Selasa, 28 Mei 2013

.:: BBQ Chicken @ Aeon Bukit Indah ::.

 

ape yang dirancang tak jadi,,, bajet balik keje semalam nak pegi belanja barang dapur kat tesco sebelum tu nak pegi makan kat kenny roger tapi seronok banget laki bini tengok running man,, leka,, tengok² jam da kol 8:30 mlm,,, singkat kan fikiran ajak MRK makan kat Aeon Bukit Indah jek,,, BBQ Chicken,, makan pakai voucher...


voucher tu aku beli RM10 satu, aku beli 2,, jadi, nilai voucher tu RM40... so, order je la nak makan ape,, kalau lebih bayar je la baki nyer... 

 
1. Char Rice Mrom RM9.90
2. Hot² Drum RM15.50
3. Kochi RM7.00
4. Happy Chicken RM7.90
ice lemon tea RM3.95

 total bill RM 55.65... MRK tambah RM15.65 jek,,

not bad la makanan kat sini,, restoran ala² korea kan,, gini la agak nyer rasa makanan orang korea,,, si MRK pastu sibuk cakap dengan pekerja restoran ni, kenapa tak letak tv pasang citer runningman,, mesti customer suka nanti... kata restoran korea,,, pastu dia ketawa dekah²,,, ntah ape² jek MRK ni,,


da da ~~


Isnin, 27 Mei 2013

.:: Padat, Sendat, Penat ::.

hahaha,,, agak melampau tajuk entry monday blues kali ni,,, sesungguhnyer aku memang penat menghabiskan cuti hujung minggu merangkap cuti wesak aritu,,, sekali sekala 2 kali 2 kala,, tak gitu? huhuhu

cerita bermula dari khamis malam jumaat,,, kitorang pegi tempat gelap,,, romen la ape lagi,, huhu... pegi tengok wayang lorrr,,, hahaha... pegi dengan sedara mara MRK,, besday makcik MRK yang lebih kecik dari dia,, hihihi,, tengok citer Fast 6 kat Leisure Mall... so far ok la,,, citer omputih mana tak real kan,, semua nampak best,, lepas tengok wayang tu lepak stulang makan sampai kol 3 pagi... semua jadi burung hantu,, kekekekeke

jumaat ade kenduri kat Taman Sri Pulai,,, sempat gak aku tolong² sebelum kenduri mula,,, susun tu susun ni... malam tu banyak jugak makanan,, ade nasi putih ade laksa penang,, bbrruuppp... alhamdulillah,,,

sabtu? MRK keje,, setengah hari jek,, aku masak tapi masak kat uma abang,, MRK da order nak makan bubur ayam jekk, sakit tekak kata nyer,, ok la,, siap masak semua aku balik uma bagi MRK makan terus siap² nak pegi tengok bola,,, JDT vs Pahang,, MRK tak ikut,,, malas kata nyer,,, so, aku pun berjimba la dengan adik beradik sekali mak abah kat stadium,,, berbaloi menempuh sesak macam nak ape bila JDT menang,, huhuhu

sebelum

selepas
menantu lelaki je yang takde,, 

ahad pulak, MRK ade date dengan sepupu dia, Hakim umur 8 tahun,,, nak pegi Legoland,,, dari kol 1pm - 5 pm... buat kan pass tahunan,,, gembira kesukaan Hakim nak main semua... memula macam berani,, da naik Project X terus takut,,, aku dok tepi jek,, malas nak naik,, takut,, huhu,, bawak masuk burger king tapi tak sempat nak makan,, da kuar legoland terus lapo makan kat The Chicken Rice Shop,,, errmmm,, sedap ~~



penuh kan dengan aktiviti,, hihi,, walaupun penat tapi aku puas,, kumpul adik beradik, kumpul dengan sedara mara MRK,, adil kan,, tapi yang tak best nyer secara tak langsung minggu ni aku tak sempat nak kemas uma,, nak sapu uma,, sempat baso kain jek,,, hihi... naye jek kalau ade tetamu datang mau macam lipas kudung aku kemas sembunyi itu sembunyi ini,, hahaha...

da da ~~



Sabtu, 25 Mei 2013

.:: Beli Barang Dapat Troli ::.


wahh,, bukan main senyum lagi aku kan posing depan pintu masuk jualan pinggan mangkuk periuk belanga ni kan... hihihi...

jumaat minggu lepas memang sengaja aku bawa kete g keje sebab nak ke Danga City Mall ni la,, **skrg i pegi keje nek motor balik nek bas tau,, hukhuk**.. cukup je time berdesup aku, Adda dengan Ika kuar,, hahaha,,, macam jakun pulak kami ni,,, ye la, 10 tahun sekali kata nyer diorang buat jualan macam ni,, rambang bijik mato den nengok barang² jualan..

tapi ape kan daya,, handbag semua kena masuk pastik beso, pastu diikat macam kat Mydin tu,,, macam mana la den nak snap pic itu ini,,, huhuhu... 

ape aku beli? aku banyak beli barang pyrex,, kegunaan dapur,, macam vision ke corelle ke corningware ke aku da ade,, tak mo la nak beli lagi,, cukup² la yang ade tu,,, nak guna malas,, sebab nak kena jaga elok² kan,, nak senang hujung² aku guna je pinggan tupperware aku yang warne warni tu,, meriah,, hihihi


1. mangkuk makan megi Corelle RM20/pcs
2. mangkuk sambal belacan Corelle  RM8/pcs
3. papan kaca pemotong Pyrex RM20.00
4. bakul penapis Pyrex RM25.00 - buy 1 free 1 = RM12.50
5. pembuka tin Pyrex RM20.00
6. sukatan untuk buat kuih Pyrex RM15.00
7. pan non stick Pyrex  RM50.00

hujung² time bayo aku dapat gak free gift, syarat kena beli lebih RM200.00, aku nyer baru RM186.00 tapi akak cashier tu bagi gak,,, hihihi,,, dapat sudu kecik,, ok la kan dari tak dapat ape...


haaa,, nak citer pasal troli tu,,, dapat free? banyak cantik muka ko,,, sewa RM20.00 ok,, bole pulang dengan syarat pembelian sebanyak 1 ribu.. kalau kurang tak leh dapat duit tapi bole bawak balik troli tu,, nampak permainan diorang,, hihi... so, nampak nooo aku beli tak sampai 1 ribu kan sebab tu aku posing dengan troli,, hihihi,,, tapi ok gak la troli tu,, memang wishlist aku pun,, senang kalau ke paso,,, tak yah la pakai troli subsidi yang nak belok susah tu,,, kan kan kan...

da da ~~


Rabu, 22 Mei 2013

.:: Istiadat Konvokesyen UiTM ke-78 | Tahniah Adik ::.


sape da graduate? sape? aku? lama da dulu, zaman beyen orang jawe cakap,, hihihi... mesti la adik bungso aku tu , Fazrin... graduate untuk diploma yang dia study kat UiTm Lendu aritu... sekarang dia tengah sambung degree kat UiTm Melaka... kos? kosmetik jek,,, hahaha,, sangat klisey jawapan tu kan,, huhu,,, kos mende ntah,, teknologi pejabat,, gitu la agak nyer,, 

konvo nyer ari selasa 14.5.2013,,, so isnin dan selasa la aku amik cuti... tu yang haku cuti lama tu aritu,,, sambil nyelam pastu tersedak,, sebab... poket kering,,, tak de duit nak beli air da,, hahaha.... konvo adik ni belah petang, tapi kol 1230 da kena lapor diri kat UiTM shah alam,,, biasa la kan kalau pegi orang lama ni, sibuk suro siap cepat, nanti jem, orang ramai,,, kol 930 kitorang da kuar uma,, semangat ! hahaha


masa pegi Fareeda aritu sempat gak beli hadiah hari ibu,,, mak hadiah kan FNJ untuk mak mertua dia tu, aku pulak bagi FNJ jugak untuk mak,,, adil kan,, hihi

dua² pakai tudung hadiah,,, selamat hari ibu untuk mak n embah...

cucu yang cantik lagi sopan tengah pakai kan nenek pin tudung,,, posing tetap posing hokeeyyy,, huhuhu

kitorang pegi 2 kete,, kebetulan asben Lya cuti, bole la dia nyebuk²kan diri sebagai GPS kami yang buta jalan ke Shah Alam,, huhuhu,, alhamdulillah, kami semua sampai dengan selamat,,, tak sesat pun,, hihi,, thanks Iwan... memasing excited sebab 1st time jejak kaki kt UiTM Shah Alam ni,, 0_0





time ni kitorang tunggu bas shuttle untuk ke dewan konvo,,, kalau nak jalan memang tak la,, jauh, naik bukit,, ooohhhh ttiidaaakkk !!!

turn aku pulak try,,, kena pulak dengan tudung i itu,,, sungguh bergaya,, hahaha

mbah kepenatan naik tangga kat stadium... serik da kata nyer nak pegi lagi,, sian mbah

tempat kejadian...

dok kat khemah yang da disediakan,, tv disediakan tayangan siaran langsung area uitm jek,, hihi

she's ready... congrate Adik..


wishes from us for u... 


double triple congrate sebab adik dapat Anugerah Naib Canselor, tu yang dapat pakai selendang pink tu,,, mesti mak dengan abah bangga kannn,, hihi


Q nak gambar studio,,, lepas hujan lebat ni...




aku amik pakej C, 3 posing berbeza siap frame RM180,, tambah RM10 pos ke kampung terus ...





da siap gambar studio,, jalan² area uitm snap pic tu snap pic ni, adik pulang jubah,,, selesai semua terus balik... yok layan pic itu ini tu,, hihi















eeee,,, 18sg










sampai putrajaya malam,, memasing kelaparan, sebelum pegi makan Lya singgah opis kejap amik blazer,, kak ipo nak pinjam,, sempat la mak abah mbah snap pic kat model beskal dengan tangga tu,,, sape lagi kalau bukan Lya,,, 




singgah alamanda kami makan johnny's secara lahap nyer,,, ngap ngap ngap,, sape velanja? iwan la... guna duit royalti jadi model MAS kata nyer,,, wow ! hihihi

siap makan, balik uma, mandi kemas beg terus bertolak balik ke JB dan singgah melaka anto Adik balik asrama... aku dengan abah tukar² drive, sampai JB 3:30 pagi,,, ari rabu i keje,,, hhhaaa,,,ngamtooookkkk ~~

untuk Adik, tahniah,, di atas kejayaan ini,, belajar lah dengan lebih tekun lagi untuk mengapai cita²,,, jadikan teguran dan nasihat sebagai tangga untuk kau menuju puncak,, dan jangan terlalu mendongak ke langit hingga lupa di mata kaki kau berpijak !!!

 da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...