Khamis, 20 Jun 2013

.:: Kerja Dalam Jerebu,, hihihi ::.

haiiii semua,,, lama tak update kan,,, sedikit bz dan tak de story nak share,,, hihihi... lagi pun mood nak berblog hilang seketika,, tak tau kenapa,,, blogwalking tu selalu la,,, cuci mata kan,,

anyway start minggu ni sampai minggu nak puasa nanti aku outstation,, tak la jauh mane pun,, kt nusajaya jek,,, kat opis yang sama pun masa buat keje awal tahun aritu,, seronok sebab bole datang keje sedikit lambat,,, ye la,, belakang uma je kan,,, biasa kuar kol 7 am, ni aku kuar kol 8.05 am... **siap ade 5 minit tu,,** agak lama kat opis orang kali ni,, ye la nak cari salah diorang kan,,, bongkar semua dokumen yang ade,,, best kan,,, hahaha

eeehhhh,,, korang mesti perasan kan yang negeri2 selatan malaysia sekarang ni sedang mengalami jerebu,,, jerebu yang sangat teruk,,, nampak macam kabus jek,,, ala2 kat genting gitu kan,, tapi bau asap,,, so ramai la kengkawan kat fb yang jadi wartawan melaporkan keadaan jerebu kat tempat memasing... bagus ape,, share info,,, dapat la tau keadaan kampung caner, kat kawasan perumahan caner kan...

sekarang ni pun aku yang keje dalam aircond da rasa sakit tekak,,, ape lagi kekasih ati aku MRK tu keje naik motor,, kompom2 la akan sakit tekak jugak,,, so, kena pakai mask tutup hidung tu,, sekurang2 nyer kita mencegah dari kena sakit tekak kan... ni semua indon punyer pasal la,,, dia punya angkara kita semua yang kene,, iissssshhhh

gambar kat nusajaya pada 19.6.2013 jam 5.29 pm
aku pun nak jadi wartawan jugak,, hihihi 

ok, berbalik pada citer keje,,, maakkk aaiii,, bukan main sejuk lagi kt bilik yang kami buat keje ni,,, melantun lantun sejuk nyer... kami? oo,, aku berdua dengan bos,,, takde orang lain,, maklum la seksyen aku ni ramai yang da naik pangkat.. aku? ntah bila la,,,, hihi... 

time rehat kitorang tak kuar,, malas, lagi dengan jerebu ni kan... so aku amik jalan mudah dengan membawa bekal,,, setakat 3 ari kat opis orang ni la yang kami makan untuk lunch,,, nak tau ape? meh tengok gambo meh,,, 

bungkus pakai daun pisang, senang, pakai buang style,, hihi
semalam nasi lemak sambal udang,, arini mee hoon goreng,, home made ok...
sudu tak leh buang,, simpan untuk esok,, hihihi






                         sememeh sekali.. hihihi




amacam? cara kan,,, benda bole buat, cuma nak dengan tak nak jek, malu? tolak tepi jauh2... yang penting perut kenyang, hati senang... hihihi

ok.. nak sambung buat keje,, banyak lagi nak kena siap ni.. bulan pose nak dok opis tak nak dok opis orang,,, 

da da ~~

                                                                                 

1 ulasan:

uyah nazura berkata...

wahhh kak erin pandai gitu buat nasi lemak bungkus kai daun pisang...nampak macam sedap jek nasi lemak sambal udang tu...heheh

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...