Jumaat, 15 Mac 2013

.:: Operasi Selesai ::.

gigih tak gigih je ni aku dok update blog,,, rasa sayu jek hati,,, tetiba teringat kenangan pahit 8 tahun lalu...

gini citer nyer,, rasa da 2 bulan gitu la aku perasan dahi aku ni macam ade benda tajam,, kalau aku pakai krim muka aku tersenggol sikit pasti darah,,, darah tapi tak sakit... aku pelik la,, kalau jerawat kita tekan sikit da sakit kan,,, tapi yang ni aku tenyeh kuat takde ape-ape pun... pelik... ada takde time tengok tv tu tangan aku dok gatal menguil benda tajam tu tapi nak tarik tak bole,,,da gitu aku bior je la... sambil dalam hati berdetik kuping luka/jerawat kot.. hihihi

sasaran dikenalpasti

tup-tup malam semalam aku bertekad giler nak kerja kan dahi aku,, nak sangat tau ape benda sebenarnya,, aku pun amik la besi cepit janggut, aku pun cepit la benda tajam tu,, dapat da dapat da cepit tapi bila aku tarik susah nak kuar,, terus terdetik dalam ati,, ape benda pulak ni,,, macam kaca,,, mana datang nya kan,, nak kata aku pakai susuk, kenapa makin berlambak jerawat aku,, tak cantik macam nora danish pun kan,, hahaha,,,

aku mintak la tolong MRK kuarkan,,, takde nya.. dia suro pegi klinik da tu dia cabut lari terus dia tutup muka,, iisshh penakut tol.. tak romanik langsung,,, oleh sebab da nekad memang nak kuarkan jugak,, tak benti-benti aku selawat mengucap kalau aku tarik nanti tak sakit dan tak darah,,,akhirnya  kuar jugak,,, tapi banyak kali try la,, operation complete,, hahaha

ffuuhhh,, alhamdulillah,, kuar jugak,, luka tak beso dan darah kuar sikit jek.. memang kompom kaca,, dari  November 2005 ko duduk dalam dahi aku,, Mac 2013 baru ko kuar,,, lepas jek aku tarik menatang tu kuar,, dan dan tu la badan aku rasa lemah longlai, berdenyut kepala otak aku,, rasa nak pengsan,, aku tarik napas dalam-dalam, aku duduk rileks... tangan dok raba-raba dahi,, sakit... hati da sedey...

 merah tu darah,,,

kaca/serpihan cermin depan kereta


MRK suro simpan sebagai kenang²an,, 

ingat pendek, rupe nye panjang ,,, aku terus sedih,, sebak dada,, tengok kaca tu aku kuarkan dari dahi aku,,, macam mana la agak nyer kan keadaan muka aku masa aku exciden dulu,,  bengkak macam belon agaknyer... ye la, dulu masa exciden tu separuh muka aku belah kiri ni kena plastic surgery,, terlalu banyak kaca kat muka,, doktor dah bersihkan serpihan kaca tapi masih ada yang tertinggal.. tak pe la,, aku pun tak salahkan doktor tu.. mungkin terlepas pandangan,,, eee,, kalau kena g spital, tak nak aku,, sekali dia scan tengok banyak serpihan kaca lagi tertinggal,, tak pasal-pasal sekali lagi aku kena plastik surgery... naye jek weyyy...

da da ~~

** teringin giler nak kulit bersih macam nora danish,,, ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...