, ok,, sekarang seru da sampai, so mari la kita share sesama menu berbuka yang super duper simple di umah saya sepanjang 15 hari kita berpuasa... 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


1 - roti jala + kari ayam

2- berbuka kitorang buka kt luar,, buffet kat restoran aneesa, member MRK punyer.. murah jugak la harga RM15 dewawsa RM8 kanak².. tapi tu la tak sempat nak snap pic,, sebab sampai restoran da azan... kalau nak try bole la,, macam² jugak menu nyer,,

3 - mee hoon goreng, kupang sambal, kobis goreng, ikan kering, kuih muih

4 - berbuka kat uma mak mertua,, kuih, mee goreng, nasi lemak, rojak, sandwich

5 - berbuka kat uma abang dengan mak abah,, macam² ade.. beli kat bazar jek,, 


6 - mee rebus & onde², tetiba MRK balik bawak kawan dan makanan,, tu yang bertambah makanan

7 - mee goreng, ayam goreng berempah dan bubur sum²

8 - asam pedas ayam, buncis goreng telur, mee goreng (selamam) kuih muih

9 - mee hoon sup

 10 - ayam ungkep, bayam bening, kuih muih

 11 - sekali lagi berbuka di umah mertua,, tapi tak sempat nak snap menu,, round kedua bapak mertua ajak makan luar kat restoran firefly kat area bandar penawar

 12 - berbuka kat uma embah kat 5 kedai,, aku buat onde² dengan spagetti goreng

antara menu lain yang ade kat uma embah

13 - nasi goreng daging kunyit MRK beli, nasi goreng biasa aku buat,, panas kan lauk bersahur dengan kupang yang aku beli kat depan danga bay...hari isnin takde pasar kan,, so ala kadar la menu buka kami,,

14 - menu arini agak banyak sebab da belanja barang dapur... siakap 3 rasa, tomyam campur, kailan goreng, bubur lambuk nong chik,, 

15 - kuey tiaw goreng, murtabak, kopok lekor, bubur lambuk (semalam)

simple je kan menu berbuka kami,,, ntah,, rasa malas nak masak berat², MRK pun tak makan banyak pun time puasa kali ni,, hihihi... besederhana saja...

sekejap da 16 ari berpuasa,, persiapan raya? takde,, sebab harini baru gaji dan baru la nak beli itu beli ini,, duit gaji nak buat raya, nak buat bayo bil bulanan,, errrmm,, alhamdulillah tahun ni dapat jugak bantuan khas RM500... bernafas la sikit kan... belanja raya belanja jugak tapi kena beringat yek kengkawan semua..

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...