Rabu, 31 Julai 2013

.:: Kebaikan Alfalfa Shaklee | Testimoni ::.

kebanyakan sekarang ni semua da maklum kan dengan produk kesihatan Shaklee,, kalau google pun semua da bole baca kebaikan untuk setiap produk..

ok, kali ni aku nak share testimoni dari member aku sendiri yang telah mencuba untuk makan Alfalfa sebab dia menyusukan anak perempuan dia... tujuan utama dia amik alfalfa ni sebab dia takut bulan puasa susu badan dia akan kurang.. tapi tak alhamdulillah, rasanyer tak sampai sebulan dia makan, semalam dia post kat fb dia cakap susu dia banyak walaupun berpuasa,,, tak caya? jom kita tengok screen snap yang aku ade ni...

perbualan pada awal Julai

 post kat fb pada 29.7.2013

semalam borak² kat msg..

ok, percaya tak sekarang? aku tutup nama tu bukan ape, privacy utk tuan punyer badan.. hihihi.. so, kalau ade yang nak order ke nak tanyer ke bole jek pm/wasap/kakaotalk/line kat aku k.. 0137551574,, tengahari ni aku nak lari jap g amik stok,,, pm cepat² k... kalau uols nak beli sendiri pun bole pakai je no ID aku.. 890464

da da ~~


Khamis, 25 Julai 2013

.:: Indahnya Ramadan | 1 - 15 Ramadan 1434H ::.


Salam Ramadhan untuk semua yang dok jenguk² blog ni tapi takde entry baru,,, rasa macam malas sikit nak update,, hihi,,, ok,, sekarang seru da sampai, so mari la kita share sesama menu berbuka yang super duper simple di umah saya sepanjang 15 hari kita berpuasa... 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


1 - roti jala + kari ayam

2- berbuka kitorang buka kt luar,, buffet kat restoran aneesa, member MRK punyer.. murah jugak la harga RM15 dewawsa RM8 kanak².. tapi tu la tak sempat nak snap pic,, sebab sampai restoran da azan... kalau nak try bole la,, macam² jugak menu nyer,,

3 - mee hoon goreng, kupang sambal, kobis goreng, ikan kering, kuih muih

4 - berbuka kat uma mak mertua,, kuih, mee goreng, nasi lemak, rojak, sandwich

5 - berbuka kat uma abang dengan mak abah,, macam² ade.. beli kat bazar jek,, 


6 - mee rebus & onde², tetiba MRK balik bawak kawan dan makanan,, tu yang bertambah makanan

7 - mee goreng, ayam goreng berempah dan bubur sum²

8 - asam pedas ayam, buncis goreng telur, mee goreng (selamam) kuih muih

9 - mee hoon sup

 10 - ayam ungkep, bayam bening, kuih muih

 11 - sekali lagi berbuka di umah mertua,, tapi tak sempat nak snap menu,, round kedua bapak mertua ajak makan luar kat restoran firefly kat area bandar penawar

 12 - berbuka kat uma embah kat 5 kedai,, aku buat onde² dengan spagetti goreng

antara menu lain yang ade kat uma embah

13 - nasi goreng daging kunyit MRK beli, nasi goreng biasa aku buat,, panas kan lauk bersahur dengan kupang yang aku beli kat depan danga bay...hari isnin takde pasar kan,, so ala kadar la menu buka kami,,

14 - menu arini agak banyak sebab da belanja barang dapur... siakap 3 rasa, tomyam campur, kailan goreng, bubur lambuk nong chik,, 

15 - kuey tiaw goreng, murtabak, kopok lekor, bubur lambuk (semalam)

simple je kan menu berbuka kami,,, ntah,, rasa malas nak masak berat², MRK pun tak makan banyak pun time puasa kali ni,, hihihi... besederhana saja...

sekejap da 16 ari berpuasa,, persiapan raya? takde,, sebab harini baru gaji dan baru la nak beli itu beli ini,, duit gaji nak buat raya, nak buat bayo bil bulanan,, errrmm,, alhamdulillah tahun ni dapat jugak bantuan khas RM500... bernafas la sikit kan... belanja raya belanja jugak tapi kena beringat yek kengkawan semua..

da da ~~


Jumaat, 12 Julai 2013

.:: Aku Adalah Salah Seorang Shaklee Independent Distributor ::.

senangkan tajuk entry je da menggambarkan segala-galanya... tak yah nak berkias² bagai...hahaha... 

ok, aku tau semua orang da tau da kebaikan produk Shaklee ni,, sekarang senang,, google jek Shaklee kuar memacam,, cuma korang nak baca @ tidak jek la... antara set yang Shaklee tawarkan adalah:-
        • Set Kesihatan Optimum
        • Set Ibu Mengandung
        • Set Ibu Menyusu
        • Set Berpantang/Pembedahan
        • Set Kecantikan/Kesuburan
        • Set Penjagaan Dalaman Wanita
        • Set Resdung/Alergi/Asthma/Enzema
        • Set Sistem Pertahanan Badan
        • Set Kanak²
        • Set Suami Isteri
        • Set Menguruskan Badan
        • dan set² lain mengikut keperluan

aku pun da lama gak makan Shaklee ni tapi baru sekarang aku nak bergiat menjual sambil membantu kengkawan/sedara mara sama sihat macam aku.. hihihi.. aku jual pun dengan harga yang memang korang semua mampu milik... percaya la,,, aku sama nak membantu kawan²... 

sekarang ni aku da beberapa kali da pergi HQ Shaklee kat Jb tu untuk amik stok order kawan².. rupe nyer ramai gak kawan² aku yang berminat untuk mencuba Shaklee ni,, ade yang amik untuk banyakkan susu untuk baby, untuk kesihatan wanita termasuk la kesihatan suami... korang memang best,,,

1st time beli

2nd time beli

3rd time beli... fresh lagi ni,, baru amik tadi..

kalau korang rasa korang ade produk yang memang nak beli, bole jek terus pegi ke Shaklee cawangan yang berdekatan @ ke Shaklee kat Taman Molek tu beli terus, pakai ID aku - 890464 untuk dapatkan harga ahli.. sebelum datang col dulu pun ok,,, ni no tel 07- 3525188.. korang jugak berhak mendapat konsultasi tentang cara pemakanan dan sebagainya yang perlu dari aku,,,

so, pada kengkawan yang berminat nak mencuba Shaklee ni jangan malu² tanyer aku k,, aku akan cuba sebolehnya membantu korang k... in sha Allah aku rekemen mana 1 yang sesuai k...

last sekali aku nak share pasal Shaklee ni adalah:-

SHAKLEE.. Sentiasa SELAMAT

♥ Lebih daripada 80,000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan
♥ Potensi terjamin - pengesahan bahan botani daripada pihak ketiga
♥ Ketulenan terjamin - 350 ujian-ujian pencemaran dikendalikan bagi setiap ramuan botani baru
♥ 100% kepuasan terjamin


 SHAKLEE.. Sentiasa BERKESAN

♥ $300 juta dilaburkan dalam pengujian penyelidikan dan pembangunan
♥ Terdapat 70 kajian klinikal bercetak
♥ Terdiri daripada 60 saintis Shaklee
 ♥ Terdapat 55 paten dan paten tertunda
♥ Kajian ulangtahun ke 50 menunjukkan yang pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang mempunyai kesihatan ternyata lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan langsung
  
SHAKLEE.. Sentiasa MESRA ALAM

♥ TIADA perasa-perasa tiruan
 ♥ TIADA pemanis tiruan
♥ TIADA pewarna atau lemak trans
♥ TIADA bendasing tersembunyi
♥ TIADA ujian terhadap haiwan
♥ TIADA bahan-bahan yang diharamkan
♥ TIADA peluntur klorin

 Inilah faktor2 utama aku ♥ Shaklee dan aku akan hebahkan pada anda semua.
Apa tunggu lagi.. jom sama2 kita jalani kehidupan yang sihat, selamat dan mesra alam bersama Shaklee..


“SHAKLEE.. SELAMAT SECARA SEMULAJADI,
TERBUKTI BERKESAN SELAMA LEBIH 50 TAHUN”


da da ~~

Selasa, 9 Julai 2013

.:: Kau Datang Lagi | Ramadhan 1434H ::.

ahlan wa sah lan ya ramadhan... 

wahhh,, kejap je da nak puasa balik... memang la kejap sebab tahun lepas kita puasa bulan 8, tahun ni bulan 7, tahun depan bulan 6 dan seteruuussssssssnnnyyyaaaa... menunjukkan dunia ni memang berpusing... hihihi,,, **bajet ahli sains negara? hahaha**... semalam dapat gak tengok pengumuman raya puasa kat tv3,,, snap sat pic nyer... hihi


jadi malam ni da bole la kita semua niat yek,,, macam aku, aku akan niat tiap² hari... korang caner...?


da tu mcam biasa la kan,, persediaan untuk sahur dan berbuka.. aku akan ready kan siap² bahan utama nak memasak... blender lada kering, bawang merah dan bawang putih... MRK ni suka makan buka kat uma,,, nak makan luar tu kurang sikit,,, sebab dia lebih suka minum air kalau berbuka,,, rasa rugi la kan kalau beli buffet kat luar tapi makan tak banyak,,, errrmmm... baik makan kat uma... kannnnn...

stok utk 2 minggu dulu

semalam kat pejabat sempat gak kami buat makan² sebelum nak puasa ni,, kira port luck by seksyen.. macam² gak makanan yang ade... 

tingkat 19

arini kat tingkat 21 pulak...

akhir sekali,,, harapan untuk ramadhan kali semoga kami berdua dapat menjalankan ibadah puasa hingga je penghujung ramadhan,,, semoga dipermudahkan segala urusan, di tenangkan jiwa dan nafsu... kami berdua juga minta maaf jika ade salah silap pada semua kengkawan dan sedara mara....

in sha Allah, Amin ~

da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...