Khamis, 28 Mac 2013

.:: Keje oh Keje ::.


tarik napas,,,, tahannnnnnnnnnnnnnnnn,, lepas,, 

ffuuhhh,,, lega,,  sebab 1 keje da selesai,, yang exit aritu tu kan,, report semua da keluar, markah pun boss da submit kt HQ,,, selesai...... ni la keje audit,,, letih aku dok fikir masalah pejabat orang,, abis nak wat caner kan,, da keje nyer macam tu,, kena tau semua benda,, pekeliling la, arahan perbendaharaan la,, aadeehhhh,,, eehhh,, ini bukan rungutan ok,, luahan jek,,, ape pun aku keje untuk negara tercinta,,, ahakssss

so sekarang ni aku nak siap kan keje yang lama aku pending kan,,, memang sengaja aku tak nak buat,, nak buat sekali arong,, keje mende nyer...? keje kelab sukan opis ni,, aku kan AJK biro kebajikan,, diorang ade bayo duit tabung amanah, aku dok terima duit jek, aku kumpul dan menang semua dulu ada masa baru aku nak fokus kuarkan resit,, terus update dalam buku catatan, sekali dengan update excel.. sekali dengan kira duit nyer,,, sekali la semua,,, hihihi


semua ni kena siap arini jugak sebab esok aku cuti,, cuti sebab MRK cuti,, good friday katanyer,,, seronok kan,, kalau da cuti tu banyak la projek kitorang sok,,, tapi bukan projek suke² nyer pun addooiii,,, nak amik pinggan mangkuk kat kluang,,  ala,, yang ni nanti la aku citer kat entry lain k... yang penting sok nak sarapan kat kluang railway,,, yummy.....

da da ~








Isnin, 25 Mac 2013

.:: Kenduri Kawin Di Hujung Minggu ::.

cuti sekolah datang lagi,, yeaahh, jalan nak pegi keje clear,,, ooo rupe nya, jalan jem kat JB ni sebab mak bapak pegi anto anak² sekolah,,, pergghh,, nek kete lagi, anto sampai depan gate sekolah, kalau bole depan pintu kelas,, hahaha,, aku dulu,, mau jalan kaki setengah jam ok dari rumah ke sekolah,,, alhamdulillah, jadi orang pun sekarang,, nggeee.. **tetiba teringat zaman dulu**

balik pada tajuk entry,, sabtu lepas 23.3.2013,, kawan baik aku da kawin,, ,,, cik jun, eh salah puan jun da,,, tahniah,, sampai gak seru korang kan,, selamat menjalani kehidupan berumahtangga ok,,, 

aku datang lambat sikit aritu,, masa tunang dulu pun aku lambat gak,, sori dear,,tak sengaja,,, lambat tu sebab tunggu mak yang sangkut jem kat johor jaya kata nyer,, sampai je uma jun, dia da siap sanding dan nak tukar baju untuk potong kek,,, ok, kami makan dulu la, 

tengah dok sedap² makan, tetiba hujan turun dengan lebat nyer,,, tak dapat la nak bergambar sakan dengan pengantin,, huhu

ni masa pengantin dalam bilik tengah salin, aku redah jek,, belum nak projek kan korang,, hahaha

hari ahad pulak, aku dengan MRK ke Dewan Raya Jalan Undan dulu, jiran tetangga kawin kan anak,, 


pastu ikut mak abah pulak, jemputan kawan lama abah kata nyer, kawan sekolah,, majlis kat Bangunan Tabung Haji, Tingkat 7,, saje ikut,, nak tengok gak caner majlis dalam bangunan tabung haji ni,, hihi,, 


cik rahmat dengan cik siti

cik erin dengan cik apiz,,,

da pegi kenduri kompom la kan makan nasi minyak,, aku pun lupa yang aku ni kalau makan nasi minyak esok nyer mesti ceri beri, **bole lupe pulak eak,, hahaha** betul.. amik ko,, kol 430 pagi tadi aku 3x da punch kad masuk toilet,, ni kat pejabat pun lagi 3x,, aaddeehhh.. petang ni ada exit conference pulak,, da tu aku pencatat minit pulak,, memang cari nahas ni,,, kalau aku boss kompom aku batal kan meeting tu,,, hhhaaaaaaa

da da ~~


Jumaat, 22 Mac 2013

.:: Berita Baik Ni ::.

sape-sape yang ade selak² paper berita harian semalam,,, mesti korang gembira kan,, bukan sebab muka hang pa masuk paper ok,, hahaha... perasan... ni pasal PM da bagitau yang...


.

.
 
.

.

.

.

.

.

.

.


suke betul makcik tudung kuning tu,,, cantil tak kak ton,,, hihihi

lagi satu pasal kerja kosong,, SPA nak buat pengisian jawatan,, 50 ribu ok,, bukan sikit,, so, cepat isi borang SPA 8,, online,, tapi sebelum nak isi tu study dulu tau,, korang nak jawatan ape,,, masa aku dulu aku isi yang paling atas sekali nak jadi kerani,,, tu pakai SPM jek.. dapat la jadi kerani 2 bulan pastu dapat jawatan sekarang ni,,, alhamdulillah.. 

 
dapat ke tak tu no. 2,,, yang penting korang da isi dan borang tu valid dalam masa setahun,, dan lagi 1 pasti kan keputusan SPM @ Dip @ Ijazah korang ada time nak isi SPA 8 tu... senang, tak la delay time nak isi borang tu nanti...

sharing is caring...

da da ~~

Khamis, 21 Mac 2013

.:: Voucher Makan ::.

sejak² balik outstation ni galak bebeno aku beli voucher kat groupon/ mydeal/living social,, hahaha,, bukan mahal mane pun,, belas² jek,, memula tengok²,, tapi bila berkenan macam nak pulak,, terus la bayar online,, senang kan,,, 



ok,,  no. 1 - no. 3 tu makanan,, haha,, ternak lemak,, sangat berguna bila aku malas nak masak,, tapi no. 2 dengan no. 3 tu da tak leh nak beli sekarang ni,, da abis offer,, next time ada lagi kot,,, 

yang no. 4 tu memang idaman aku,, nak beli yang mahal tak mampu, murah tak semestinya tak bagus kan,, cermat pakai, lama la hayat nyer,, yer dak... hihihi,, senang aku nak iron baju keje nanti,, hahaha

semalam aku shoopping online sambil sarapan,,, 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


macaroni goreng + paru sambal

da da ~~

** berat semasa >>> 66kg,,, nangis guling².. T_T


Rabu, 20 Mac 2013

.:: Bercuti Beramai² | Sabah ::.

bercuti secara berjemaah,, hihi,, saje suka-suka pegi dengan kengkawan opis,, 6 orang... semua nya pegi single,,, ada 2 orang lagi member opis pegi dengan suami/isteri diorang... beli tiket 2011, pegi tahun 2012,, biasa la Air Asia... tiket pegi balik RM80++ apartment share 3 orang dok kat premonade, RM200 collect setiap sorang untuk teksi, makan, tiket dan duit sewa van,,, tak abis pun siap ada baki RM61,, jimat,, memang jimat kalau pegi reramai... 


3H2M di sabah, banyak jugak tempat kitorang pegi,,, sesampai je sana check in rileks kejap dalam bilik, solat semua pastu terus pegi pasar filipine untuk beli ikan kering, udang kering, ikan bilis,, ok gak harga,, dapat murah sebab adik kak Nor ngayat deal dengan penjual,, banyak jugak aku beli,, nak kasi mak la, mak mertua la, kakak ipo la, jiran² la,,,, lalalalalalalala


siap bungkus semua, kitorang pegi beli mutiara pulak,, tak sah bila pegi sabah tak beli butang, gelang, cincin,,  jom pegi jamilah jewellery... perabis duit kat situ pulak,,,



utk diri sendiri, mak, mertua, adik², kak ipo,, sekian terima kasih

penat ok, jalan dari tempat persinggahan ke pasar filipine tu,,, da tu pusing sana, pusing sini cari kedai,,, eehhh,, tak pe,,, masih bertenaga,, hahaha... lagi² tengok ikan² dan seafood yang da ready nak di ngap tu kan,,, ape lagi,,, bismillah ~


kenyang,, jom balik,, sok nak jalan jauh,,,

hari kedua di sabah,, ready untuk ke ranau, sewa van untuk 11 orang,, driver upah RM100 sebab dia orang sabah dan tau jalan,,, on your mark, get set,, GO!!! hihihi


destinasi pertama, spa ikan,, ikan nyer besar gedabak !!!


destinasi ke-2,, ladang teh sabah,, ala² cameron diaz highlands,,,


destinasi ke-3, kolam air panas


destinasi ke-4, makan kat ranau


destinasi ke-5, kundasang, beli buah dan sayur


destinasi ke-6, kaki gunung kinabalu, sejuk, kabus ~~


da sejuk² ala² kat everest tu, kami pun balik ke KK,, otw balik tu driver offer nak pegi tak rumah terbalik,, haa? terbalik? biar betik,, hihihi,,, kat asia ni kat sabah je ada,, pegi la,, kang kempunan puloksss,,, 

destinasi ke-7 rumah terbalik... 

nak masuk rumah terbalik ni bukan suke² ok... kena beli tiket yang berharga RM10,, kena beratur, tak bole amik gambar dalam rumah, tak bole lelama sangat,,, banyak nyer tak bole nyer,, hahaha

sebelum tu meh aku perkenalkan anggota kumpulan RESTU ..
1. kak jun
2. cik mon (mak ejal)
3. kak hasnah
4. kak arfah
5. kak nor
6. kak foo
7. aku


lepas posing² kat rumah terbalik ni, memasing lapo,, driver bawak kitorang g tempat makan yang best,,, tapi aku lupa nama tempat nyer tu... harga pun masuk akal la,, semua nyer fresh²,,,

banyak pilihan seafood, pilih je la,, pastu cakap nak masak ape,, 

hohoho,, yang atas tu baby lobster,, sangat sedap,,, 

da siap makan terus balik apartment,, super duper penat ooooo... da siap mandi, kemas beg coz besok nya da nak balik JB... 

muko den yang ponek, hahaha

pegi esok nyer, sempat jugak kitorang berjalan kaki ke pasar pagi kat area Dewan Bandaraya KK tu,, dapat la aku beli sourvenir untuk opismate... flight ke JB petang,, memang sempat sangat la kan,, hihi


bye-bye KK


da da ~~


Isnin, 18 Mac 2013

.:: Jiran Tetanggaku ::.


uuuiii,, penat sungguh ari sabtu lepas... kemas uma all out punyer,,, atas bawah sapu pakej mop lagi,, nasib baik da baso baju jumaat malam semalam,,, kalau di amalkan selalu kompom aku kurus,, hahaha

minggu ni jiran depan uma aku ada buat majlis kawin anak dia,, so secara tak langsung aku ni di jemput la untuk memeriahkan majlis,, sabtu malam ada yaasin dan tahlil untuk orang lelaki,, lepas tu baru majlis berinai... ahad nyer baru majlis beso,, tapi tak buat kat uma,, buat kat dewan Undan,,,

aku janji la dengan jiran tetangga aku yang suke bebeno ketawa kekek-kekek,, borak, ketawa, borak, ngumpat,, eehhh,, ketawa... nak kata rewang, tak de pulak nak potong bawang ke ape,, so petang tu dok melepak jek,, malam baru ada acara,,, makan-makan,, hahaha

MRK dengan geng dia, aku dengan geng aku,, jom tengok kitorang posing,,, 

.

.

.

.

.

.

.


V


persidangan meja bulat berwarne hijau,,

free style kata nyer...


MRK bersidang di meja bulat...

kat meja da selesai,, sambung kat uma Pak Jalil pulak,,, 


 selamat pengantin baru untuk anak jiran ku,, semoga kekal hingga ke akhir hayat,, amin ~~

da da ~~





Sabtu, 16 Mac 2013

.:: Muhasabah Diri ::.

sekarang opis aku ni ligat buat program nilai-nilai murni setiap kali hari jumaat,, bagus jugak, selain dapat ilmu dari ape yang penceramah sampaikan, dapat jugak jumpa kengkawan sekerja dari wisma tu,,, selain tu dapat gak tambah masa kursus.. ye la 7 hari setahun kena kursus,, bukan semudah yang disangka ok,,, hikhikhik.. minggu ni nasib baik dapat join sebab da 2 minggu team aku outstation kat nusajaya tu... 

tajuk ceramah kali ni Barisan Manusia Menuju Ke Akhirat.. penceramah dari Tuan Hj. Ustaz Hanafi Bin Abd Rahman, Penolong Pengarah Bahasa Arab, Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Negeri Johor... aku tak dan nak snap gambar penceramah tu sebab khusyuk giler dengar,,, tak sedo pun 2 jam berlalu,, seronok walaupun tak banyak jelak jenaka yang dia selitkan...  

cuma aku nak kongsi dengan korang semua,, sedikit nota yang sempat aku salin masa ceramah ari jumaat lepas,, ia cukup menginsafkan aku,,, cukup memberi kesedaran,, cukup memberi kesan,,, oh Tuhan,, aku adalah hamba Mu yang banyak melakukan khilaf,,, subhanaAllah ~

Ya Allah, Ya Tuhan ku,
Sesungguhnya Engkau Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pengampun,,, Amin



da da ~~


Jumaat, 15 Mac 2013

.:: Operasi Selesai ::.

gigih tak gigih je ni aku dok update blog,,, rasa sayu jek hati,,, tetiba teringat kenangan pahit 8 tahun lalu...

gini citer nyer,, rasa da 2 bulan gitu la aku perasan dahi aku ni macam ade benda tajam,, kalau aku pakai krim muka aku tersenggol sikit pasti darah,,, darah tapi tak sakit... aku pelik la,, kalau jerawat kita tekan sikit da sakit kan,,, tapi yang ni aku tenyeh kuat takde ape-ape pun... pelik... ada takde time tengok tv tu tangan aku dok gatal menguil benda tajam tu tapi nak tarik tak bole,,,da gitu aku bior je la... sambil dalam hati berdetik kuping luka/jerawat kot.. hihihi

sasaran dikenalpasti

tup-tup malam semalam aku bertekad giler nak kerja kan dahi aku,, nak sangat tau ape benda sebenarnya,, aku pun amik la besi cepit janggut, aku pun cepit la benda tajam tu,, dapat da dapat da cepit tapi bila aku tarik susah nak kuar,, terus terdetik dalam ati,, ape benda pulak ni,,, macam kaca,,, mana datang nya kan,, nak kata aku pakai susuk, kenapa makin berlambak jerawat aku,, tak cantik macam nora danish pun kan,, hahaha,,,

aku mintak la tolong MRK kuarkan,,, takde nya.. dia suro pegi klinik da tu dia cabut lari terus dia tutup muka,, iisshh penakut tol.. tak romanik langsung,,, oleh sebab da nekad memang nak kuarkan jugak,, tak benti-benti aku selawat mengucap kalau aku tarik nanti tak sakit dan tak darah,,,akhirnya  kuar jugak,,, tapi banyak kali try la,, operation complete,, hahaha

ffuuhhh,, alhamdulillah,, kuar jugak,, luka tak beso dan darah kuar sikit jek.. memang kompom kaca,, dari  November 2005 ko duduk dalam dahi aku,, Mac 2013 baru ko kuar,,, lepas jek aku tarik menatang tu kuar,, dan dan tu la badan aku rasa lemah longlai, berdenyut kepala otak aku,, rasa nak pengsan,, aku tarik napas dalam-dalam, aku duduk rileks... tangan dok raba-raba dahi,, sakit... hati da sedey...

 merah tu darah,,,

kaca/serpihan cermin depan kereta


MRK suro simpan sebagai kenang²an,, 

ingat pendek, rupe nye panjang ,,, aku terus sedih,, sebak dada,, tengok kaca tu aku kuarkan dari dahi aku,,, macam mana la agak nyer kan keadaan muka aku masa aku exciden dulu,,  bengkak macam belon agaknyer... ye la, dulu masa exciden tu separuh muka aku belah kiri ni kena plastic surgery,, terlalu banyak kaca kat muka,, doktor dah bersihkan serpihan kaca tapi masih ada yang tertinggal.. tak pe la,, aku pun tak salahkan doktor tu.. mungkin terlepas pandangan,,, eee,, kalau kena g spital, tak nak aku,, sekali dia scan tengok banyak serpihan kaca lagi tertinggal,, tak pasal-pasal sekali lagi aku kena plastik surgery... naye jek weyyy...

da da ~~

** teringin giler nak kulit bersih macam nora danish,,, ~

Ahad, 10 Mac 2013

.:: Jadi Pengiring Pengantin ::.

bukan pertama kali pun jadi pengiring pengantin,,, da berkali kali,, cuma kali ni lain sikit.. lain ke? same jek,,, hahaha,, perkahwinan anak sedara lelaki MRK,, kat skudai kiri,,,wedding ni da 2 minggu lepas,, i jek yang lambat hapdet blog ni,, bz uolssss,, keje ~~ kui3x

sebeno nyer aku ni tak pernah jumpe pun dengan pengantin ni... MRK la jadi mangsa soalan2 cepumas aku,,, abis aku dok soal siasat tanyer tu ini, macam mane, bila pulak, ye ke... eee.. macam2 la,, sampai MRK malas nak citer... huhu


jom la tengok gambo, maleh den nak cito pepanjang....

tema dari pengantin lelaki is cekelet

sempat jek mamat afro ni bersilat...

sama cantik sama padan,, alamak terpejam pulak,,,,

makan time... ngap ngap

free style,,,

selamat pengantin baru...

balik tu sempat la kitorang singgah JPO,, saje jenjalan,,, cuci mata,, orang tak berapa ramai kat JPO,, syok,, semua butik aku redah,,, 2 3 butik je tak masuk,, yang lain... redah kasi pecah lloorrr...

basah kan tekak kejap


da redah semua butik, food court pun kitorg redah,,, makan makan makan,,,, tu la MRK,, eeehhh,,, hihihi... benor nyer MRK nak shopping,, dia beli spenda jeans dengan wallet... dia offer jugak handbag kat i,, tapi i malu-malu kambing,, hahaha,, malas la asik nak beli handbag jek,,, i nak kasut,, ooppssss,,,, kekeke

oh ye, tamat da giveaway yang aku uar-uarkan isnin lepaskan,,, tahniah untuk pemenang siri 1 ni,, tak ramai penyertaan, so tak susah nak buat pilihan,,, pemenang nyer adalah Cik Puan Bibiwana,,, hadiah akan ku berikan tapi sekarang tengah outstation 3 minggu,, insyaallah janji ku akan ku tepati,,,

da da  ~



** tengah wat report sambil tengok badminton final Malaysia vs China,, harap2 menang la yek LCW,,,


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...