Selasa, 30 April 2013

.:: aku seorang pengundi pos ::.

ceh, tajuk entry macam nak buat karangan peksa SPM yang 360 patah perkataan tu kan... hihihi,,, aku baca pun macam nak tergelak,, kekeke.. kali ni aku nak share caner rupe nyer undi pos tu,, meh aku citer yek... 

bebeno nyer ari sabtu lepas patut nyer da siap memangkah tapi aku tak pi amik surat daftar kat pejabat pos larkin sana tu ha.... jadi nyer, semalam aku mintak keizinan dari bos setengah hari,, nak pi memangkah la.. gigih uolsss,, aku pangkah dalam kete jek,,, kekeke

  1. oleh sebab uma tak de orang, posmen tingkat kan surat cinta... yang bertanda undi pos... terkejut mak masa memula tengok, dan dan jek terus nak pegi amik surat sedangkan masa tu hari da malam,, hahaha..
  2. dapat je surat terus bukak dengan gopoh,, gambar no. 2 dan no. 3, itu la isi yang ada dalam surat daftar tu... 
  3. nampak tak ade lambang ape kat kertas undi tu,,, hihihi
  4. da siap memangkah **5 minit gak dok fikir nak pangkah mana** masuk kan dalam sampul ikut warne dan kawasan... surat putih tu kena sign aku dan saksi,, sape saksi aku? orang pejabat pos la,, dia pun rela hati jek nak jadi saksi... hihihi
  5. kertas undi da masuk dalam sampul, surat putih da sign dengan sign saksi sekali, so masuk kan semua yang berkaitan dalam sampul merah dan putih itu... da siap tu aku terus bagi kat orang pejabat pos,, dia kata dah,,, oooo,, siap da,,, ok bye,,, hahaha
1 lagi perkara baru aku belajar semalam,,, menarik jugak,, dan dapat jugak share kat kengkawan semua,,, ari ahad nanti ni lagi 1 perkara baru aku akan belajar,,, jaga orang nak undi,,, mak aku kat kampung pun dok buat keje macam aku ni,, caya la mak,, hihihi,,, kak Nor, ketua tempat mengundi aku tu da ngajak kemas tempat mengundi kat sek keb khir johari, kg melayu majidee ari sabtu ni,,, sebagai persediaan untuk ari ahad nanti... tetiba nebezzzz,, kui3x...

ape pun aku sangat berharap undi aku tu sampai tepat pada masa nye dan di ambil kira oleh sesape yang berkenaan... lepas da tanggungjawab aku sebagai pengundi,, anda bila lagi,,,, ?? hihihi.. ooppss, lagi 1 jangan buat undi rosak tau,, sayang korang,,, 


da da ~ ~


p/s ringtone hp i lagu jom kita mengundi yang tomok nyanyi tu tau !!! hahaha


Khamis, 25 April 2013

.:: hari ahad makan pizza ::.

ahad lepas kat jb cuaca sejuk,,, hujan renyai² jek,,, syok jek tido berdua²an sambil tengok tv citer jalan² cari makan... syok kan,,, aah, time tu perut memasing memang tengah lapo... mula la dok pikir nak makan ape, kat mana,, nak masak memang aku malas nak pegang air kat sinki dapur tu,, sejuuuukkkk,, hihihi

tup ! teringat ade voucher makan yang aku tak abis redeem lagi... tasconi pizza kat depan Aeon Bukit Indah... dengan segera MRK suro bersiap,, tak yah mandi bole tak,,,? manyak cantik muka adik maniss,,, pegi mandi dulu maaaa,,, nti semua olang lali loooorrrr bau u punyer badann... haiya tokey gelap sudah malah la,,, haiyooo,,, kena mandi dulu maaaa... hahahaha

 hantu pak limat tengah tunggu pizza,, hahaha

 ni isteri dia,, hahahaha

 voucher ni tak de air,, so kami order oren jus dengan kokakola,, uuu la la la la....

 reg BBQ ciken

 yummy

 lasagna

 pergghh,, bercis sungguh,,, sangat sedappppp,, dap dap dap

 makan, makan

tak abis, so tapau 2 pcs pizza tu...

ok,, tu jek aktiviti kitorg ahad lepas... balik makan piza ni memasing carik bantal sambung tido,,, zzzzzz

da da ~~

Selasa, 23 April 2013

.:: Adi Dah Kawin... ::.


adi ni kira bff MRK la,, ye ke???? erkk,,, hahaha... diorang kawan sejak sekolah lagi,,, dulu bertiga tapi seorang da menghadap Illahi yang Maha Esa,,, oh,, tetiba aku sedey teringatkan arwah Toyol... 

yang kitorang pegi majlis belah pompuan,,, ari sabtu 6.4.2013 kat dewan Azalea,, belah lelaki esok nyer,, bajet nak pegi belah lelaki tapi kebetulan sama lak dengan wedding sepupu aku kat 5 kedai tu,, so, aku dengan MRK bagi2 la.. 

tak mo cakap banyak la kan,, jom la layan gambar yang aku amik yang tak seberapa hebat dengan photographers pengantin tu kan,, hahahaha

MRK dengan Jawa... tengah tunggu perantin bersiap,, 

oo,, pengantin bersongket biru

bikers da ready 

highway pun ade tol, ni kan pulak nak sanding,, ye tak? hahaha

singgahsana mereka

pengapit pengantin lelaki tu buat ape? korek bijih ke? hahaha


semoga korang berbahagia hingga ke akhir hayat,,

 wif kengkawan kami semua

dua2 syomel,,, hihihi

ok, untuk pengantin, Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat,, sabarlah dengan segala dugaan dalam berumahtangga... lagi 1,, kitorang memember semua da lama tak lepak dengan ko -- Adi... 

da da ~~


Rabu, 17 April 2013

.:: Release Tension Sat.... ::.

sekarang aku da gila balik main game,, dulu farm ville,,, bila kat opis da kena block, aku stop,, sekarang ni game Candy Crush pulak,,, semua gara2 adik aku Lya,,, memula macam malas,, bila da sedap tak nak berenti,, berenti gak la tapi bila nyawa da abis,,,hahaha... tapi nyawa da abis bole mintak dengan orang,,, ade jek kengkawan fb yang baik ati bagi nyawa.... saje jek buat game macam ni kan... 

 ni la antara peminat yang suka bagi nyawa kat aku,, hahaha

aku rasa aku orang yang paling lambat sekali tau pasal game2 ni... ye la, aku tengok member2 fb yang lain da level tinggi,, aku baru terkontang kanting nak abiskan level 70,, stress aku dengan coklat tu,, asik tumbuh jek,,, ggggrrrr,,, 

tapi tak leh suke2 nak main game ni, minggu ni aku 3 ari kursus kat akademi audit negara,,, nak bukak tab aku yg besar kat kelas ni pun payah,, sebelah boss, belakang ex-boss.. cover wey cover,, nanti SKT rendah,, hahahaha,,, tapi kengkadang kalau mata da nak tertutup sangat, aku lenjan main jek,,, baru le sego sikit bijik mata,, ngantuk? ofkos,,, malam tido lambat sebab belasah main game ni la,, hahahaha

kursus sekarang ni da kena pakai tag nama... student sangat kan,, hihi

tab dok depan mata,,, anytime jek i selak dan main game,, yeeaahhhh,, hahahaha

ok,, petang ni da nak balik jb da,,, rindu sangat da kat MRK aku tu,, makan ke tidak kan,,,, iiissshhh, aku kat sini makan sikit punyer sedap,,, kelmarin sempat makan Nando's dengan klik 1 kursus,,,, hahahaha,,, sangat lupe suami yek ko erin kalau da kuar dengan kengkawan,,,, huhuhu... dengan segera menelepon suami,,, kekekeke

da da ~~

Selasa, 16 April 2013

.:: Manhattan Fish @ Legoland ::.



lokasi pilihan masa beli voucher ni aku pilih kat Medini Mall, Legoland,, saje jek nak amik feel la konon lepas puas main kat Legoland nak makan,, hampeeehhh,,, haha,, pegi makan ni lepas wedding sepupu kat gelang patah,,, MRK tu sibuk cakap lapooo,,, ait? tak makan ke kat uma pengantin,,, saje jek kan,,, 

sebeno nya kitorang da datang da ari jumaat aritu, tapi kebetulan kedai deret² manhattan ni tak de karen,, punyer la bengang,, tu yang pegi makan kat Rasamas Taman U,,, nasib baik aku bawak semua voucher makanan,,, tak de yang ni, ade yang lain,, hihihi

 MRK sibuk nak on wifi,,, aku da sibuk nak makan

 voucher ni dapat spagetti, sup dan air,,,

kerang yang cukup besar

 dan eskrim,,, yummyyyy

tengah dok makan eskrim tu tetiba jek pelayan manhattan mintak isi borang survey dan komen jika ade kekurangan...

 aku isi sikit

 MRK isi sikit,, adil kan

ni la pelayan kami sepanjang di Manhattan... muka melayu, teylo indon,, hahaha

da da ~~



p/s asik citer pasal makan dengan orang kawin je kan,,, abis nak citer ape???? hihihi



Sabtu, 13 April 2013

.:: Sedapnya Burger Rasamas Ni.... ::.


jemput masyyuuukkk,,, hihi

rentetan dari entry yang lepas balik dari kluang,, kami kelaparan,, haha,, jual mahal sangat kan, member ajak makan tolak rezeki, padan muka kami,,, huhu... bila da lapar secara otometik jek aku teringat dengan voucher makanan yang aku da beli aritu,,, errmm,,, ape lagi,, menuju ke destinasi terus la,, Jusco Taman U... yyuuuhhuuuu ~

nampak flyer gambar makanan aku da geram,,, 

ok,, da sampai,, set burger + air berharga RM15.90 untuk 2 set,, murah kan...
terkeluar-kuar sekali ayam nyer... hihi

montok nyer daging ayam itu,,, yummyyyy

sedap,,, sayang nak abiskan...hihi


upah sebab tolong angkat kotak masuk kete yek,,, :-)

lepas tu kitorang order eskrim... singgit je 1 cawan... 

sang isteri nak bayo eskrim,,, 

da abis makan kat Rasamas tu, tetiba pulak MRK kata dia lapo lagi,, aaiittt...? burger tadi tu sikit punyer banyak bole lapo lagi,, MRK kata dia lapo nasik pulak,, ayo yo yo,, thambi,,, itu macam ka... haa,, yok la kita makan nasi pulak kat Arena JJ ni... aku tak la makan sekali,, kenyang ok... bbrruuppp,, alhamdulillah ~

nah,,, makan la nasi goreng kampung + air kotak soya yek,,, 

da da ~~

Jumaat, 12 April 2013

.:: Rewang, Rewang dan Rewang ::.

orang johor cakap rewang, orang negeri lain cakap gotong royong,, kan...? lebih kurang sama la maksud nyer,,, buat keje sama²,, ikut pepatah melayu,, yang berat sama di jinjing, yang berat sama dipikul,,, itu la rewang... bukan merewang ok,, merewang tu berpoya²,,, 

rewang kali ni untuk majlis berundur sepupu yang kawin last week,,, adik beradik abah aku yang 10 orang ni semua da siap sedia nak rewang... semua da ade tugas² yang diberikan... pembahagian tugas kata nyer,, hahaha... untuk yang muda² belia jelita macam aku aku ni kena siap kan meja makan damai perantin.... yang lelaki dok dapur  yang pompuan pun dok dapur,, hahaha... 

aku datang sabtu rewang tu lambat sikit sebab pegi wedding best friend MRK dulu,, sampai je 5 kedai -- tempat kejadian -- aku terus nyanyi,, ghazal ok,, 1st time ni nak menghazal... redah jek,,, seronok,, dari siang ke malam aku belasah nyanyi,, hahaha... sedap ke tidak tu belakang citer... padan muka korang sakit je telinga dengar aku nyanyi,, hahaha

 senikata lagu kena google ok.. hahaha

kawasan orang lelaki

kawasan ompompuan

kebetulan sabtu malam tu ade pulak bola JDT vs S'gor... niat kami adik beradik memang nak memekik-mekik kat stadium,, tapi rasa tak sedap pulak kan,,, jadi, tengok bola di rumah sajek.... 

MRK da tak senang duduk tengok JDT main,,, bajet K. Rajagopal la... hahaha

  diorang ni sibuk nak siapkan meja makan damai...

hahaha,, aku sibuk berghazal... aku hiburkan korang semua yang tengah buat keje kan,, terhiburkan...?

laki bini yang gila micropon,,, hahaha

peminat setia...




ini la hasil kerja kami semua,, cantik kan,,,?

pagi ahad tu da sibuk² la semua orang buat persiapan terakhir, masak lauk, masak nasi semua.. sediakan makan untuk para jemputan,, termasuk la meja untuk pengiring pengantin,,,


poyo jek abg aku siap berapron segala.. ** rajin nyer yg baju pepel tu,, huhu**

mata aku macam belon, mana tak nyer, kol 3.30 am baru dapat tempat tido,, hihi

sian sayang aku sorang ni,, penat yek rewang dari malam tadi,, ala tomel² dia,,,
**muntah**

AJK meja makan pengantin

kami yang baru mandi,,, melaram time,,, huahuahuaaaaa



mak, cia, aku

pengantin da sampai,,, 

team menari dari kluang oooooo....

yaaaahhh,,, bertukar,,,, nak jadi burung helang ni,, hikhik


kami sepupu,,, se nenek se atuk se kampung,, hahaha

ok,, jom bantai nyanyi lagi... lagu tamil bang ea,,,, hihihi

koir wajib, kenek² la udang.....

alhamdulillah, semua nya da selesai... hari majlis pun tak hujan, malam tu kitorang rewang lagi ok,, rewang kemas dan rewang kira duit becek -- salam kaut -- hahaha,,, memang kena kira secara berjemaah,, da jadi amalan kami sekeluarga,,, 

untuk pengantin, Amran dan Zura, sekali lagi aku ucapkan Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat...

p/s - " tuan uma,, macam banyak jek dapat... hihihi..."


da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...